– Vezi că pun cotul, am avertizat-o.

– Iubesc cotul, mi-a răspuns. Poți să apeși mai tare! Ah, simt că iese căldură… deja respir mai bine, oftează ea. Nu mă mai doare pieptul când inspir.

Stai, nu închide pagina

Te afli unde trebuie.

Nu, nu e o scenă dintr-un un film de groază. Și nici dintr-unul mai… savuros.

E o “simplă” ședință de terapie Chi Nei Tsang, nivelul II. Aici, spre deosebire de nivelul I, se folosește mult – ai ghicit! – cotul.

Despre minunata terapie Chi Nei Tsang am scris mai multe articole aici. Acolo am pus accent pe tehnicile din nivelul I, unde folosim mult degetele și palmele ca să masăm și să detensionăm abdomenul (și pieptul, cum e cazul și în scena de mai sus).

Să n-o mai dăm cotită! Sau, s-o dăm, totuși?

Când vii la o ședință de Chi Nei Tsang II, te așezi pe masa de masaj cu fața în sus și abdomenul descoperit.

Terapeuta îți relaxează burtica cu mișcări lente și blânde, apoi din ce în ce mai profunde. Legănarea ușoară care le însoțește te scufundă într-o stare profundă de relaxare.

Chi Nei Tsang IIDin această destindere dulce, ești pregătit să simți tehnicile de eliberare a energiilor negative din corpul tău. Ele se fac prin apăsarea ușoară cu cotul, în puncte clare și într-o ordine precisă.

Nu te speria, e o apăsare ușoară, făcută cu iubire și intenția de a aduce vindecare. Cu cât ești mai încordat sau mai stresat, cu atât atingerea e mai ușoară și mai lentă.

Amintește-ți că vindecarea e adusă, de fapt, de o atingere plină de compasiune, pe lângă manevra pe care o simți.

Chi Nei Tsang II – eliberarea vânturilor sau cum să scapi de energiile negative care te bântuie pe interior

Atenție! Dacă vrei să citești doar despre cele 2 manevre și cele 7 beneficii, te rog treci peste aceste paragrafe. Sunt doar pentru cei care vor să vină la cursul de Chi Nei Tsang nivelul II.

Dacă te interesează să înveți terapia Chi Nei Tsang, tehnicile din nivelul II vin să completeze ce ai învățat la nivelul I.
Dacă ai făcut anterior cursul CNT II fără să-l fi făcut pe primul, nu te îngrijora! Profesoara noastră, Jutta Kellenberger, revine în martie 2019 să predea din nou nivelul I (pe care l-am organizat deja în 2014, 2015, 2016, 2018).

La Chi Nei Tsang II vei învăța să scoți din corp energiile negative folosind trasee de puncte energetice (toate vor fi în manualul de curs).

În plus, vei învăța tehnicile de Chi Kung al elixirului prin care vei aduce energie în corp (ca terapeut, ai nevoie să-ți păstrezi nivelul energetic ridicat și emoțiile echilibrate).

Vei lucra în jurul ombilicului ca să-l relaxezi, să-l deschizi și să-i dai din nou o formă regulată (un ombilic deformat denotă probleme de sănătate).

Vei folosi degetele, dar mult mai mult coatele ? ca să eliberezi abdomenul de energiile care ne îmbolnăvesc.

Gata! Am terminat cu reclama pentru cursul din octombrie 2019.

Citește mai departe despre cum poți să te ajuți singur folosind tehnici simple de Chi Nei Tsang.

Cele 2 manevre pe care ți le poți face singur

Da, știiiiiiu, e mult mai bine când te masează altcineva.

Dar poate nu ai un soț extraordinar care a studiat CNT și care e dispus să te ajute, așa cum am eu. Și nici o prietenă care să fi făcut și ea cursul și cu care faci schimb de terapii, așa cum am tot eu ? 🙂

În cazul în care ești doar tu cu burtica ta, cel mai bine e să te întinzi pe pat și să te masezi cu mânuțele proprii.

1. Masează-ți ombilicul.

Prima tehnică, cea mai simplă, dar extrem de eficientă, este să îți masezi ombilicul.

Când ai un terapeut care să te ajute, ombilicul tău va simți blândețea ? cotului lui, însă tu vei folosi doar degetele.

Chi Nei Tsang maseaza ombiliculMasează-ți ușor și delicat marginile ombilicului (poți pune puțin ulei de masaj). Ombilicul ar trebui să aibă o formă cât mai rotundă și să nu fie „tras” într-o parte (deformat).

Insistă cu blândețe în zonele mai dureroase și dă voie ombilicului să se deschidă.

Cu cât e mai relaxat și mai moale, cu atât vei avea și tu o digestie mai bună și un tonus general mai ridicat.

La cursul de Chi Nei Tsang II vei afla cum să folosești punctele reflexogene de pe marginea ombilicului ca să vindeci organele interne. Le vei apăsa cu cotul, într-o ordine specifică, dar despre asta putem discuta direct (0720-029877 sau miruna @ simplitao. ro), dacă te bate gândul să vii la curs.

2. Găsește zonele tari și dureroase și relaxează-le.

Începe să apeși ușor zona de lângă ombilic.

Când găsești o zonă sensibilă, întărită sau dureroasă, stai acolo câteva momente și maseaz-o. Apas-o cu un deget sau mai multe, cu intenția de a topi încordarea și relaxa zona.

