Spaţiul şi timpul şi influenţa lor asupra noastră

După cum am mai scris în articole anterioare, rezumând, putem spune că prin Feng Shui studiem efectul mediului înconjurător asupra oamenilor. După ce aflăm care este configuraţia energetică a spaţiului (apartament sau birou), putem să aflăm în ce mod ne influenţează acea configuraţie.

Crearea schemei energetice (sau a „hărţii stelare”, pentru că echipa noastră foloşeste o şcoală de Feng Shui tradiţional denumită „Stelele Zburătoare”) se face pe baza unei coordonate temporale – anul de construcţie sau anul renovărilor majore şi a uneia spaţiale – o subdiviziune a unui punct (inter)cardinal. Cele două coordonate ne arată în cel fel sunt dispuse anumite energii Yin şi Yang în apartamentul sau biroul respectiv.

Ca să afli care este configuraţia Feng Shui a biroului tău poţi apela la consultanţii de Feng Shui specializaţi sau poţi învăţa chiar tu cum să o calculezi venind la cursul de Feng Shui tradiţional. În costul cursului intră şi analizarea spaţiului tău, deci investiţia în curs poate fi o opţiune foarte bună dacă te interesează şi cum funcţionează Feng Shui în plan teoretic şi cum să-i aplici principiile în mod practic, pentru tine (birou şi casă) şi pentru cei din jurul tău.

După suprapunerea acestei scheme energetice, care cuprinde opt zone, peste planul realizat la scară, se trece la interpretare. În cazul sediului unei firme, este important să aflăm unde este „energia perioadei curente”, adica energia cea mai puternică într-o anumita perioadă de timp. După activarea ei, această energie ne poate aduce oportunităţi de afaceri, parteneriate lucrative, mai mulţi clienţi, într-un cuvânt, succes în plan financiar.

Metode de activare Feng Shui a prosperităţii

Şi cum se activează aceasta energie, vor întreba antreprenorii? După localizarea acesteia pe schema energetică, care diferă de la caz la caz (să ne reamintim că Feng Shui tradiţional nu operează cu un singur şablon, ci cu mai mult de 200 de scheme energetice), vom vedea dacă această energie are intrare liberă în spaţiul respectiv. Energia perioadei sub formă Yang, adică energie dinamică şi mobilă, va avea nevoie de o fereastră sau de o uşă prin care să intre. Dacă în locul respectiv acestea nu există, va fi nevoie de o reactivare, energia neacţionând totuşi cu potenţial maxim.

În cazul în care avem o fereastră, activarea se va face cu o fântână decorativă sau cu un acvariu. În plus, fereastra respectivă va trebui lăsată deschisă, atunci când vremea o permite, desigur, şi neacoperită de jaluzele.

Dacă aici avem uşa de intrare, mai ales la magazine şi alte spaţii comerciale cu intrarea direct din stradă, este bine ca uşa să aibă o parte cu geam. Fluxul de clienţi va amplifica şi el aceasta energie Yang, care este doritoare de mişcare.

Alte combinaţii de energii Yin şi Yang pentru succes

În plus faţă de activarea energiei perioadei curente, putem avea şansa ca schema energetică să prezinte anumite combinaţii de energii Yin şi Yang care sa indice succes financiar. Unele dintre ele sunt armonioase, cum ar fi întâlnirea dintre energia succesului prin înţelepciune (reprezentantă prin cifra 1) şi energia recunoaşterii în plan social (energia nr.6).

Altele dintre ele se pot afla în conflict, şi atunci vom folosi unul din remediile celor cinci elemente: de exemplu, întâlnirea dintre energia 9 foc şi 7 metal poate produce şi succes pe plan financiar, dar şi incendii, iar în acest caz vom folosi elementul pământ pentru a restabili echilibrul şi a culege rezultatele pozitive.

Energia umană este importantă pentru prosperitate

Sigur că schema energetică de una singură nu ne poate „spune” totul despre succesul sau eşecul unei afaceri. Îi vom lua în calcul şi pe cei care conduc afacerea, precum şi personalul, care vin fiecare cu energiile lor, cu gândurile, cuvintele şi faptele lor. De asemenea, spaţiul înconjurător este determinant în manifestarea părţilor bune sau rele ale configuraţiei Feng Shui.

Este clar că doar prin Feng Shui nu putem spera să avem succes deplin în afaceri, dar dacă vom lucra pe mai multe planuri, prosperitatea se va lăsa invitată mai uşor în viaţa noastră.

 

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Sunt consultant de Feng Shui din 2003; instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Ofer și terapiile Access Bars, Energetic Facelift, terapia craniosacrală. Citirile angelice sunt și ele în sufletul meu și le ofer cu drag. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii