Una din capacitățile pe care le avem este cea de a ne schimba direcția.

Asta înseamnă că avem o flexibilitate emoțională și mentală bună și că avem energie fizică să putem iniția și menține acest nou drum.

Această capacitate o putem aplica oriunde în viața noastră dacă alegem, iar cardul pentru ziua de astăzi ne spune că vindecarea noastră depinde uneori de puterea, disponibilitatea și capacitatea noastră de a ne schimba direcția.

Ce înseamnă asta?

Dacă observăm că ceva nu funcționează în viața noastră legat de sănătate, dacă observăm că avem vreo durere sau vreo încordare care persistă, ne uităm întâi la cauzele care duc la acea problemă. Poate fi o postură greșită, gânduri obsesive sau încordări cronice, etc.

Apoi alegem să facem ceva nou care să ne schimbă direcția și să ne ducă spre o stare de sănătate mai bună.

De exemplu, postura aplecată către calculator sau telefon, pe care o au mulți oameni din ziua de astăzi, poate fi contracarată de exerciții de extindere a părții frontale.

Mai jos aveți un video cu exerciții care pot ajuta la corectarea posturii aplecate și, în special, deformarea din zona vertebrei C7.

De asemenea, e bine să lucrăm zona gâtului, zona cervicală, cu exerciții ușoare. O mulțime de încordări din zona gâtului se propagă în tot corpul, deci lucrând gâtul putem îmbunătăți armonia corporală generală.

Atent-prezent-conștient

Bineînțeles, așa cum spun de fiecare dată, baza acestei schimbări de direcție este atenția adusă mereu în prezent asupra corpului fizic și observarea respirației și a activităților obișnuite pe care le facem zi de zi.

Cardul ne îndeamnă să facem astăzi o alegere legate de sănătate care să ne schimbe în bine direcția vieții.

În practică a zilnică eu am exerciții pentru coloana, pentru zona gâtului, pentru deschiderea cutiei toracice, iar voi puteți alege ce exerciții vă plac și vă fac bine (puteți apela la un kinetoterapeut calificat sau există o mulțime de filme pe YouTube din care puteți alege).

Ideea este să vă observați și să vedeți în care zona corpului aveți nevoie de schimbare și să aplicați zilnic un exercițiu pentru zona respectivă, până când revine la o stare de armonie.

Exersați cel puțin 21 de zile până devine obicei.

Bineînțeles că puteți schimba, adăuga sau modifica programul de exersare ca să nu devină prea plictisitor (în special pentru cei cu ADHD sau alte moduri de funcționare care ies din „normal”).

Ideea este să fim mereu atenți-prezenți-conștienți cu ceea ce facem, de emoțiile pe care le simțim și de gândurile pe care le gândim, pentru că doar așa le putem schimba direcția.

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.