Un pic de statistică a stresului la români

Ştiai că românii sunt printre cei mai stresaţi angajaţi din Europa? Sau că 1 din 5 au avut sau vor avea depresie? Iar anxietatea sigur e o stare pe care ai simţit-o şi tu la un moment dat.

China ne vine în ajutor

S-a dovedit prin studii ştiinţifice că exersarea Qigong – arta chinezească a energiei –  te ajută să transformi efectele acestor stări negative (poţi citi aici şi aici), iar terapia chinezească Chi Nei Tsang îţi oferă un ajutor în plus. Cum?

Prin relaxarea abdomenului folosind manevre terapeutice, pentru că în acea zonă aduni tensiuni şi noduri de care ţi-e foarte greu să scapi singur.

Sănătate în stil chinezesc – Qigong și Chi Nei Tsang

Desigur, practicile chinezeşti pentru sănătate despre care vorbim aici – Qigong şi Chi Nei Tsang – îţi oferă mult mai multe beneficii:

  1. relaxare psihică şi fizică
  2. flexibilitate corporală şi mentală
  3. echilibru emoţional
  4. sănătate şi vitalitate

Ai observat că în numele lor există cuvântul „Chi” – energie? Asta îţi dezvăluie esenţa lor: arte ale energiei. Le poţi exersa singur (Qigong în totalitate, iar din Chi Nei Tsang o mulţime de manevre).

Atinge armonia… abdominală?

Chi-Nei-TsangRevenind la Chi Nei Tsang (ai o pagină cu resurse aici), terapeutul îţi masează zona din jurul ombilicului şi te ajută să atingi acea stare de relaxare care se reflectă apoi în întregul corp.

Pentru că ombilicul, locul central al corpului omenesc, este considerat de chinezi un punct esenţial al sănătăţii, de care, hai să recunoaştem, nu se ocupă mai nimeni. (Dacă nu mă crezi, spune-mi ultima oară când ţi-ai masat singur abdomenul!).

În jurul ombilicului ai zone reflexogene (da, ca acelea de pe talpă!) pentru organele şi glandele principale, zone pe care terapeutul le cunoaşte şi ţi le masează.

Vindecare prin participare

In căutarea sănătăţii „în stil asiatic”, vei afla că sunt mai multe „personaje” implicate: tu, practica ta personală şi terapeutul. Ideal este să combini practica personală a exerciţiilor de Qigong cu masajul pe care-l vei primi de la terapeut.

Astfel, vei avea garantate rezultate rapide şi de durată. Terapeuţii de Chi Nei Tsang se consideră mai mult îndrumători, iar tu, în calitate de client, le eşti apropiat, ca un studenţi care învaţă „tainele sănătăţii”.

Gata, m-am hotărât! La cine apelez pentru Chi Nei Tsang?

La Miruna, adică autoarea articolului. 😉 După cum ai aflat de pe site, sunt instructor de Qigong şi terapeut de Chi Nei Tsang, nivelul I. Mă poţi suna la 0720 029 877 să stabilim o întâlnire ca să aflăm cum te poate ajuta terapia Chi Nei Tsang să fii mai sănătos şi mai relaxat.

După o primă şedinţă efectivă vom decide împreună cât de des ne vom vedea. În plus, poţi învăţa şi tu anumite manevre pe care să le faci pe propriul abdomen.

Îţi pot spune, din experienţa proprie, că, în curând, vei avea parte de destindere, poftă de viaţă, o digestie bună şi un somn liniştit.

Studio-ul de Qigong şi CNT este în Bucureşti, dar am deplasări şi în alte oraşe. Sună-mă la 0720 029 877 şi fă primii paşi pe calea sănătăţii (Tao of Health)!

La emisiunea „Întâlnire cu Aurora”, alături de Costin Vasile, soţul meu, vorbind cu doamna Sităruş despre terapia Chi Nei Tsang şi numeroasele ei beneficii.

Alături de Costin şi Jutta Kellenberger, profesoara noastră de Chi Nei Tsang şi lider a ramurii de CNT din sistemul Universal Healing Tao, la finalul celui de-al doilea curs de CNT I (primul în octombrie 2014, al doilea în octombrie 2015, la care am primit şi confirmarea ca terapeut CNT I).

ChiNeiTsang-MirunaMacavei-JuttaKellenberger-CostinVasile

 

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Sunt consultant de Feng Shui din 2003; instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Ofer și terapiile Access Bars, Energetic Facelift, terapia craniosacrală. Citirile angelice sunt și ele în sufletul meu și le ofer cu drag. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii