Află cum să beneficiezi de relaxare şi odihnă aplicând Feng Shui pentru dormitor

Deşi în Feng Shui tradiţional soluţiile sunt personalizate pentru casa/apartamentul tău, pe care le poţi afla după o analiză făcută de un expert, există şi sfaturi Feng Shui care pot fi aplicate de oricine. Dacă vrei să intri într-o analiză mai aprofundată, bineînţeles că fiecare dormitor va necesita un tratament diferenţiat de la caz la caz, în funcţie de aşezarea casei în spatiu, anul de construcţie şi de trigramele personale (Ming Gua) ale celor care folosesc camera respectivă. Dar, până atunci, poţi beneficia de sfaturile şi sugestiile din acest articol. Energia dormitorului este importantă pentru ca aici petreci câteva ore bune în fiecare noapte, absorbind influenţele Qi-ului prezent în acest loc.

Yin – energie pentru relaxare de calitate

Feng Shui dormitor Să ne amintim că dormitorul are ca scop să ne ofere o atmosferă de odihnă şi relaxare, deci energiile de aici să fie predominant Yin. Dacă dormitorul este prea Yang, nu vei putea adormi usor, vei fi hiperactiv şi te vei gândi la lucrurile pe care le ai de facut în loc să te adânceşti într-un somn odihnitor. De asemenea, pentru cupluri este foarte important ca energia de aici să fie pozitivă (acest lucru se poate afla cu ajutorul unei consultaţii de Feng Shui tradiţional prin care se stabileşte configuraţia energetică a casei). Atunci când energia este echilibrată, vei avea o relaţie plină de iubire şi armonie. Fiecare îşi va îndeplini rolurile cu plăcere, iar sănătatea va fi bună. Vei putea evita sau limita neînţelegerile, iar separarea sau divortul nu îşi vor putea face apariţia. În planul general al casei, ar fi bine ca dormitorul să fie plasat în zona mai puţin activă a acesteia (catre „spatele” casei), pentru a beneficia de energii yin. Cea mai buna formă pentru dormitor este una regulată – pătrat sau dreptunghi.

Sfaturi Feng Shui dormitor pentru amplasarea patului

Iată câteva din poziţiile nefavorabile pentru pat:

  • sub un geam
  • într-o poziţie înspre care uşa se deschide direct
  • între două uşi
  • cu capul spre peretele toaletei
  • în partea opusă unui colţ ascutit creat de forma camerei

Este bine să nu ai deasupra patului bârne, scafe sau alte „îmbunătăţiri” de decor care sa creeze săgeţi negative de energie îndreptate spre pat. De asemenea, este bine ca patul să nu fie pus cu capul pe acelaşi perete care conţine şi uşa. Dacă ai probleme cu membrii familiei, acest fapt se poate datora şi unei astfel de amplasări a patului! Dacă ai posibilitatea, mută patul astfel încât să eviţi măcar o parte din poziţiile nefavorabile indicate mai sus.

Alte idei Feng Shui privind decorarea dormitorului

Feng Shui pentru dormitorFoloseşte culori cât mai Yin, bineînţeles şi în funcţie de preferinţele tale. Aminteşte-ţi că adopţi principiile Feng Shui pentru a avea o viaţă mai armonioasă. Dacă nu îţi surâd unele idei, nu este nevoie să le aplici. În caz contrar, aplicarea unor remedii care nu îţi plac vor produce mai mult stres în viaţa ta, care poate că nu este chiar atât de relaxată pe cât o doriţi, însă acest lucru se poate remedia cu ajutorul Feng Shui. În afară de alb, crem şi bej poţi opta pentru nuanţe deschise de albastru, verde sau galben pai. Alege mobilă şi decoraţiuni cu forme regulate – pătrat sau paralelipiped/cub – pentru a spori senzaţia de stabilitate şi echilibru. Ţine minte şi cuvintele cheie – curăţenie şi ordine – care se aplică şi în dormitor.

Anul naşterii îţi arată zonele cele mai bune pentru odihnă

De asemenea, reciteşte articolele în care am discutat despre direcţiile pozitive şi negative care sunt determinate în funcţie de trigrama personală Ming Gua calculată pe baza anului naşterii. Alege orientarea patului aşa cum am recomandat atunci: începe cu direcţia denumită Fu Wei şi termină cu Sheng Qi, în funcţie de posibilitatile de (re)aranjare a mobilelor în dormitor şi de compatibilitatea dintre parteneri. În încheiere, aminteşte-ţi că nu este nevoie să aplici absolut toate ideile despreFeng Shui pentru dormitor expuse în acest articol. Alege ceea ce poţi aplica cu uşurinţă şi cu plăcere şi vei obţine rezultatele dorite.

 
 
 

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Practic și scriu despre Feng Shui din 2003; sunt instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

Curs Qigong 2 Popup