Ce te-ai face dacă ar veni cineva la tine (la propriu sau la figurat, ca acum, cu articolul ăsta) și ți-ar zice:

Ți-ar plăcea să afli niste chestii practice care ți-ar face viața mai ușoară?

Aici oamenii se împart în două tabere.

(Mă rog, mai există și facțiuni, de genul, „neinteresant”, „ce-s prostiile astea?” și favoriții mei, „dacă n-are explicație logică, nu există!” 😊, dar ne ocupăm acum de cele două mai mari.)

Prima tabără e cu oamenii care zic îngroziți: ”Ce-i aia viață ușoară, domne! Nu există așa ceva! Pleacă de aici că am treabă de mă doare capul…”

Cei din tabăra asta, dacă ați nimerit din greșeală aici, e momentul să vă opriți și să fugiți! Nu glumesc. Aici vi se pune de-o viață mai liniștită. Mai cu bucurie și momente de respiro și de admirat ce e bun în viețile noastre.

Tabăra cu oamenii care au răspuns „DAAAA!” la întrebare – vă rog continuați, magia începe mai jos (sau chiar mult mai jos, că m-am lungit cu introducerea 😉), cu cele 7 instrumente.

Și de unde vin instrumentele astea, Miruna?

De unde să vină decât dintr-un sistem care te îndeamnă să devii mai conștient, apt denumit Access Consciousness.

Access Consciousness este plin de procese și instrumente foarte-foarte practice prin care scapi de automatisme și de inconștiență.

Prin ce ne propun fondatorul, Gary Douglas, și co-creatorul, Dain Heer, la asta ajungi.

Să devii mai conștient.

Să observi că poți face alte alegeri.

Să te oprești din fuga inconștientă către un viitor (poate promițător) și să analizezi dacă drumul (Tao) pe care ești chiar te va duce acolo într-o călătorie plină (și) de bucurie, nu doar de muncă și frustrări.

Access Consciousness e un fel de cale taoistă foarte modernă

Venind din partea de practici taoiste, Costin și cu mine, nouă Access Consciousness ni se pare foarte apropiat de ce am făcut până acum. Și completează bine și partea de terapii pe care o avem.

Nu mă refer aici la forma practicilor, ci la fondul lor.

În AC nu avem meditații la propriu, dar avem tragerile de energie – energy pulls – care te aduc tot într-o stare meditativă și te ajută să creezi energetic.

Nu avem exerciții energetice gen Chi Kung, dar totuși avem ceva similar, cum ar fi exercițiul timusului, prin care activezi energetic timusul și miști energia prin întregul corp (îl înveți la cursurile de Access Bars pe care le organizăm).

Nu avem ramura terapeutică, dar avem o mulțime de procese de corp prin care îl ajuți să devină mai sănătos, mai ușor, mai tânăr: Access Bars, Access Energetic Facelift, procese pentru stresul post-traumatic, etc.

Iar partea care ne-a plăcut cel mai mult este că funcționează. Rapid. Nu ai nevoie de mult timp de practică pentru a scăpa de o stare sau o energie negativă, ba chiar și de dureri.

Bineînțeles, asta se întâmplă doar dacă vrei să scapi de ele, pentru că avem și clienți (rari, dar există!) care au fost peste tot unde n-a funcționat nimic și, ghici ce? Nici ce-am facut noi cu ei n-a funcționat!

Și acum, la treabă!

Pardon, la magie, că aici mintea nu prea va avea ce să facă.

Multe din chestiunile pe care vi le propun mai jos par ilogice, dar asta nu e o problemă pentru cei care au citit până acum.

După cum zicea un alt mentor al meu, Graeme Crosskill, „mintea nu vorbește limbajul energiei”.

Adică, mintea nu va înțelege DE CE funcționează pentru că nu a fost făcută pentru asta. Mintea vrea să știe mereu DE CE, PE UNDE, DIN CE CAUZĂ și are înclinația către calcule: dacă faci X, trebuie să rezulte Y, ca așa scrie undeva sau așa a rezultat până acum.

