Aflaţi, în cea dea treia parte a interviului despre masajul oriental Chi Nei Tsang, cât de importantă este meditaţia pentru practicantul CNT, cum este văzu masajul CNT în Occident şi citiţi cuvintele maestrului Chia către cititori.

Interviu despre Chi Nei Tsang cu maestrul Mantak Chia – partea a treia

Puteţi citi aici prima parte a interviului.
Puteţi citi aici a doua parte a interviului.

Dacă îţi deschizi inima şi dăruieşti oamenilor fără să practici meditaţiile, te vei epuiza?

Chia: Da, îţi vei secătui forţele foarte tare. Nu poţi să-ţi deschizi numai inima. Această etapă este predată de o mulţime de sisteme. Noi o numim drumul fără întoarcere. Dacă transmiţi energie, trebuie să şi captezi energie. Cred că am obserat ceva foarte rău în America. Unii oameni pur şi simplu nu ştiu. Trebuie să le fie transmise aceste secrete. Meditaţia este cea mai puternică metodă de a acumula noi energii. La mine vin foarte mulţi oameni. Unii dintre ei au fost secătuiţi fără măsură. Asta au fost învăţaţi: să-şi deschidă inima, iar palmele vor face vindecarea. După cinci sau şase ani, nişte persoane perfect sănătoase sunt secătuite total. Nu ştiu cum să-i reîncarc. Nu ştiu cum să-i ajut. Pur şi simplu şi-au consumat toată energia.

Chi Nei Tsang

Cât de des trebuie să meditezi zilnic pentru a-ţi putea păstra vibraţia la un nivel înalt?

Chia: Trebuie doar să-ţi rezervi puţin timp în fiecare zi, până ajungi la un nivel la care să-ţi dai seama că te afli în contact cu forţa. Foarte curând te vei simţi reâncărcat instantaneu. Poţi practica oricând şi oriunde. Simţi că ţi se deschide inima, coroana, perineul şi sufletul către forţa mamei pământ. Trebuie doar să stai liniştit şi vei simţi că energia vine la tine. Încercaţi. O să vă placă şi va deveni o parte din viaţa voastră.

Are dieta un rol important în această activitate pe care o predaţi şi o practicaţi?

Chia: Da. Dar orice face parte din altceva. Dieta face parte din sănătate.

Aveţi copii?

Chia: Da. Am un fiu, Max, de 12 ani. Îl învăţ tot ce ştiu. Merită. Anul acesta a trecut testul de instructor. Face cursuri cu toţi instructorii. A început să înveţe de la vârsta de 3 ani. Aşadar, le poţi preda CNT copiilor tăi.

Cum credeţi că va fi primit CNT de medicina vestică?

Chia: Cred că va merge perfect. Cea mai mare parte din medicina vestică spune că dacă organele nu funcţionează bine, doctoriile pe care le iei nu vor fi acceptate. Este ca o baterie terminată. Masajul însă va funcţiona. Orice fel de masaj va funcţiona, deoarece este o forţă umană a vieţii. Atinge punctul şi energizează corpul sau celula. Dacă terapeutul are o energie sau un câmp biomagnetic mai mare şi atinge pacientul sau o parte a corpului unde energia este blocată, va declanşa fluxul de energie, corpul se va reactiva şi va accepta doctoriile. Când faci un masaj CNT, poţi grăbi vindecarea pacientului, iar apoi, el va putea reduce cantitatea de doctorii necesară.

Aţi instruit mulţi doctori?

Chia: Da. Tot mai mulţi doctori sunt interesaţi.

Ce faceţi când nu predaţi?

Chia: Scriu. Dacă nu scriu, pratic. Găsesc întotdeauna ceva de făcut… În societatea de azi, avem nevoie să ne distreze alţi oameni, pentru că am pierdut abilitatea de a găsi bucurie in noi înşine. Trebuie să găsim o altă metodă de a ne distra, ca să fim fericiţi.

Ce satisfacţie vă oferă munca?

Chia: Când văd oameni care vindecă şi oameni care se fac bine, mă simt minunat. Când instruiesc oameni cum să practice vindecarea, iar aceştia îi învaţă pe alţii cum să se ajute singuri, mă simt mândru. Banii nu reprezintă un ţel. Îi vezi pe oameni beneficiind de pe urma muncii tale.

Cum vedeţi viitorul masajului Chi Nei Tsang?

Chia: CNT este un sistem de vindecare foarte bun dacă oamenii vor să-l înveţe, dar nu va înlocui celelalte tipuri de vindecări existente pe lume. Nu va înlocui orice masaj, dar dacă oamenii vor învăţa cum să aplice CNT mai întâi asupra pacienţilor lor, apoi orice fel de masaj sau terapie corporală fac dup CNT, îşi vor ajuta pacienţii. Principalul proces de vindecare al CNT este că desfaci nodurile şi înlături blocajele din abdomen şi organe.

Aţi dori să transmiteţi ceva cititorilor noştri?

Chia: Vindecarea este un dar de la Dumnezeu. Oamenii trebuie să înveţe să facă acest lucru corect. Deşi în prezent avem foarte multe tehnici de vindecare, oamenii nu procedează aşa cum trebuie. Ce vreau să spun este că ei învaţă doar tehnicile de vindecare, dar nu învaţă cum să se vindece pe ei înşişi. Nu învaţă cum să canalizeze energia. În Universal Tao, avem un întreg sistem. Înainte să faci masajul, trebuie să înveţi meditaţiile de bază. Este mult de lucru. Mintea, corpul şi spiritul formează un întreg. Vestul începe să înţeleagă acest lucru. Masajul pe care îl predăm noi este mult mai sistematizat. Oamenii nu au răbdarea să devină buni vindecători. Aşadar, vă rog să practicaţi meditaţiile şi veţi învăţa să aveţi răbdare.

Curs de Chi Nei Tsang la Bucureşti, 4 – 7 octombrie 2016, predat de Jutta Kellenberger, instructor senior şi lider internaţional pentru ramura Chi Nei Tsang

Vă invităm să vă înscrieţi la cursul de Chi Nei Tsang din luna octombrie 2016 de la Bucureşti, predat de Jutta Kellenberger, la care veţi învăţa cum să vă vindecaţi şi cum să-i ajutaţi şi pe ceilalţi să devină mai sănătosi, relaxaţi şi vitalizaţi.

Veţi învăţa să folosiţi tehnici de relaxare şi deblocare a zonei din jurul ombilicului, Chi Nei Tsang fiind cea mai rapidă metodă de vindecare, având rezultate pe termen lung. Aplicând masajul în zona abdominală, veţi accesa rezervele de energie de aici, abdomenul fiind zona în care combinăm şi stocăm energiile universale, particulele cosmice şi forţele pământului, iar aceste energii sunt folosite pentru vindecare şi vitalizare.

Trimiteţi un mesaj la miruna @ simplitao. ro pentru detalii şi înscriere la curs.

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii