In articolul precedent v-am promis ca vom discuta situatii concrete de viata, analizand pe rand modul in care locuintele noastre sunt influentate de asezarea fata de strada (rau). Sa vedem impreuna ce efecte au acesta simbolice rauri asupra calitatii vietii noastre.


1. O strada dreapta

In general, majoritatea caselor sunt asezate de-a lungul unor astfel de strazi. Acesta nu este un lucru rau in sine, ci numai daca traficul este aglomerat si poate cauza oboseala si alte boli.

De asemenea, va puteti simti „dusi de curent”, ca si cum ati locui langa un rau tumultuos. Daca traficul nu este rapid, atunci raul in chestiune este tacut, linistit si echilibrat, deci nu trebuie sa va faceti probleme.

2. O alee care se infunda

In aceasta situatie, casa din capatul aleei este supusa influentei produse de energia care vine cu mare viteza spre usa principala. De asemenea, aceasta configuratie nu este buna nici pentru un apartament sau un birou aflat la capatul unui hol lung.

3. O intersectie in forma de „T”

De asemenea, si aici locuinta este atacata de energia care vine cu viteza sporita.

4. O casa aflata la un colt de strada

Persoanele care locuiesc intr-o astfel de casa se pot simti dezechilibrate. Acest lucru se poate datora faptului ca una dintre formele de relief (tigrul sau dragonul, depinde de asezarea casei) este separata de aceasta printr-o strada. De asemenea, sa nu uitam sa luam in considerare traficul, zgomotul si luminile farurilor care produc efecte negative.

5. O intersectie in forma de „Y”

Ca si in cazul aleei si a intersectiei in forma de „T”, o cladire plasata in acest loc este supusa influentei a doua torente de qi negativ. Mai putem lua in considerare si faptul ca pot avea loc accidente cauzate de soferii care isi pierd controlul si ajung sa se loveasca cu masina de casa.

6. Cul-de-sac

Spre deosebire de casele din ilustratia 2, cele de aici sunt supuse influentelor benefice, mai ales daca exista si o mica parcela in mijloc. In acest caz, parcela reprezinta fenixul rosu care disperseaza energia negativa. Chiar daca parcela nu exista, locatia este totusi buna, pentru ca qi-ul poate circula, trimitandu-si influentele pozitive spre cladiri.

7. O strada in forma de „U”

Se poate vedea ca cei care locuiesc intr-o astfel de curba sunt sufocati. Desi in orase nu prea apare o astfel de pozitionare, nu cumparati case la tara sau la munte, unde peisajul poate permite o astfel de configuratie (iar strada poate fi chiar un rau adevarat).

8. O cotitura brusca

O cladire aflata intr-o astfel de pozitie este clar supusa influentelor produse de scartaitul franelor atunci cand soferii vor sa ia curba, de lumina farurilor si chiar de posibilitatea unor accidente cauzate de o astfel de structura a strazii.

9. O strada care seamana cu un rau cu meandre line

Atunci cand locuinta se afla in curbura larga a unei astfel de strazi, locatarii vor fi protejati de accidente, de luminile farurilor si de energia negativa. Locuintele intr-o astfel de pozitie sunt considerate norocoase, qi-ul pozitiv aducand prosperitate, sanatate si succes pe plan financiar.

In loc de concluzie

Este bine sa ne reamintim un lucru pe care l-am mentionat in alte articole anterioare: fiecare casa este diferita. Nu toate cladirile sunt afectate la fel de energia care vine din exteriorul lor. Pentru a ne da seama in mod corect care sunt influentele energiei asupra unei locuinte, va fi necesar sa folosim formulele unei scoli avansate de Feng Shui, cum ar fi cea a Stelelor Zburatoare.
Astfel, putem afla daca acea cladire (apartament) este benefica in general, precum si manifestarile pe care le produc energiile in fiecare camera. Toate acestea vor fi luate in considerare impreuna cu influentele externe, cum ar fi cele ale configuratiilor explicate mai sus. Nu ne putem limita la un singur aspect: energia sau formele. O consultatie Feng Shui traditional combina in mod armonios formele exterioare cu energiile manifestate in interior. Numai atunci putem determina in mod corect daca vom fi fericiti, sanatosi si prosperi intr-o casa sau dimpotriva, vom fi „atinsi” de nenoroc.

Puteti folosi ideile de mai sus pentru a analiza modul in care va afecteaza formele exterioare casa in care locuiti si, implicit, pe dvs. Pentru persoanele mai senzitive (din nastere sau care au dobandit aceasta calitate prin practici energetice), va fi mai usor sa-si dea seama de influente.

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Practic și scriu despre Feng Shui din 2003; sunt instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

Curs Qigong 2 Popup