Dar, ghici ce? În natură nu e așa. Plantezi ceva și poate să ai recoltă bună, poate nu. Dacă mergi pe munte și la meteo scrie că e vreme bună, poate așa va fi, poate nu. Energia nu urmează calculele. Energia pur și simplu este și se manifestă.

Gata, trecem la magie! Acum chiar începem, pe bune 😊

Ce faci când vrei să obții mai multă informație? Acces la mai multă cunoaștere?

Pui o întrebare, bineînțeles!

Cel mai folositor instrument (și cel mai ignorat că, deh, ce e aia o viață prea ușoară?) este întrebarea: cui aparține asta?

1. Cui aparține asta?

Gary si Dain au descoperit că mai mult de 98% din gândurile, sentimentele și emoțiile pe care le avem nu ne aparțin (mă rog, poate nu sunt ei primii, dar la ei am auzit spusă foarte clar asta).

Suntem atât de senzitivi că adunăm ce-i prin jur: ce gândește mama în camera de alături, ce simte colegul de muncă, deși e la vreo 3 birouri distanță. Și chiar mai departe, atât suntem de buni la a percepe!

Simțim durerea celor dragi. Trăim tristețea sau chiar depresia celor cu care venim în contact (atenție, terapeuți, psihologi și alți oameni minunați care îi ajutați pe ceilalți, uneori în detrimentul vostru!).

Și le trăim/simțim/percepem atât de clar și cu atâta intensitate încât zicem că-s ale noastre! Și, uite așa ne trăim viețile din ideile/părerile/durerile altora în loc să ne întrebăm: cui aparține asta? E starea asta nasoală a mea? E apăsarea-greutatea asta a mea sau am preluat-o?

Nu contează de la cine a venit.

Treaba ta e să scapi de ea.

Și aici instrumentu-l folosești, până de stare te descotorosești 😊.

Da, e chiar atât de simplu.

Bineînțeles, dacă e o stare care contribuie vieții tale, care ți-e de folos, o mai ții, te mai joci cu ea. Doar de cele rele lași întrebarea să te spele. 😉

Automatizează-te!

Există și o aplicație care-ți aduce aminte să te întrebi cui aparține asta:

Android
iOS

Bine, bine, și acum ce fac cu mine?

După ce ai aflat că nu e a ta energia/al tău gândul, ai la îndemână (expresia „la înde-gură” nu există încă, dar poate o inventez eu!) următorul instrument:

2. Returnez trimițătorului cu conștiință atașată.

După ce ai stabilit că starea/gândul/energia etc. nu e a ta, te conectezi energetic la ea și spui:

Returnez trimițătorului cu conștiință atașată.

„Cu conștiință atașată” înseamnă că, odată cu ce am preluat de la ei, le trimitem și o conștientizare, o posibilitate de a-și da seama că în acel loc au de muncă. Adică, nu le trimitem înapoi doar problema/provocarea/gândurile, etc. ci și o bucățică de lumină, de conștiință, pe care o pot folosi ca să-și rezolve acea provocare.

Și apoi poți spune fraza de curățare din Access Consciousness (e mai bine s-o zici în engleză, dar poate e doar un punct de vedere interesant (vezi instrumentul următor!):

Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

După ce ai spus toate astea, percepi o ușurare, ca și cum ceva ar fi plecat de la tine. Și chiar a plecat, înapoi la sursă, iar tu rămâi într-o stare de mai mare claritate din care poți crea ce vrei tu.

Mai jos îl ai pe Dain Heer explicând ce și cum cu fraza de curățare. Pentru subtitrarea în română, pe film în dreapta jos e o rotiță, apeși pe ea, alegi Subtitles și cauți limba română (e mai jos, că a fost tradus în foarte multe limbi).

Mda, și instrumentul ăsta e prea simplu. Ce ne facem?

Ei bine, avem unul mai complex de aplicat: punct de vedere interesant.

Eu i-am mai zis „se aud voci”, în sensul că dacă nu mă interesează ceva, mă prefac că se aud voci care zic lucruri neinteresante. Și continui să-mi văd de treaba mea.

3. E un punct de vedere interesant.

M-a întrebat o dată cineva (mă rog, nu doar pe mine, era pe FB 😉 ) care e lecția cea mai importantă pe care am învățat-o după 40 de ani. Răspunsurile erau foarte frumoase, de la idei spirituale la chestiuni legate de corp.

Pentru mine răspunsul e simplu (doar de asta ne-am schimband brand-ul în Simplitao):

Nu mai iau toate lucrurile în serios.

(Asta făceam și înainte de a cunoaște minunăția de Access Consciousness, pentru că toate practicile Tao pe care le fac de vreo 20 de ani și la asta m-au ajutat.)

Și ca să nu (mă) mai iau în serios mă ajută instrumentul „E un punct de vedere interesant”.

Dacă-mi zice cineva: „Miruna, vezi că aici nu ai făcut bine, trebuia să faci așa”, mă uit la acel cineva și-i zic (cu voce tare sau în capul meu): „e un punct de vedere interesant”. Cutare îmi spune: „Vaaai, da’ ce te-ai îngrășat!”, îi zic tot asta.

Când aprobăm/ne aliniem la un punct de vedere, îl solidificăm și îl preluăm ca și cum ar fi al nostru. Când respingem un punct de vedere, îl facem solid și, pac!, tot al nostru devine, deși nu pare așa. E ilogic ce spun (doar pentru minte!), pentru că acestea sunt ,„fapte” energetice, nu construcții mentale.

„Punct de vedere interesant” e un instrument care lasă ideile altora să rămână energie, ne ajută pe noi să nu le solidificăm (pentru noi) și să păstrăm doar ideile care ne fac bine.

Bineînțeles, dacă cineva îmi va zice: „Miruna, ce articol minunat ai scris, pot să-l dau mai departe?”, ghici ce! Aici nu mai aplic tot asta, ci îi zic: „Mulțumesc mult, chiar te rog”.

4. Da sau nu? Cum să faci alegeri bune pentru tine

Instrumentul ăsta chiar e magic. De ce?

Pentru că te ajută să-ți dai seama dacă ceva e bun pentru tine sau nu. Nu mai trebuie să te duci la mama/prietenul/guru-l tău ca să afli ce e bine pentru tine.

Iar puterea ta revine la tine, acolo unde e bine să stea.

Îmi place să-l dau celor care vin la terapii sau la facilitarea MagicYou cu mine.

În engleză se cheamă „light or heavy”, care sunt cele două stări care-ți indică răspunsul contributiv pentru tine (nu corect, că aici nu lucrăm cu „corect sau greșit”, care sunt categorii ale minții, ci cu „contributiv” sau „distructiv” pentru tine.


Percepția (starea) care indică DA este una de deschidere, ușurință, bucurie, sclipire. Percepi relaxare.

Percepția (starea) care indică NU este una de contracție, strângere, închidere, întunecare. Percepi încordare.

Ideea e să descoperi tu care sunt percepțiile DA și NU pentru tine, folosind ce ți-am scris mai sus ca indicatori. Ce e DA și NU pentru mine poate să nu fie și pentru tine.

Cum o folosești?

Când ai de făcut o alegere, chiar una mai simplă, întrebi: „e bine pentru mine… să merg azi la petrecerea X?” „… să mânânc acum?”, „… să mă mut la locul de muncă nou-apărut?”.

E bine să știi că trebuie să formulezi întrebarea gen DA sau NU, nu CUM, ca să poți afla dacă e DA sau e NU.

„Răspunsul” energetic vine chiar în timp ce întrebi.

Cum se face că e așa? Pentru că întrebarea îți deschide accesul la cunoaștere/informație în timp ce o pui și, deci, automat, primești și răspunsul tot atunci!

Magic? Indubitabil.

Poate aici ai nițel de exersat. Poate ăsta e doar punctul meu de vedere interesant 😊 și tu te descurci mult mai bine decât îmi închipui eu.

Eu zic să te joci și cu instrumentul ăsta până devine ceva natural.

Cum devine mai bine decât atât?

În încheiere

Partea a doua se găsește aici.

Până când o vei citi, spor magic la aplicat ce ai citit aici !

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.