Ce e alegerea?

E o întrebare pe care o primesc des la facilitările pe care le ofer.

Pentru mine, alegerea e o parte a ființei. Exist, deci aleg.

Exist, deci am posibilitatea să aleg.

Nici eu n-am știut mult timp asta. Mult timp am fugit de a alege. Și, ghici ce? Nu mi-a fost deloc bine!

Mereu există alegere

Mulți oameni nu concep faptul că au de ales. Pentru ei nu există alegeri. Stau prinși într-un loc, într-o relație, într-o slujbă și atât.

Și nu aleg, pe de-o parte pentru că nu știu că au posibilitatea de a alege și asta pentru că nu i-a învățat nimeni ce e alegerea și cum să aleagă. Pe de altă parte, nu aleg pentru că s-ar putea să greșească. Dar oare există, cu adevărat, greșeli?

Ce e greșeala? O acțiune care tu ai presupus că o să aibă un anumit rezultat. Și nu l-a avut. Rezultă = ai greșit. Și mai rezultă că te și judeci că ai greșit. Vezi, dacă nu alegeai, nu greșeai! Rezultă = mai bine nu alegi!

Și aici viața ta se încheie, cel puțin energetic, pentru că dacă nu alegi cu adevărat, nu exiști cu adevărat. Mimezi că exiști. Ești ca un actor care e mereu într-un rol, mereu filmează scene din viața unui personaj și nu-și mai trăiește viața proprie.

Ne-alegerea

Chiar și ne-alegerea e tot o alegere: aleg să nu aleg.

De ce?

Eu prefer să nu întreb „de ce?”, care e o curiozitate a minții.

După un „de ce” urmează mulți alți „de ce” și nu ajungi nicăieri. Ceea ce era și ideea minții, să te întrebi mereu „da’ de ce…?” și să nu ajungi la conștientizare.

O întrebare mai bună ar fi: „ce beneficiu am din acest fapt că nu aleg?” Vezi mai sus: ai „beneficiul” că nu greșești. Ai „beneficiul” că-i imiți pe mama și tata, care nici ei n-au ales, și așa simți că aparții familiei tale. Dar, dacă ai puterea, te uiți și la ce viață au avut nealegând: n-au divorțat pentru că ce ar fi zis lumea, că nu se poate să părăsești copiii, că una, că alta. Și nealegând au ales să mimeze o viață, nu să creeze o viață.

Cum știi când alegi?

Alegerea e o fațeță a ființei. Exist și aleg.

Pecepi că exiști? Sau ai un „sentiment”, o „senzație” a ființării?

Dacă da, e ceva real? Sau îți închipui că trebuie să simți că exiști? Și nu mă refer la corp, mă refer la ceva de dincolo de corp, care cuprinde și corpul, dar nu e doar corpul.

A ființa nu e o senzație. E o percepție dincolo de senzații și cuvinte. E un fapt de a fi care nu se poate explica.

La fel e și cu alegerea. De asta e greu să spui cuiva cum să „simtă” că alege.

Ce poți să simți, legat de alegere, este senzația care apare când te întrebi dacă alegerea pe care vrei s-o faci (sau s-o fii) e contribuție pentru tine.

Aici poți simți în corp o expansiune, o ușurință. Simți că te destinzi și respiri mai ușor. Iar asta îți poate arăta că da, alegerea îți va fi contribuție.

Și apoi acționezi în sensul de a aduce în realitate (real-izezi) alegerea (care e o energie atât de diafană că e greu să o prinzi în cuvinte).

Aoleu, ce-am ales eu?

Nu există alegere corectă sau alegere greșită.

Există alegeri care ne aduc contribuție și ne ajută să mergem pe calea pe care ne-o dorim. Alte alegeri ne scot de pe cale. Ghici ce? Poți alege din nou. Și din nou. Și din nou. Și „revii” pe calea ta. Sau creezi o altă cale.

Nici o alegere nu e bătută în cuie. Acțiunile de a real-iza alegerea însă sunt. De exemplu, aleg să donez un organ. Și apoi mă răzgândesc, aleg să nu mai donez. Dar dacă l-am donat deja, e în corpul altcuiva, mai greu să dez-realizez… Deci, atenție mare la real-izare.

Ce faci când nu știi ce sau cum să alegi?

Ce faci când vrei să afli o informație? Îl întrebi pe Google!

Glumesc! Întrebi Universul, conștiința, eventual pe mama Pământ. Și nu aștepți răspuns, ci primești conștientizarea care „vine” către tine chiar în timp ce pui întrebarea. Da, atât de ușor și de rapid!

Șiiii… îți dai voie să fie atât de ușor și rapid? 😊

Deci, întrebi: Universule, conștiință te rog arată-mi ce e alegerea pentru mine? Cum aleg eu când aleg?

Cum „arată” alegerea pentru mine?

Și te relaxezi, te deschizi să primești conștientizarea. Acea șoaptă, acea atingere ca o aripă de fluture, atât de ușoară și de trecătoare. Acum a venit, acum a dispărut. Ai prins-o?

Dacă nu, întrebi din nou mai târziu. Întrebi până ți-e clar (mai mult energetic decât mental) ce e alegerea pentru tine și cum alegi. Eventual nu dai o definiție alegerii (nu zici: „pentru mine să aleg înseamnă să…”). Cu cât e mai nedefinită, cu atât ți-e mai ușor să te joci cu ea. Cu alegerea.

Ce e alegerea și cum se alege pot fi diferite pentru toți ceilalți. Și e OK să fie așa, pe tine te interesează doar alegerea ta. 😊

Ceva clar?

Cam atât pentru azi despre alegere.

Pentru tine ce e alegerea?

————
Imaginea – Image by Pixource from Pixabay

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.