Săptămâna 20 – 26 IUNIE

20 iunie – A FI DIN A FACE SAU A FACE DIN A FI?

Urcând azi scările casei în care stau, m-a pălit o revelație.

Mă rog, mai mult m-a atins ușor, deși ea era grea. Revelația.

Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar eu, când mă trezesc dimineața și apoi pe tot parcursul zilei, simt un imbold să fac ceva. Mereu ceva. Orice. Să acționez, să fac. Nu să creez, că am stabilit deja în alt mirunism că a crea/a genera ține de a fi, nu de a face.

👉 Și mi-a picat fisa: realitatea asta te trage, te îndeamnă, te forțează să faci. Să-ți demonstrezi valoarea în ea prin ce faci, nu prin ce ești.

Câți suntem apreciați că suntem blânzi? Înțelepți? Plini de recunoștință? Că suntem magie? Realitatea asta (și oamenii care subscriu doar la ea) nu dă doi bani pe valori de acest gen.
Dă, în schimb, pe muncă din greu. Pe efort. Pe transpirație și nu pe inspirație.

Și parcă acum respir mai ușor, că am reușit să pun în cuvinte chestia asta care mă frămînta de ceva vreme. Că nu e de azi întrebarea asta.

Voi ce ziceți de asta?

 

21 iunie – CONTUL DE 10%, CE-O MAI FI ȘI ĂSTA?

Un pic despre bani 💵💶💷 azi, că am tot evitat să scriu despre asta.🙊

Când ai bani, care e primul impuls? Să te gândești: cu atât plătesc telefonul, cu atât chiria, etc. etc.

Câți dintre noi pun bani în conturi de economii? Câți dintre noi avem rezerva de urgență (care să acopere 3 – 6 luni) și rezerva de supraviețuire (acoperă 6 – 12 luni). Le aveți? Minunat, continuați. Nu le aveți? Minunat, poate începeți să le aveți. 😊

💶 Șiiii… câți dintre voi aveți așa-numitul cont de 10%?

De ăștia 10%, pe care să-i pui de-o parte pentru tine, auzisem mai demult. Acum mulți ani. Și mi s-a părut ceva imposibil pe atunci. Nu pentru că nu aveam bani. Ci pentru că programele subconștiente pe care le aveam erau să plătesc ce e de plătit și să cheltui restul.

Parcă mă frigeau palmele, așa îi aruncam în stânga și în dreapta! Știu, doar eu făceam asta (învățasem de la ai mei). 😊

Dar doar când am început să aplic tehnicile și instrumentele și ideile din Access Consciousness, am început să percep (deci nu să înțeleg cu mintea, să percep energetic) ce-i cu contul ăsta de 10%.

E mult de spus aici. Găsiți despre asta în cărțile „Bucuria afacerilor” de Simone Milasas (tradusă și la noi), o carte minunată, o citești pe nerăsuflate! Și în nou achiziționata de mine „Magic.You are it. Be it” (nu e tradusă) de Gary Douglas și Dain Heer, creatorii sistemului Access Consciousness. Sigur și în altele, dar astea îmi vin acum în minte.

💶 Pe scurt: din tot ce încasezi, te plătești întâi pe tine.

Pui 10% (sau cât poți) într-un cont, într-un plic, la ciorap, sub saltea, unde vrei tu. Și nu te atingi de ei! Nu e un cont de economii. E contul tău de milionar sau cum vrei să-i zici. E acel ceva care te face să percepi că ai bani. Că ești energia lor. Că-i poți avea, nu doar cheltui (sau investi, după caz).

E ceva cu contul ăsta de 10%, e o magie la mijloc. Nu vă spun mai multe, vă las să încercați.

Sau mai bine nu, că e greu. Cum adică să pui bani într-un loc și să nu te atingi de ei? Doar să te „uiți” la ei cum se adună, cum cresc, cum se înmulțesc? 💵💶💷 💵💶💷 💵💶💷

Banii sunt făcuți să circule, așa vine vorba. Da, dar nu toți. Unii sunt făcuți să stea frumușel cu noi, ca niște animăluțe de casă adorabile, cu care să ne jucăm și de care să ne bucurăm!

Voi ce ziceți de asta? Aveți cont de 10%?

 

22 iunie – MAMA ȘI TATA. IAR?

Iar o zi frumoasă, cu prietene, cu daruri, cu terapii mirunate 😊 (cu modestie zic, da’ nu zic eu, de fapt, alții zic, că am mânuțe magice). Și cu niscai facilitare, ca să mearga treaba ca unsă. 😊

Apropo de ceva discutat azi la facilitare, cât de mult mai căutăm încă validare de la alții? În special de la mama și tata care, nu zic nu, poate pe unii dintre voi vă iubesc cu adevărat, nu doar în scopuri personale.

