Hrana vie

Subiectul alimentatiei a devenit aproape banal. In fiecare revista, in fiecare ziar, apare cate un articol despre dieta sau despre potentialul energetic al anumitor alimente, fiecare autor stabilind o reteta sau un model de urmat. Varietatea articolelor ne arata experienta autorilor in domeniul alimentar, experienta ce poate fi urmata de unul sau altul dintre cititori in functie de rezonanta articolului cu problemele cititorului.

In acest articol am sa descriu principiul care sta la baza unei alimentatii corecte, fara a da retete şi asta deoarece consider ca fiecare trebuie sa-şi puna mintea la contributie. Daca principiul este invatat, pe baza lui se pot crea o infinitate de retete, fiecare gasindu-şi propriul mod de alimentie.

Vibraţia corpului sănătos

Corpul uman sanatos are o anumita vibratie, energia sa are o freventa inalta; in momentul in care se imbolnaveste, energia şi vibratia ei scad. Pentru a pastra aceasta vibratie a energiei este necesar sa fim atenti la ce mancam, pe de o parte, şi la ce gandim, pe de alta parte. Atat gandurile şi emotiile, dar şi alimentatia, ne pot scadea vibratia energetica, facandu-ne astfel sa ne imbolnavim.

In privinta gandurilor şi emotiilor am tot scris despre efectul benefic al practicilor energetice in pastrarea unui bun nivel energetic. Practicile energetice taoiste, budiste, crestine sau altele, indiferent de natura lor, cresc vibratia energiei corpului, pastrandu-l viu şi activ.

Pentru a intelege principiul energetic al alimentatiei, am sa incep cu explicarea fenomenelor care se petrec dupa ce viata paraseste corpul. In momentul mortii, celulele corpului îşi pierd imediat vibratia şi devin, din punct de vedere chimic, acide. Aceasta stare acida este semnalul pentru microbi şi bacterii ca a venit momentul sa descompuna aceste tesuturi.

Alcalin sau acid

Daca privim hrana din acest punct de vedere, vom observa ca unele alimente cresc aciditatea din interiorul corpului nostru, scazand nivelul energetic şi, favorizand astfel activitatea microbilor şi bacteriilor. Adevarul este foarte simplu: boala este rezultatul scaderii vibratiei energetice datorate unui mod gresit de a ne hrani sau gandi.

Alcalin sau acid

Atunci cand mancam, hrana este metabolizata şi lasa in urma anumite reziduri. Acestea sunt acide sau alcaline, in functie de alimentele pe care le-am consumat. Cand aceste reziduri sunt alcaline, ele sunt usor eliminate din corp, folosindu-se putina energie. Cand rezidurile sunt acide, este foarte greu ca sistemul circulator şi sistemul limfatic sa le elimine şi atunci ele raman in organe şi tesuturi ca materie solida, cu energie de vibratie joasa, care creeaza blocaje energetice.

Cu cat mai multe reziduri acide se aduna in corpul nostru, cu atat mai acide vor deveni tesuturile corpului, iar atacurile microbilor, virusilor şi bacteriilor vor deveni tot mai incisive. Toate bolile oamenilor sunt rezultatul acestor atacuri. Ca sa rezum, hrana proasta scade nivelul energetic, dieta care creeaza un mediu acid fiind responsabila de declansarea bolilor. Au fost descoperiti microbi asociati tumorilor canceroase, leziunilor arteriale, etc. Boala este literalmente o descompunere, o putrezire specifica a unei parti din corpul nostru, din cauza microbilor pe care noi insine i-am atras cu obiceiurile noastre alimentare şi nu numai.

Mancarurile care lasa reziduri acide in corp sunt in general mancaruri grele, prea prelucrate, prea sintetizate sau prea dulci. In aceasta categorie ar intra carnea, produsele de patiserie, alcoolul, cafeaua, etc. Alimentele care lasa reziduri alcaline sunt verzi, proaspete şi vii cum ar fi: zarzavaturile, legumele, fructele şi sucurile lor.

Toate bolile degenerative cum ar fi arterioscleroza, atacurile cerebrale, artrita, SIDA şi mai ales cancerele exista pentru ca ne poluam corpurile cu reziduri acide, sabotandu-ne singuri sistemul imunitar şi intregul corp. Cateodata ne intrebam de ce unii oameni nu se imbolnavesc, desi sunt expusi la microbi? Raspunsul il constituie mediul din interiorul corpului lor.

Vestea buna este ca şi daca avem un mediu acid in corp, situatia poate fi schimbata daca ne imbunatatim alimentatia şi consumam hrana cu nivel energetic ridicat. In cazul in care mai folosim şi tehnicile energetice de purificare a sistemului energetic şi al corpului rezultatul va fi mult mai rapid şi mai spectaculos.

Emoţiile – prieteni sau duşmani?

In incheiere, as vrea sa atrag atentia ca nu numai alimentatia gresita ne poate imbolnavi. Psihologii au observat ca şi starile emotionale negative sau o mentalitate negativa pot crea aceste otravuri interioare care sa duca la boala. Dupa cum vedem, pentru a fi sanatosi trebuie sa fim atenti la ce mancam şi la ce gandim.

Una din legile Universului este legea cauzei şi a efectului. Daca introducem otrava in noi, sa nu ne mire ca ne imbolnavim. Daca noi gandim de rau, sa nu ne mire ca ne merge rau. Este exact ca la camp. Daca taranul seamana grau, culege grau, daca lasa terenul de parloaga, culege buruieni. Simplu. Aveti grija ce semanati.


Pentru menţinerea sănătăţii, puteţi începe cu practicarea tehnicilor de bază: surâsul interior,sunetele vindecătoare şi meditaţia orbitei microcosmice.

Acesta este nivelul I al practicilor din sistemul Universal Healing Tao (puteţi vedea structura întregului sistem aici: sistemul Universal Healing Tao). Puteţi exersa meditaţiile de bază, precum şi Tai Chi Chuan şi Tao Yin (Tao Yoga) cu instructorii Costin Vasile şi Miruna Macavei la studio-ul din complexul North Area Lake View, str.Zăgazului nr.13-19, telefon 0722 197 874.


Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.