Mută-te apoi în alt loc din apropiere și continuă să îl masezi sau, pur și simplu, să ții presiune.

Acoperă întregul abdomen până când simți că te-ai relaxat foarte bine.

Nu insista prea tare, e nevoie doar să apeși ușor și să lași energia să-și facă treaba (acel “Chi” din “Chi Nei Tsang”).

Terapeutul de CNT II te poate apăsa cu cotul, intrând în profunzime și eliberând vânturile/energiile negative blocate acolo.

Cele 7 beneficii pe care ți le aduce terapia Chi Nei Tsang II

Mai citești încă?

Foarte bine, că tocmai am ajuns și la beneficiile despre care îți zisesem în titlu.

Am adunat doar 7, dar să știi că sunt mult mai multe, la fel cum multe sunt problemele cu care ne confruntăm toți.

Ce face terapia Chi Nei Tsang II? Ei bine:

1. Te ajută să-ți restabilești fluxul energetic pozitiv în corp.

Cele 12 tehnici de eliberare a vânturilor negative îți vor readuce starea de flux și echilibru a energiilor din corp.

Din experiență îți spun că cotul este un instrument fin și precis ca să elimini energiile negative din sistemul de meridiane ale corpului.

Cu fiecare energie negativă eliminată, te vei simți din ce în ce mai relaxat și mai centrat. Vei deveni mai deschis, mai încrezător, mai sănătos și mai surâzător.

2. Te scapă de emoțiile negative stocate în abdomen și piept.

Fiecare tehnică lucrează special pe un organ, set de organe sau probleme emoționale (și fizice) specifice.

Dacă simți tristețe și depresie, vei lucra tehnica pentru plămâni. Dacă ești stresat și plin de frică, vei elibera rinichii de vânturile/energiile negative și tot așa.

Pe măsură ce îți destinzi abdomenul, plexul solar și pieptul, vei simți din ce în ce mai clar senzația de eliberare și de relaxare.

3. Îți ameliorează problemele legate de digestie și eliminare.

Chi Nei Tsang II te ajută să reduci problemele legate de o digestie defectuoasă, de constipație sau colon iritabil.

Vei vedea, de la prima ședință, cum dispare balonarea și gazele și cum se reface echilibrul sistemului digestiv și de eliminare.

Prin eliberearea tensiunilor și presiunilor din abdomen, vei avea un sistem digestiv din ce în ce mai sănătos. Plus un nivel de energie ridicat.

4. Îți reface energia și vitalitatea din zona rinichilor și zona sexuală.

Rezervele noastre de energie ancestrală (cu care ne naștem) sunt minunate, dar, din păcate, limitate.

Din fericire, la CNT II vei învăța tehnici pentru optimizarea energiilor ancestrale stocate în rinichi și organele sexuale.

Vei elibera, în plus, mușchii psoas, care se blochează ușor din cauza problemelor din aceste zone.

Iar cu mușchii psoas relaxați, vei scăpa de durerile de spate, îți vei liniști mintea (crede-mă pe cuvânt!) și vei fi mai deschis către energiile pozitive.

5. Te ajută să-ți ameliorezi problemele cu somnul.

Dormi puțin, cu întreruperi multe și te trezești obosit?

Nu? Nici noi. 😉

Dar, în caz că vroiai să știi pentru o prietenă, află că, lucrând pe echilibrarea întregului corp și, în plus, pe echilibrarea pulsului aortei, CNT II ajută la îmbunătățirea calității și duratei somnului tău (pardon, al prietenei tale).

6. Îți liniștește anxietățile, fricile și tristețile.

Vânturile/energiile negative îți distrug armonia interioară.

Din orice cauză ar veni, aceste elemente disruptive te afectează mai profund decât ai vrea. Nu îți aduc doar probleme fizice, ci și mental-emoționale.

Prin CNT II devii mai calm, mai centrat și mai luminos.

Nu doar tu vei deveni mai fericit, ci și cei din jurul tău (știi deja că energia ta îi influențează pe ceilalți, așa că mai bine să fii un emițător de Chi pozitiv, nu?).

Vrei să dai un cot 😉 de ajutor? Vino la cursul din octombrie!

Dacă simți că vrei să-i ajuți pe ceilalți, Chi Nei Tsang va fi un instrument minunat în trusa ta.

Dacă ești deja terapeut și cauți ceva foarte bun (și mai exotic ?), Chi Nei Tsang II te va ajuta să aduci mai multă liniște și vindecare pacienților tăi.

Sau, dacă nu vii chiar tu la curs, dar ai o prietenă terapeut sau interesată de terapii, te rog trimite-i link-ul la articol sau direct la pagina cursului.

Înscrie-te la cursul din 30 septembrie – 2 octombrie 2019 cu un mesaj la miruna @ simplitao. ro (îți voi trimite contul pentru avans) și, bineînțeles, îmi poți cere detalii pe email sau la 0720-029877.

Locurile sunt limitate și se ocupă repede; grăbește-te să vii alături de noi pe calea vindecării.

Cu drag,

Miruna, organizatoarea cursului
Instructor Tao și terapeut CNT I și II

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Sunt consultant de Feng Shui din 2003; instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Ofer și terapiile Access Bars, Energetic Facelift, terapia craniosacrală. Citirile angelice sunt și ele în sufletul meu și le ofer cu drag. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii