Dorim cu toţi mai mult succes şi abundenţă la serviciu şi armonie, pace şi iubire în spaţiul de acasă. Când ne gândim la casa şi biroul nostru vrem să simţim o stare de bine, energizantă, atunci când lucrăm, şi relaxantă atunci când ne odihnim, iar arta Feng Shui ne poate ajuta să le obţinem pe amândouă.

Folosind ideile din acest articol puteţi să vă îmbunătăţiţi amenajarea casei şi a biroulului singuri, chiar dacă nu vă cunoaşteţi configuraţia energetică Xuan Kong (conform şcolii de Feng Shui tradiţional a Stelelor Zburătoare). Ţinând cont de aceste sugestii care au de-a face cu amplasarea mobilierului, forma camerelor, culorile şi iluminarea, veţi beneficia de un spaţiu de viaţă şi activitate plin de energie, armonie, sănătate şi prosperitate.

 1. Prosperitatea intră pe la uşa principală.

Energiile Yang (dinamice), care ne pot ajuta să obţinem succes în plan profesional, au nevoie de uşi (şi ferestre) pentru a intra. De aceea, este bine ca uşa principală (dacă aveţi casă) să aibă geam încastrat (sau geam lateral, ca în fotografia din stânga-jos). Acest lucru este important  în special dacă pe aici intră energia perioadei curente 8 sau o altă energie Yang bună, în cazul în care vă cunoaşteţi configuraţia Feng Shui a casei.

Sugestia aceasta este benefică în special pentru magazine şi birouri, ale căror uşi sunt folosite mai des şi de multe ori sunt complet din sticlă.

   

 2. Foloseşte formele potrivite pentru energiile Feng Shui din spaţiul tău.

Cele cinci elemente Feng Shui se manifestă în plan real – şi deci în amenajarea casei sau biroului tău – prin forme şi culori. Am discutat mai pe larg despre aceste asocieri în articolul despre cele cinci elemente pe care îl poţi citi aici.

Dacă vrei să aduci elementul metal în amenajare, poţi folosi geamuri rotunde (sau ovale). Metalul este faza energetică ce inspiră la mişcare, activitate, deci aceste forme sunt potrivite în special la birou, în magazine şi spaţii prin care trece multe lume (mall-uri), tocmai pentru a încuraja fluxul de oameni şi deci, de energie.

Pentru stabilitate, calitate ce aparţine elementului pământ, foloseşte mobilier cu forme cubice şi decoraţiuni pătrate (tablouri). Acestea sunt foarte indicate pentru acasă, unde vor spori starea de echilibru şi linişte.

Elementul foc – care ne oferă expansiune, pasiune, exteriorizare – poate fi adus în amenajare folosind decoraţiuni în formă de piramidă sau de stea. Dacă folosiţi lumânări, supravegheaţi-le şi nu le lăsaţi să ardă prea mult timp.

   

 3. Culorile ajută la armonizarea energiilor de acasă şi de la birou

În aplicarea Feng Shui, culorile sunt foarte importante şi influenţează nivelul energiei, armoniei şi prosperităţii. Alege culorile conform energiilor de care ai nevoie şi adu-le în spaţiul tău prin decoraţiuni, perdele, cuverturi de pat, vopsea sau tapet pentru pereţi şi tablouri.

Alegerea o poţi face fie intuitiv, un lucru la care în special femeile se pricep foarte bine, sau conform configuraţiei energetice proprie casei tale.

Pentru elementele lemn şi apă poţi alege culorile verde, turcoaz şi albastru. Oferă flexibilitate în gândire, creativitate şi uşurinţă în comunicare, spor la studii şi în demersurile artistice (pictură, poezie, etc.).

Poţi apele la roşu, roz sau violet pentru elementul foc, dar ai grijă că roşul este foarte puternic, deci foloseşte-l doar în spaţiile de zi, nu şi în dormitor.

   

4. Păstrează ordine şi claritate în spaţiul tău.

Un spaţiu fracţionat de prea mult mobilier, exces de decoraţiuni, tablouri şi lămpi conduce la împrăştierea şi amestecarea nebenefică a energiilor. Încercaţi să urmăriţi o linie mai minimalistă a amenajării pentru a vă spori puritatea energiilor din casă şi de la birou.

Păstraţi casa şi biroul libere de multitudinea de obiecte folosind soluţii inteligente de depozitare (există  o mulţime de cutii de diferite dimensiuni şi culori în care să ţineţi colecţia de DVDuri, diverse obiecte, colecţiile de reviste, etc.).

Un spaţiu liber conduce la o curgere lină şi armonioasă a energiilor Feng Shui.

  

5. Amenajează biroul pentru succes şi prosperitate.

La birou putem spori şansele de promovare şi prosperitate activând energiile Yang pozitive cu lumină, culori mai intense, spaţii libere, decoraţiuni de dimensiuni mai mari (tablouri sau postere).

Cea mai importantă regulă, cunoscută de mulţi „entuziaşti” Feng Shui, este să puneţi biroul într-o zonă din care să vedeţi toate uşile. În plus, pe cât posibil, nu staţi cu faţa la perete.

Pentru „sprijin” energetic, biroul este bine să fie cu spatele la un perete plin, nu cu spatele spre geam sau un spaţiu liber.

Pentru cei mai avansaţi în studiul Feng Shui, se ştie că este bine să lucraţi cu spatele către un perete cu energie Yin bună, compatibilă cu trigrama dvs. Ming Gua (dacă vă cunoaşteţi configuraţia Feng Shui a biroului).

 

Biroul să fie din lemn, nu din sticlă, cu o construcţie stabilă şi forme regulate.

   

6. Pentru un spaţiu mai mare foloseşte lumină şi oglinzi.

Spaţiile de mai mari dimensiuni sunt asociate energiei Yang, cea care face ca lucrurile să se mişte, energie care poate fi obţinută şi cu ajutorul unei amenajări interioare Feng Shui.

Pentru aceasta, folosiţi o iluminare bună şi oglinzi în spaţiile de zi şi în cele care este nevoie să pară mai mari (holul de la intrare, camerele mai mici). Culorile intense, ca în fotografia din stânga-jos, aduc şi ele energie Yang în spaţiul pe care vreţi să-l activaţi.

   

7. Evită acoperişul modificat desupra biroului sau patului.

Ca să  vă relaxaţi şi să vă reîncărcaţi „bateriile” interne, dormitorul este bine să fie predominant Yin, adică liniştit, cu dimensiuni mai mici (şi pentru cameră, şi pentru mobilă şi decoraţiuni). În plus, pentru că acolo petrecem 6-8 ore pe noapte, este bine să fim protejaţi de influenţa formelor modificate ale tavanului, de energiile trimise spre noi de către lămpile din tavan, etc.

O regulă foarte importantă e ca patul sau biroul să nu stea sub un acoperiş înclinat (vezi imaginile de mai jos). În plus, nu amplasaţi patul sau biroul sub bârne, scafe, candelabre, etc. Toate aceste forme au o energie a lor care ne poate deranja în timpul somnului, iar efectele se cumulează în timp.

Dacă nu puteţi muta patul, încercaţi să-l acoperiţi cu un baldachin.

   

Şi mai multă armonie Feng Shui pentru tine

Pentru alte idei despre amenajare armonioasă prin Feng Shui citiţi articolul „Cum să atragem în viaţa noastră pacea, iubirea şi armonia”.

 

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Practic și scriu despre Feng Shui din 2003; sunt instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

Curs Qigong 2 Popup