Va mai amintiti ca Feng Shui inseamna vant si apa? Sa ne ocupam putin de apa.

Energii benefice Feng Shui – activare şi acumulare

fantana+FengShui+2In Feng Shui, apa este folosita pentru acumularea energiei si/sau pentru activarea acesteia. In interiorul casei, cel mai adesea echipa noastră recomandă ca apa sa fie folosită sub forma unei fantani de apartament.

Am mai discutat intr-un articol anterior despre fantani si despre locurile in care puteti sa le gasiti. Daca simtiti totusi ca nu vi s-ar potrivi decat ceva creat de dvs., va invit sa parcurgem impreuna cativa pasi care va vor ajuta sa obtineti o fantana pe placul dvs.

Creaţi-vă fântana Feng Shui după dorinţa inimii

Este usor sa va creati propriul design. Lasati-va imaginatia libera. Va puteti ghida si dupa urmatoarele sfaturi:

Vasul

Puteti gasi in magazine o varietate de forme, culori si marimi. Sau daca aveti un atelier de creatie, va puteti modela singur/a vasul.

Pietrele

O alta componenta esentiala a fantanilor de apartament sunt decoratiunile sau obiectele introduse in vas, peste care va curge apa. Puteti folosi pietricele, pietre de rau, bile de sticla, scoici sau chiar cioburi de sticla colorata gasite la mare (care au marginile rotunjite de nisip si valuri).

De asemenea, puteti gasi bucati mai plate de roca pe care sa le puneti una peste cealalta. Este bine sa le asezati astfel incat sa aiba un loc liber pe mijloc pe unde sa curga apa.

Lumina

Daca ati ales un vas transparent, puteti folosi lumini subacvatice speciale care sa creeze o atmosfera feerica.

Alte elemente

In vas puteti adauga cristale, lumanari sau aparate care sa creeze aburi sau ceata, plante vii sau artificiale, flori.

Pompa

Este cea care pune apa in miscare. Mergeti la magazine specializate care vand elemente pentru acvarii sau in marile magazine in care se gasesc diverse decoratiuni pentru casa si gradina.

Asamblarea fantanii

Pompa se va pune pe fundul vasului si va fi acoperita de pietre. Lasati liber locul prin care apa va curge prin fantana.

Adaugati apoi decoratiunile dorite. Firul electric al pompei va fi introdus in priza. Turnati apa (distilata) in vas si porniti intrerupatorul pompei. Dupa cateva incercari de ajustare a debitului pompei (daca are aceasta optiune), veti obtine o minunata fantana de apartament creata de dvs.!

Calm şi relaxare cu ajutorul fântânilor

Fantanile au un efect de calmare asupra oamenilor si animalelor. Unor oameni le place sa asculte apa curgand, in timp ce altii prefera ca fantanile sa nu faca zgomot. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor pompe cu debit reglabil.

Apa este unul dintre elementele care creeaza liniste in casa dvs. In plus fata de influenta pacificatoare, susurul apei poate masca zgomotul strazii, poate racori camerele si pastra umiditatea aerului.

Le puteti folosi chiar si pentru a aromatiza aerul: adaugati doua-trei picaturi de ulei parfumat in apa si mirosul placut va starui in camera mult timp.

Intretinerea si functionarea fantanilor Feng Shui de apartament

Este usor sa intretii o fantana de apartament. Sunt usor de asamblat (daca ati cumparat partile componente separat) si nu arunca apa pe mobila pe care le-ati plasat.

Ca sa porneasca nu trebuie decat sa le umpleti cu apa, sa le introduceti in priza si sa apasati pe butonul care declanseaza pompa care pune apa in circulatie.

fantana-FengShuiNu exista nici un mister in modul de functionare al fantanilor. Apa curge prin fantana cu ajutorul unor furtunase si al pompei ascunse in vas.

Pompele functioneaza intreaga zi fara a avea nevoie de intretinere prea des. Unele au chiar presiunea reglabila, putand astfel sa ajustati inaltimea jetului de apa. Pompa trebuie curatata cel putin o data pe luna. Dezasamblati fantana si curatati pompa cu ajutorul apei.

Vasul care constitutie de fapt fundatia fantanii trebuie sa fie impermeabil, nelasand apa sa iasa prin porii materialului din care este facut.

Folositi apa distilata. Din cand in cand mai adaugati apa in vas pentru a o inlocui pe cea care s-a evaporat. Pompa se va strica daca o lasati sa functioneze in gol.

Pentru siguranta dvs., atunci cand va asamblati fantana, aveti grija sa puneti firul electric astfel incat sa nu poate curge apa din fantana in priza. Puteti lasa firul sa atarne mai jos decat priza, astfel incat apa sa se scurga pe jos.

In Romania se gasesc mai greu partile componente necesare pentru crearea unei fantani: incercati la magazinele mari care comercializeaza decoratiuni pentru case si gradini. Daca aveti posibilitatea, cautati pe Internet pagini specializate in vanzarea de fantani sau de accesorii.

Comandaţi fântâni Feng Shui pe Internet

Blue Concept - fantani de interior

Dacă doriţi o alternativă mai uşoară, intraţi pe pagina firmei bluConcept pentru a vedea fântânile deosebite create de echipa lor: bluConcept – Fântâni de Interior (www.blueconcept.ro).

 

Prosperitate cu ajutorul fântânilor Feng Shui

Câdn vă cunoaşteţi configuraţia energetică a casei sau biroului, veţi şti unde să puneţi fântâna ca să activaţi energiile prosperităţii. În Feng Shui tradiţional nu există o „zonă” a abundenţei, ci energii care ne ajută să ne sporim succesul în plan financiar. Aceste energii pot fi localizate pe configuraţia Feng Shui a casei sau afacerii dvs. de un expert de Feng Shui sau chiar de dvs. după ce veţi parcurge un curs de Feng Shui tradiţional în cadrul căruia vă puteţi analiza locuinţa sau biroul.

În orice caz, după ce veţi pune o fântână în casa dvs., fie în pozitia indicată într-o expertiză Feng Shui tradiţional (personalizată pentru casa dvs.), fie pur şi simplu unde simţiţi ca ar sta mai bine, veţi avea parte de o atmosferă  liniştită şi plină de pace.

 

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.