Articol de Anna de la https://www.tomakeamommy.com, tradus cu permisiunea autoarei.

Automasaj fertilitatePrima mea terapeută, specializată în stimularea fertilităţii prin acupunctură, a fost cea care m-a învăţat cum să fac un automasaj simplu, bazat pe masajul abdominal maiaş, în timp ce încercam să rămân însărcinată. Mi-a spus că femeile maiaşe erau învăţate acest masaj după ce aveau prima menstruaţie şi îl practicau pe tot parcursul anilor cât puteau concepe, ca un mod de a-şi hrăni şi a-și ajuta pântecul şi de a rămâne sănătoase.

Am aflat despre acest masaj pe când făceam tot ce-mi stătea în putinţă ca să rămân însărcinată, după ce fusesem diagnosticată cu infertilitate, iar doctorii îmi spuseseră că era imposibil să-mi realizez visul. Puteţi citi aici povestea mea miraculoasă, precum şi toate cele 79 de lucruri pe care le-am făcut ca să fiu fericită, sănătoasă şi însărcinată! Cred că acest masaj este util în special în afecţiuni precum endometrioza (pe care am avut-o/o am) şi care pot fi legate de problema stagnării sângelui sau de lipsa unui flux suficient de sânge şi energie.

Ideea de la baza acestui masaj este că ajutaţi la stabilirea unui flux adecvat de sânge către uter şi să vă ajutaţi ovarele şi uterul să se afle în poziţia ideală. Nu ştiam că ovarele şi uterul se pot deplasa, dar aşa este! Adevărul este că se pot deplasa prin tot abdomenul.

Aceasta înseamnă că, anumitor femei (ca mine), li se poate spune de către un doctor, într-un an, că au uter retrovers sau înclinat, iar în anul următor, totul să fie normal. Deşi doctorii ar putea acţiona ca şi când ar fi vorba de o afecţiune genetică, una care nu poate fi corectată, în cazul unor femei, situaţia poate fi schimbată prin exerciţii, poziţie (de exemplu, nu trebuie să stea ore întregi la calculator) şi cu ajutorul acestui automasaj simplu!

Pe când mă străduiam să am parte de primul meu miracol, am recurs doar la acest automasaj, acasă. Consta dintr-o practică extrem de simplă, efectuată acasă, timp de cinci minute, pe care o voi descrie mai jos. Mai precis, am efectuat-o în fiecare zi, DUPĂ OPRIREA MENSTRUAŢIEI, dar înainte de ovulaţie. Dacă încercaţi să rămâneţi însărcinate, OPRIŢI efectuarea acestui masaj după ovulaţie.

Deci, dacă, de exemplu, menstruaţia durează patru zile, începeţi masajul în a cincea zi şi continuaţi zilnic, până când ovulaţi sau chiar înaintea ovulaţiei. Dacă ovulaţi aproximativ în a paisprezecea zi a ciclului, veţi efectua această practică doar vreme de 8 – 9 zile.

E ceva simplu de adăugat la rutina zilnică! Mai există şi “masaje” uşoare, de sprijin, pe care, dacă vă interesează, le puteţi efectua în timpul altor etape ale ciclului şi vi le voi prezenta şi pe acestea în cele ce urmează.

Pe când încercam să am parte de cel de-al doilea miracol, m-am dus la o persoană care practica masajul abdominal maiaş. Doamna în cauză a fost UIMITOARE şi întreaga experienţă a fost mult mai profundă şi vindecătoare decât cele cinci minute de exerciţii pe care le făcusem în primul caz. Am vizitat-o când mă aflam în vacanţă şi mi-a recomandat să merg regulat la un terapeut din apropierea domiciliului meu. N-am mai ajuns să mă înscriu la acest terapeut, fiindcă am rămas însărcinată chiar în luna aceea!!

(Dacă locuiţi în Maine, practicanta masajului abdominal Arvigo maiaş se numeşte Hannah Nuemann şi am fost la consultaţie la ea în Bridgton, deşi, acum, cred că se află în Portland. V-o recomand cu toată căldura!!)

Aceasta mi-a mai oferit şi un ghid practic de îngrijire personală zilnică. Prima treime consta exact în ceea ce făcusem eu în cazul fiului meu, iar restul era un masaj mai elaborat a părţii superioare a abdomenului. Părea ceva minunat, însă necesita mult mai mult timp.

Dacă vă interesează un automasaj mai elaborat pentru fertilitate, puteţi consulta un practicant al terapiei Arvigo care vă poate învăţa ce să faceţi şi vă poate oferi un ghid, puteţi viziona unele videoclipuri pe youtube cu femei care aprind lumânări şi folosesc uleiuri etc., sau există şi filme pe care le puteţi cumpăra. În ceea ce mă priveşte, lucram zilnic atât de mult la propria fertilitate (consultaţi practica mea de lucru minte-corp pentru fertilitate şi lista mea cu cele 79 de lucruri pe care le—am făcut ca să devin fericită, sănătoasă şi însărcinată!), încât nu mai puteam să rezerv decât cinci minute zilnic pentru masaj. În plus, cred că aceste informaţii ar trebui să fie gratuite şi accesibile oricui!

Masajul meu maiaş zilnic pentru fertilitate, pentru fiecare etapă a ciclului menstrual

Etapa menstruaţiei

Automasaj fertilitate faza menstrualaÎn timpul menstruaţiei nu se masează uterul, ci există un simplu automasaj care poate fi de folos în cazul crampelor şi care poate deplasa sângele şi energia în mod corect.

Staţi jos confortabil, cu spatele drept. Găsiţi osul sacru care este cel de la baza coloanei vertebrale. Este asemănător unui triunghi şi se află DEASUPRA coccisului.

Strângeţi pumnii şi efectuaţi bătăi ritmic pe sacru. Continuaţi câteva minute, senzaţia fiind foarte plăcută.

Dacă vreţi, încercaţi, de data aceasta, să vizualizaţi vechea mucoasă a uterului, desprinzându-se şi fiind eliminată, precum şi un flux nou de sânge sănătos curgând spre uter.

 

Etapa foliculară

Aceasta este cea mai importantă parte a masajului.

Ajută sângele să curgă spre uter şi ovare şi le ajută pe acestea să adopte poziţia corectă. Fluxul crescut de sânge poate îmbunătăţi dezvoltarea foliculilor şi a unei mucoase uterine sănătoase.

Începeţi acest masaj după terminarea menstruaţiei şi continuaţi până înainte de ovulaţie cu o zi sau două. NU efectuaţi acest masaj după ovulaţie dacă vreţi să rămâneţi gravidă, ca să nu afectaţi implantarea.

De obicei, primul lucru pe care îl fac dimineaţa după ce urinez, este tocmai acest masaj sau poate fi Automasaj fertilitate faza foliculara 1ultimul lucru făcut, înainte să adorm. Fac masajul fiind îmbrăcată, dar îl puteţi efectua direct pe piele, utilizând un ulei de masaj.

Pasul întâi: Întindeţi-vă pe spate şi plasaţi palmele pe abdomen. Apropiaţi palmele, având degetele mari unul sub celălalt. Îndoiţi puţin degetele, făcând palmele căuş. Găsiţi locul unde se întâlnesc oasele pubiene (în centrul) şi plasaţi arătătoarele pe micul spaţiu format de acestea.

Inspiraţi, apoi expiraţi în timp ce apăsaţi în zona moale de deasupra oaselor pubiene cât de profund puteţi suporta, deplasând vârfurile degetelor în sus, spre ombilic. Efectuaţi acest lucru de trei ori.

Automasaj fertilitate faza foliculara 2Pasul al doilea: Duceţi degetele în partea dreaptă a cavităţii pelviene, plasând degetul mic al mâinii stângi pe osul pubian, iar pe cel de la mâna dreaptă pe osul şoldului.

Ţineţi degetele apropiate şi îndoite ca un căuş. Inspiraţi şi, în timp ce expiraţi, alunecați pe lângă oase, apăsând cât de mult puteţi suporta şi deplasând degetele spre centru.

Efectuaţi exerciţiul de trei ori.

Pasul al treilea: Deplasaţi degetele spre partea stângă a cavităţii pelviene, punând degetul mic de la mâna dreaptă pe osul pubian şi degetul mic de la mâna stângă pe osul şoldului.

Automasaj fertilitate faza foliculara 3Ţineţi degetele apropiate şi îndoite uşor sub forma unui căuş. Inspiraţi şi, în timp ce expiraţi, alunecați pe lângă oase, apăsând cât de mult puteţi suporta şi deplasând degetele spre centru.

Efectuaţi exerciţiul de trei ori.

Repetaţi cei trei paşi de încă nouă ori, efectuând, per total, zece cicluri a trei paşi.

Aceasta înseamnă 30 de mişcări în fiecare poziţie şi, deci, un total de 90 de mişcări. Mie îmi sunt necesare cinci minute. Probabil că ar fi mai bine dacă aţi efectua paşii încet şi într-o atmosferă plăcută cu lumânări, uleiuri etc., dar eu nu am făcut aşa ceva şi, din câte se pare, a funcţionat totuşi!

În timp ce efectuaţi exerciţiile, încercaţi să vizualizaţi energia şi sângele care curg spre uterul vostru şi spre ovare. Imaginaţi-vă un uter perfect, cu o mucoasă ideală care se pregăteşte pentru viitorul bebeluş.

Imaginaţi-vă nişte ovare perfectă sănătoase în care se dezvoltă o mulţime de foliculi perfect sănătoşi. Pe măsură ce vă apropiaţi de ovulaţie, imaginaţi-vă un folicul perfect, cel mai mare dintre toate şi care primeşte cantităţi perfecte de energie de la corpul vostru.

Etapa ovulaţiei

Automasaj fertilitate faza ovulatieiIn timpul ovulaţiei, veţi efectua un masaj uşor, de încălzire, pentru ovare. Îl puteţi începe cu 1 – 3 zile înainte de ovulaţie şi vă opriţi după încheierea acesteia. În cazul primului copil, nu mi-am urmărit ovulaţia decât prin simptome, deci practic am oprit masajul folicular în ziua a douăsprezecea sau a treisprezecea, îl înlocuiam cu acesta până când “simţeam” că ovulaţia avusese loc (am urmărit mucusul cervical şi, în general, resimţeam dureri ale ovarelor în timpul ovulaţiei), după care treceam la etapa luteală. După ovulaţie nu mai faceţi nici un masaj, pentru că ar putea influenţa implantarea!

Întindeţi-vă pe spate şi puneți palmele desupra ovarelor cu degetele apropiate. Masaţi uşor zona de deasupra ovarelor în cercuri mici, timp de 1 – 2 minute. Ar trebui să simţiţi o senzaţie plăcută, de grijă şi încurajare. Nu trebuie să apăsaţi în profunzime. Acum, doar stimulaţi fluxul de energie şi sânge.

Vizualizaţi–vă ovarele care primesc tot ce au nevoie. Imaginaţi-vi-le sănătoase şi puternice, cu un ovul trandafiriu şi sferic, minunat şi pregătit pentru a fi eliberat.

Nu uitaţi să acordaţi câtva timp, spre seară, vizualizării eliberării acestui ovul perfect, întâlnirii lui cu un spermatozoid la fel de perfect şi cum, împreună, acestea creează un embrion la fel de perfect!

Etapa luteală

Automasaj fertilitate faza lutealaÎn timpul etapei luteale de după ovulaţie speraţi că acel embrion mic şi perfect s-a implantat în uter! Evident, nu e bine ca vreo formă de masaj să deranjeze această evoluţie. În schimb, opriţi-vă puţin şi puneţi-vă palmele calde şi iubitoare pe abdomen.

Întindeţi-vă pe spate şi puneți palmele pe abdomen. Inspiraţi încet, profund şi relaxaţi-vă (eu prefer să inspir şi să expir în patru timpi). Imaginaţi-vă iubirea şi căldura care trec de la palmele voastre, la abdomen.

Imaginaţi-vă uterul ca fiind o junglă luxuriantă şi caldă, locul perfect care să vă hrănească micul vostru embrion perfect. Imaginaţi-vă cum ajunge acest embrion perfect in uterul primitor şi cum se aşează într-o poziţie confortabilă în mucoasa perfectă a acestuia. Închipuiţi-vă că abdomenul vostru primeşte energie şi sânge din plin, de la corpul vostru.

Articolul original aici.

Despre autoarea articolului, Anna

Eu sunt Anna şi am învins sorţii, rămânând gravidă pe cale naturală, după ce doctorii mi-au spus că este imposibil. Acum, am un blog în care scriu cum am procedat şi le încurajez pe cititoarele mele să preia iniţiativa unei călătorii spre fertilitate, rămânând însărcinate şi devenind fericite şi sănătoase!

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.