materializarea

Seria de articole „The TAO of Love”

Înainte de a aduce vorba despre alchimie, dorinţe împlinite şi cum să fii creator, trebuie să clarificăm faptul că în acest articol vom discuta despre practicile energetice chinezeşti care folosesc drept “combustibil” energia sexuală masculină sau feminină.

Multe tradiţii energetico-spirituale conţin tehnici pentru cultivarea şi sublimarea (transformarea) energiei creative masculine şi feminine, cele mai cunoscute fiind cele indiene (o parte din ele cuprinse în Kama Sutra) şi cele chinezeşti (cunoscute sub numele “Healing Love” în sistemul chinezesc creat de maestrul Mantak Chia). Destul de puţin înţelese, aceste practici pleacă de la nivel fizic şi energetic, etape trecute cu vederea de cei care doresc să înceapă direct cu practicile de elevare a spiritului fără a fi lucrat mai întâi pe plan material şi energetic. Dar până să vorbim despre elevare şi iluminare, să rezumăm beneficiile „palpabile” pe care le putem obţine exersând tehnicile Healing Love.

Ce rezultate vrei să materializezi?

Aşa cum “spune” şi verbul, a material-iza înseamnă a transforma ceva subtil în materie. Energia sexuală, ca substanţă subtilă intrinsecă corpului, va putea fi materializată în mai multe direcţii, în funcţie de scopul pe care ţi-l propui:

  • vindecarea problemelor de sănătate feminine/masculine
  • echilibrarea sistemului hormonal
  • revigorare fizică şi energetică
  • obţinerea strălucirii, senzualităţii şi virilităţii, date de circularea energiei în sistemul nostru energetic
  • dobândirea unei clarităţi emoţionale şi a unei puteri mentale (dacă se exersează, aşa cum o indicăm mereu, în conjuncţie cu practicile de bază)
  • accederea la dimensiuni spirituale

Izvorul tinereţii veşnice?

izvorul+tineretiiÎţi aminteşti poveştile cu eroul care pleacă în căutarea izvorului tinereţii veşnice şi trece prin diferite încercări? Ei bine, poveştile se bazează pe un adevăr, iniţiatic în cazul nostru sau pur şi simplu moralizator, în alte cazuri, iar noi nu trebuie să căutăm acest izvor prea departe. El se află în interiorul nostru; de fapt, ne-am născut cu el, fiind energia primordială primită în momentul concepţiei (unirea ovulului cu spermatozoidul).

Prinşi în fluxul rapid al vieţii cotidiene, noi risipim acest preţios material, dar putem învăţa cum să îl conservăm şi transformăm intrând pe calea practicilor taoiste.

Practicile taoiste Healing Love ne ajută să extragem energia creatoare Ching (Jing) din ovule/spermatozoizi şi să o transformăm în energie vitală Chi (Qi). La un prim nivel, energia va fi redirecţionată de înţelepciunea corporală către vindecare, iar apoi vor urma etapele de revitalizare şi spiritualizare a energiei.

Dincolo de bine şi de rău

Conceptele duale de puritate/păcate nu au aplicare în cultivarea energiei sexuale. E ca şi cum ai spune că focul este bun pentru că te poate încălzi sau că este rău pentru că te poate arde!

Practicantul este cel/cea care-i dă sens energiei masculine, respectiv feminine: fie ascendent, pur, către vindecare, energizare şi realizări spirituale, fie descendent, impur, pentru satisfacerea poftelor sau manipularea sexuală a partenerului. De aceea se insistă, spre nemulţumirea celor grăbiţi, pe cultivarea virtuţilor (energiilor pozitive) prin surâsul interior şi sunetele vindecătoare. Astfel, energia sexuală va spori doar partea pozitivă din noi, ajutându-ne atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în căutările noastre legate de spiritualitate.

Cum să-ţi transformi dorinţele în realitate

După activarea orbitei microcosmice prin practicile fundamentale de Qigong (pe care le poţi învăţa la cursul de iniţiere), vei putea ascensiona energia Jing prin ea, fiind rafinată prin diversele puncte de transformare de pe acest circuit energetic principal. Din orbita microcosmică energia se distribuie automat în întregul corp, prin celelalte canale energetice care sunt conectate la ea.

Dacă există un surplus de energie în vreo zonă, orbita microcosmică îl va prelua şi redistribui acolo unde este nevoie. Acest lucru este foarte important în special în prima fază a cultivării sexuale pentru că energia se poate bloca în anumite zone, putând crea probleme, dar orbita microcosmică activă va preveni tocmai aceste eventuale stagnări.

Pe măsură ce înaintezi în practică, vei învăţa să conservi energia în “bateria bio-electro-magnetică” din Dantian-ul inferior, creând astfel un centru de putere (perla aurie). Acest centru îţi va oferi stabilitate şi echilibru în viaţa personală şi profesională, iar tu vei avansa cu paşi siguri.

Pentru noi, calea taoistă este una practică, iar unul din modurile în care aplicăm cele de mai sus în viaţa reală este înmagazinarea intenţiei (un rezultat, un proiect) în perla aurie şi materializarea ei cu ajutorul energiei pe care o acumulăm constant în perlă.

Cum să devin şi eu alchimist?

Dacă îţi place ce ai citit, poţi învăţa cum să devii creatorul propriei vieţi venind la cursul de iniţiere în Qigong care se organizează periodic şi apoi la programul intensiv individual „The TAO of  Love” sau la cursurile „The Tao of Love”.

Înscrie-te la 0722 197 874 (Costin) pentru cursul de Qigong şi cel de practici masculine şi la 0720 029 877 (Miruna) pentru cursul de practici feminine.

Despre tehnicile Healing Love poţi citi mai multe în pagina de resurse Tao of Love, iar dacă te interesează detalii despre exersările de de Qigong le găseşti aici.

 

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.