Feng Shui a devenit foarte popular în momentul de fata si aceasta înseamna ca multi vor sa profite de aceasta popularitate. Acest aspect este îngrijorator, deoarece majoritatea acestor oameni nu-si dau seama ca plasarea remediilor în locuri gresite sau în conditii gresite pot conduce la raniri sau chiar mai rau. De exemplu, niste clopotei de vânt din metal, plasati într-un loc nepotrivit la recomandarea unui pseudo-expert Feng Shui, pot invita spirite nedorite în casa persoanei respective.

Intr-un articol anterior am discutat anumite intrebari care il framanta pe cea/cel care a studiat singur/a Feng Shui, invatand o serie de concepte din carti, fie din cele publicate la noi, fie din carti in alte limbi (engleza fiind limba in care s-au scris o multime de carti despre diferitele scoli Feng Shui). Tot atunci am intrat putin in detaliu vorbind despre anumite remedii si efectele acestora.

Cred ca ar fi timpul sa analizam cateva din aspectele care caracterizeaza o consultatie Feng Shui traditional. Voi vorbi din experienta proprie, precum si din ceea ce am invatat privindu-l la lucru pe profesorul cu care am studiat, maestrul chinez Joseph Yu.

Materiale si informatii de care este nevoie inainte de a incepe consultatie propriu-zisa
Pentru a putea oferi celor care doresc o consultatie date cât mai exacte si personalizate, este nevoie de urmatoarele:

– un plan exact, realizat la scara al cladirii;
– anul construirii cladirii si a eventualelor spatii adaugate acesteia;
– data nasterii celor care locuiesc în cladire.

Planul casei
Pentru o consultatie in traditia scolii Stelelor Zburatoare, pe care o folosesc in stabilirea unei scheme energetice a locuintei, este nevoie in primul rand de planul casei respective. Planul trebuie sa reflecte ultimele renovari, mai ales daca acestea au modificat substantial partajarea interiorului. Schita casei trebuie facuta la scara, pentru a se putea plasa remediile exact in locul in care sunt necesare. Daca nu exista planul intocmit de un arhitect, atunci acesta poate fi desenat respectand dimensiunile locuintei.

De ce trebuie sa stiti anul în care a fost construita cladirea?
Anul construirii unei cladiri este foarte important pentru o consultatie Feng Shui exacta, deoarece nu se iau în consideratie numai împrejurimile acesteia si cei care locuiesc acolo, ci si ciclul de ani în care a fost construita cladirea. Cele mai moderne versiuni de Feng Shui nu iau în considerare anul construirii cladirii, neglijând astfel aspectul temopral care este foarte important. Plasarea în timp este esentiala!

Nu încercati sa estimati anul în care a fost construita cladirea. Pentru a beneficia cu adevarat de consultatie, aflati cu certitudine acest an. Casele se incadreaza, dupa anul constructiei, in cicluri de 20 de ani, astfel încât, de exemplu, daca spuneti „1963” când casa a fost în realitate construita în 1964, expertiza va fi complet gresita (ciclul temporal 5 incheindu-se in 1963, iar ciclul 6 incepand in 1964).

Anul nasterii – trigrama personala
Dupa cum ati vazut in articole precedente, este bine sa stim care ne este trigrama personala. Acest lucru este important pentru ca fiecare trigrama este asociata unuia din cele cinci elemente. De asemenea, fiecare loc din casa va fi asociat cu anumite elemente. Atunci cand plasam patul, de exemplu, trebuie sa vedem care este legatura dintre elementele care vor interactiona in acel loc – elementul asociat trigramei si cele din zona unde se afla patul. Acelasi lucru este valabil si pentru biroul la care lucram. Alegand un loc bun pentru pat si birou, ne asiguram de fapt ca vom avea parte de energie pozitiva in spatiul in care ne odihnim sau lucram.

In articolul urmator voi aborda alte aspecte legate de intocmirea unei consultatii Feng Shui traditional, cum ar fi importanta vizitei la domiciliul clientului/clientei, precum si necesitatea folosirii unui Luo Pan (busola geomantica). Iar intr-un articol viitor vom afla cat este de usor sa aplicam remediile sugerate de consultanta/ul Feng Shui, precum si cat de repede putem sa ne asteptam la rezultate.

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.