– Cum adică, măi Miruna? Cu ce scop ne-au făcut?

Păi unul auzit foarte des ar fi: să aibă cineva grijă de ei la bătrânețe.

Cum ar veni, te naști cu o slujbă „din oficiu”; pe lângă întreținerea familiei tale (copiii adică) care e o alegere, trebuie să ai grijă și de părinți (eventual și bunici). Poate să ai grijă și de tine (dar mai puțin, mai la final de listă, că-s mai importanți ceilalți, nu?)

Închei aici paranteza asta, că mă agit degeaba și degeaba mă agit.

Asta nu înseamnă să nu-ți ajuți rudele, nu. Dar ajutorul să vină din alegere, pentru că poți și pentru că vrei, nu pentru că de asta te-au făcut părinții (de asta ți-au „dat” viață), că aici nu mai e alegere, e altceva care începe tot cu a.

Revenind.

💐Azi soțul magic mi-a adus flori cu iubire. Cică s-a dus la piață și n-a găsit roșii, a găsit frezii. 😊 Ăsta da soț! Și dimineața, la cafea, mi-a spus altă drăgălășenie (e pusă pe FB, nu o mai repet aici).

Apropo de vorbele astea, noi le zicem 💞 „fonemele iubirii” 💞, sau mai pe scurt, foneme.

Am un carnețel cu foneme, că nu le scornim de ieri, de alaltăieri, ca să facem senzație pe FB. Sunt o parte a relației noastre frumoase care îndeplinesc nevoiea mea de a primi vorbe dulci care să vină din inimă. Iar soțul magic le produce. Și le produce și soția lui, adică eu 😊 că și lui îi place să audă șoapte de amor.

Cam atât azi, că mai am de văzut câteva episoade din The Good Place pe Netflix. Bun serial, cu teme interesante: ce înseamnă să fii bun/rău? Cum devii mai bun/mai puțin rău? Cum știi pe cine iubești? Toate prinse într-o serie de peripeții la care am râs cu poftă!

 

23 iunie – DE CE SĂ PUNEM ÎNTREBĂRI? PLUS – DESPRE BANI.

3 mirunisme azi, că ar fi magică cifra 3 (dacă n-am zice noi că e „magică”, ar fi doar o cifră?).

👉 1. Din întrebări se nasc conştientizări. Iar conștientizările vin dintr-un spațiu magic.

Răspunsurile date de minte sunt încercări de a aduce logică în acel spațiu magic.

Cum ar fi dacă doar am primi conștientizările, fără să le „mințim” (să le trecem prin minte)?

Iar dacă trebuie să le punem în cuvinte, ca să le comunicăm și altora prin cuvinte, oare cum ar fi să lăsăm magia conștientizării să le aleagă și noi doar să le rostim?

👉 2. Câți dintre voi vă dați seama de faptul că v-ați „legat” (prin legăminte inconştiente) sau ați fost legați să fiți salvatori, chiar înainte de naștere? Ai mamei, ai tatălui, ai neamului? Câți dintre voi ați consimțit la asta?

Întreb pentru toate prietenele. 😊

👉 3. Apropo de bani 💵💶💷, vouă ce stări vă provoacă afirmațiile astea:

– nu am destui bani
– niciodată nu-mi ajung banii
– n-o să am niciodată destui bani
– am doar destui bani cât să supraviețuiesc
– nu-mi trebuie mai mulți bani, ăștia îmi ajung să supraviețuiesc

Cele de mai sus sunt citate din minunata carte (e mai mult decât o carte, e facilitare în formă de carte!) „Banii nu sunt problema, tu ești!” scrisa de Gary Douglas și Dain Heer, pe care vă recomand să nu vi-o luați că vă poate dărâma, dar la modul bun, ideile-părerile-concluziile necontributive despre bani (și multe altele!!). Și vă poate învăța ce să fiți ca să-i creați și generați cu ușurință.

Atât pentru azi, vă îmbrățișez și mulțumesc că mă citiți.

 

24 iunie – DESPRE CREAȚIE. DESPRE BANI (IAR?)

Azi mai pe scurt, că am creierii prăjiți de la două conversații cu două din mentorele (o fi ăsta cuvânt?) mele: minunata Christel și magica de Cassy!

👉 1. Cum creez?

Noi am învățat să creăm uitându-ne la alții. Imitând, copiind ce fac ei, eventual modificănd (să nu fie copie, să fie interpretare). Nu zic că e rău, zic că e un fapt care există.

Cine ne-a învățat să ne întrebăm noi pe noi cum creăm? (Dacă v-a învățat cineva, felicitări! Sunteți printre foarte puținii care au avut norocul ăsta. Eu nu l-am avut.)

Folosește întrebarea: eu cum creez? Sau: cum să creez ca mine (și nu ca alții)?

Află adevărul tău despre cum creezi.

👉 2. Când n-ai chef să creezi (te doare ceva, nu mai ai chef, energiile lumii sunt anapoda, alții nu creează nimic, de ce să creezi tu, etc. etc. etc.), întreabă-te: universule, ce ai nevoie de la mine acum? Cu ce să-ți fiu contribuție? Conștiință, ce vrei să creezi prin mine?

Joacă-te cu întrebările astea și vezi poate îți reapare cheful.

💲 3. Câtă semnificație am dat banilor? Ideii de a avea bani, ba chiar de a fi bogat/ă?

Cu ce am asociat a avea bani: cu lipsa fericirii (bogat, dar singur și nefericit), cu non-calități (bogat, dar zgârcit; bogat, dar a făcut banii prin hoție), cu lipsa unor virtuți (doar cei săraci sunt, de fapt, virtuoși), etc. etc.

Cum ar fi să vă uitați la ideile pe care le aveți despre bani și să le lăsați să se topească? Să fie meltuite (vorba lui Costin! adică tot topite) de lumina conștientizării aduse prin simplul fapt că vă uitați la ele?

Mă gândesc să fac un grup în care să discutăm despre bani, prosperitate, cum să lucrăm energetic cu toate blocajele astea. Cine se bagă la așa ceva?

Gata, am tăcut. Eu și când zic că scriu puțin văd că scriu mult.

 

25 iunie – CONȘTIENT-ATENT-PREZENT… CE ANIMAL E ĂSTA? DESPRE CREAȚIE. DESPRE PRIMIRE

Apropo de ce tot apare ca un refren prin lumea mea. Mă întreabă lumea la facilitările pe care le fac:

– care e cel mai bun instrument? Care e formula magică? Cea mai bună curățare?

Ghiciți ce?

E cel mai simplu (de spus) și mai dificil (de făcut). Sau poate nu e dificil…

👉 Cel mai bun instrument e să fii conștient-atent-prezent!

Baaaam! Nu vă așteptați la asta, nu? Credeați că vă dau vreo incantație, eventual însoțită de arderea vreunui bețișor special? De stat cu spatele la Lună la o dată sfântă? Ei bine, nu! Și îmi pare nerău (vorba lui Costin).

E o muncă ce ne aparține, adică nu o poate face facilitatorul pentru tine.

E ceva ce alegi să-ți asumi (vedeți? N-am spus trebuie!) 😊

👉 1. Creează din starea de primire, nu din control.

Nu mai controla fiecare detaliu. Nu-ți mai creiona fiecare pas cu multă grijă. Lasă și Universului loc să creeze cu tine, pentru tine, pe lângă tine. Deschide-te și primește!

👉 2. Ca să primeşti mai mult, trebuie să te deschizi, ori asta înseamnă să fii vulnerabil.

Cât de vulnerabil eşti dispus să fii?

Cu cât ai mai puține bariere-armuri-scuturi-ziduri, cu atât mai mult Universul îți poate dărui mai multe!

👉 3. Când ești tu, ai disponibile toate alegerile.

Citat din cartea „Blessed Possibilities” de Gary Douglas, citită de fascinanta Rachel Silber la un club de carte. Ca să-l accesați trebuie să-i cereți să vă înscrie în grupul ei Space of Possibilities (https://www.facebook.com/groups/593515904582527/).
Când nu ești tu, ei bine… ce ai disponibil?

 

26 iunie – PICO-UNIVERSURI

Citesc o carte minunată „Magic. You are it. Be it.” de Gary Douglas și Dain Heer.
(Dacă vă întrebați dacă citesc doar cărți din Access Consciousness, sistem fondat de cei doi de mai sus, o să vă răspund.) 😊

👉 Și ziceau ei acolo că noi avem o capacitate de a crea universuri mici-mici în mințile noastre (le-au zic pico-universuri, atât sunt de mici!).

Și acolo suntem super-eroi sau super-eroine, salvăm vieți, suntem exploratori sau câte și mai câte. Și uite așa evităm prezentul. Ne trăim viața în minte. Voi faceți asta? ❓

👉 Mintea noastră vrea mereu ceva de lucru, așa că, dacă nu ai destule proiecte deschise, chestii pe care le faci (și-ți place să le faci!), programe la care participi (ai înțeles ideea), ea o să tot construiască pico-universuri.

Și nu vrei asta. Vrei să alegi tu să creezi aici, în prezent și pentru viitor, ce vrei să creezi și să experimentezi în mod real, nu doar în minte, ce creezi.

❓ Tu creezi pico-universuri mentale sau te ocupi să-ți creezi și generezi viața reală?

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.