Pentru că ne citești de ceva vreme, știi deja că nu există acea misterioasă și magică „zonă a prosperității” care e în același loc în toate spațiile.

„Vinovatele” pentru abundență și succes sunt acele energii Yang din configurația ta energetică ce te ajută să ai parte de câștiguri financiare, relații de afaceri mai bune sau succes prin creativitate și carisma ta personală.

Însă, ca să obții prosperitate prin Feng Shui, nu merge să-ți zici „îmi activez nordul, că am auzit eu că acolo e zona apei și apa e bogăție”, ci trebuie să știi exact ce energii Yang – dinamice – să activezi.

Iar aceste energii, pe care le vei descoperi citind articolul, sunt activate în Feng Shui nu de cristale, mantre sau puterea gândului, ci de apă.

Și nu orice fel de apă, ci apă în mișcare.

Chinezii spun că apa înseamnă bogăție. Ce înseamnă, de fapt, „apa” în Feng Shui?

În primul rând, e clar că în natură apa este orice curgere de apă – râu, fluviu sau mare.

Feng Shui piscinaÎn orașe, apa este mai metaforică și este simbolizată de străzile cu trafic sau parcările marilor magazine (spații largi cu mișcare de mașini sau de pietoni). Sau poate fi orice mic iaz, piscină sau curgere de apă din grădina casei tale.

În interior, apa este mai ușor de folosit sub formă de:

 • fântâni decorative
 • acvarii cu pești

Fântâni Feng Shui deosebite găsești la prietenii noștri de la BluConcept. Sau, dacă ești mai îndemânatic/ă, te invit să-ți creezi propria fântână (ai aici un articole care să te ajute).

Apă, apă, dar de calitate!

În toate cazurile, apa trebuie să fie curată, cristalină și să aibă o curgere clară și dinamică, adică să nu se prelingă cu viteza melcului.

Ca să activezi energiile prosperității, apa trebuie să fie în mișcare, fie cu ajutorul unei pompe, fie ajutată de peștii din acvariu; nu ajunge să folosești un simplu bol cu apă.

În exterior, apa trebuie să curgă către locuință sau birou, ca să aducă abundență. Nu creați zone cu apă care să curgă dinspre casă spre exterior.

Echilibrul celor 5 elemente Feng Shui

În majoritatea caselor sau sediilor de firme, însă, apa în mișcare lipsește.

Găsim celelalte elemente din Feng Shui – pământ, metal sau lemn, uneori și foc, dar nu apa în sine, ca element de dinamizare a spațiului.

Toate cele 5 elemente e bine să existe în locuința sau biroul tău, ele aducându-ți armonie, energie și prosperitate.

Predominante în fiecare zonă vor fi elementele cerute de configurația energetică a spațiului tău, pe care ți-o poți calcula singur/ă cu ajutorul unei busole și a programului gratuit de aici sau o poți primi de la un specialist Feng Shui care a venit la spațiul tău și i-a făcut o analiză.

Configurația ta îți arată care sunt zonele cu energii Yang pe care să le activezi, deci, la calcul!

După ce ți-ai calculat configurația folosind calculatorul de aici, o poți transpune pe planul locuinței sau biroului tău, notând energiile în cele 8 zone corespondente de pe plan.

Exemplu practic – o configurație din perioada 8 cu orientarea sud-vest 1

O să-ți dau un exemplu, ca să înțelegi cum trebuie să procedezi. Amintește-ți că, în școala Stelelor Zburătoare, sunt 216 scheme diferite, deci trebuie să fii atent/ă cum calculezi.

Feng Shui si prosperitatea - plan apartamentSă presupunem că apartamentul tău e într-un bloc din anul 2009 (perioada 8) și că ai măsurat orientarea perpendiculară pe fațada lui ca fiind 210 grade, adică sud-vest 1.

Am ales un plan al unui apartament cu ferestre pe mai multe părți ca să-ți dai seama cum să activezi energiile Yang pentru prosperitate. Fațada energetică va fi partea de jos, latura cu trei ferestre.

Cu o busolă sau cu un Luo Pan, dacă ai, măsoară direcția perpendiculară pe fațadă (noi am presupus 210 grade, adică sud-vest 1, tu vei măsura direcția reală către care este orientată locuința ta).

După ce afli centrul apartamentului, suprapui centrul șablonului Feng Shui pe centrul apartamentului și rotești șablonul până când perpendiculara pe fațada apartamentului intersectează cele 210 grade de pe cercul exterior al șablonului.

Plan apartament cu centru si sablon Feng Shui

Plan apartament sablon Feng ShuiDelimitezi apoi cele 8 zone (ca și cum ai împărți o pizza în 8 felii). Apoi renunți la șablon și la marcajul centrului și rămâi cu planul apartamentului împărțit în 8 zone.

Plan apartament sablon si 8 zone

Calculezi configurația stelelor zburătoare cu ajutorul calculatorului:

 • scrii 2009 la anul de construcție (year of construction)
 • scrii 210 la direcția fațadei (facing direction)
 • lași NO la „replacement stars”
 • apeși „calculate” (calculează).

Schema este următoarea:Feng Shui si prosperitatea - configuratia energetica

Transferi configurația pe planul apartamentului, trecând fiecare grup de cifre (energii) în triunghiul corespondent.

Plan apartament cu configuratia Feng Shui

Energiile prosperității din casa și biroul tău

Vestea bună e că ai de ales din mai multe energii Yang, dinamice, care să-ți aducă abundență și anume 8, 9, 1, 6 și 4.

8 Yang – prosperitatea ta de zi cu zi

Cea mai importantă energie (stea) pentru prosperitate este 8 Yang.

Ea este energia prosperității curente și va te va ajuta să ai succes financiar până la începutul lui 2024.

Activeaz-o ca să ai parte de succes financiar în afaceri, avansare în carieră și progres general.

Atunci când vrei să-ți cumperi o casă, este energia care trebuie neapărat să intre printr-o fereastră sau la intrarea principală, altfel îți va merge mai greu pe plan financiar.

Fantana cu bambus9 Yang – prosperitate pentru viitor

Alături de 8 Yang, te ajută să ai parte de câștiguri financiare, mai ales pentru planurile tale pentru viitor.

Este o energie de tip foc, susținută de elementul lemn, deci, pe lângă fântână (cea alăturată, de la BluConcept, vine deja cu bambusul în dotare), poți pune aici și câteva fire de bambus într-un vas de sticlă cu apă (nu plantați în pământ).

Alternativ, poți folosi un acvariu cu multe plante acvatice.

 8 și 9 te ajută să ai succes dublu

Un spațiu foarte norocos este cel în care energiile 8 și 9 sunt în zone alăturate (nedespărțite de pereți), creând un nivel mai mare de succes financiar (cum ar fi configurațiile cu orientarea V2 sau V3 din perioada 8).

1 Yang – planuri pentru abundența pe termen lung

Fantana Feng Shui LunaActivează energia 1 Yang în special dacă le ai pe 8 și 9 blocate.

1 Yang îți oferă și oportunități de a lua decizii bune în afaceri, precum și succes în activități legate de artă, literatură, cercetare/studiu.

Este o energie de tip apă, susținută de metal, iar fântâna pentru activarea ei poate fi rotundă aurie sau bronz (forma și culorile elementului metal).

6 Yang – relații bune de afaceri, networking

Este o energie puternică și o poți folosi ca să ai relații de succes cu parteneri și potențiali parteneri de afaceri, hotărârea de a lua decizii bune pe plan financiar, avansare în plan social.

Este o energie de tip metal care este susținută de pământ, deci fântâna pentru activare ar putea avea o formă pătrată și culoare maro.

4 Yang – succes prin activități legate de farmec personal, artă și succes în dragoste

Dacă ești o fire mai artistică sau cauți un partener, activează energia 4 Yang. Este o energie care te ajută și la studii, cercetare sau dacă ai o slujbă gen relații cu publicul.

Este o energie de tip lemn, susținută de elementul apă prin culorile bleumarin/albastru sau negru.

Vrei ceva mai simplu? Activează doar stelele anului 2017

Feng Shui stelele anuale 2017Dacă ți se pare prea complicat să calculezi singur/ă sau nu te descurci printre atâtea direcții, cifre și calcule, poți folosi doar stelele anuale pentru 2017. Ai aici raportul complet – Feng Shui pentru 2017 – ghidul tău pentru armonie, energie și sănătate.

Spre deosebire de configurația valabilă doar pentru spațiul tău (care va fi diferită în funcție de orientare și anul de construcție), stelele anuale apar în aceleași zone la toată lumea, deci sigur nu vei da greș!

Vei activa:

 • prosperitatea curentă 8 Yang în est
 • prosperitatea viitoare 9 Yang în sud-est
 • energia creativității 4 Yang în nord-est
 • 6 Yang a relațiilor sociale în nord

Câteva sfaturi la final

Ține minte că stelele Yang care se află la fațada energetică a spațiului tău sunt mai puternice. Asta e cu atât mai adevărat cu cât ele sunt ajutate fie, să zicem:

 • de o stradă cu trafic din fața magazinului tău
 • de o curte mare din fața casei
 • de clienți care intră des în biroul tău (dacă ai intrare direct de afară).

Pe energiile blocate în pereți (se mai întâmplă, în special la spațiile care au ferestre doar pe o latură) le poți activa folosind în plus, pe lângă fântână sau acvariu, o oglindă pusă în spatele lor. Creezi astfel o „fereastră virtuală” care dă voie energiilor să fie mai active în acea zonă.

Ți-e că o să ai prea multe fântâni în apartament? Atunci alege să activezi doar energiile 8 și 9 Yang sau doar pe 8 Yang ca prosperitate curentă.

Spor la activare și ține-ne la curent cu ce rezultate ai!

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Sunt consultant de Feng Shui din 2003; instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Ofer și terapiile Access Bars, Energetic Facelift, terapia craniosacrală. Citirile angelice sunt și ele în sufletul meu și le ofer cu drag. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii