Şcoala Fei Xing – stelele zburătoareScoala Stelelor Zburatoare de Feng Shui traditional

Şcoala Stelelor Zburătoare (Xuan Kong Fei Xing sau Fei Xing Pai), este denumită astfel deoarece „stelele” (energiile) folosite în aceasta şcoală, simbolizate prin cifre de la 1 la 9, „zboară” (se aranjează în cadrul unei configuraţii) conform unor formule clare de calcul.

Calcularea configuraţiei energetice a casei sau biroului

In stabilirea configuratiei energetice, aceasta scoala foloseste anul in care a fost construita (sau renovata) cladirea pe care o analizam.

In plus, ne intereseaza, de asemenea, directia prin care casa primeste cea mai mare cantitate de energie (care, uneori, este directia usii sau partea dinspre strada a locuintei/biroului) si care se stabileste doar la fata locului de către experţii Feng Shui tradiţional cu ajutorul busolei Luo Pan.

Orientarea casei se va incadra intr-una din cele 24 de directii folosite in aceasta scoala, denumite si „munti”. „Muntii” sunt de fapt subdiviziuni ale celor 8 directii principale (cele 4 puncte cardinale si cele 4 puncte intercardinale).

Cele 8 directii sunt asociate cate uneia dintre cele 8 trigrame si au fiecare cate 45 de grade pe o busola. Pentru o acuratete mai mare, fiecare directie din cele 8 a fost impartita in trei subdiviziuni, rezultand astfel cei 24 de munti.

 Analizarea configuraţiei Fei Xing

scoala-stelelor-zburatoare-Feng-Shui-traditionalIntr-o configuratie energetica Xuan Kong Fei Xing se analizeaza interactiunile dintre cele 9 tipuri de energii denumite stele. Cele 9 energii folosite in scoala Stelelor Zburatoare au legatura cu cele 7 stele din Carul Mare si cu alte doua stele din apropiere, denumite „asistentul din dreapta” si „asistentul din stanga”.

Fiecarei energii ii sunt asociate o anumita trigrama, culoare, persoana, parte a corpului, o caracteristica Yin sau Yang, etc.

Configuratia energetica, impartita in opt zone (care corespund celor 8 directii mentionate anterior), este apoi suprapusa peste planul casei, folosind un sablon special. Fiecare zona din cele 8 va avea trei randuri de cifre, care sunt cele 9 energii si care apar in trei ipostaze: temporala (la baza), Yin (stanga-sus), Yang (dreapta-sus).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Analiza configuratiei este complexa si se face luand in calcul suprapunerea configuratiei energetice pe planul casei, repartizarea celor 9 energii care apar sub forma Yin si sub forma Yang, cele 5 elemente asociate celor 9 energii, ciclul de creatie si cel de control ale celor 5 elemente, trigramele si asocierile lor, formele de relief din exterior, etc.

Vei afla că nu există „zone” ale fericirii, sănătăţii sau bogăţiei, ci interacţiuni între energii care te ajută în aceste domenii.

Experţii tăi de Feng Shui tradiţional, Miruna Macavei şi Costin Vasile îţi stau la dispoziţie dacă ai şi alte întrebări despre şcoala Stelelor Zburătoare.

 

Scris de Miruna Macavei

Caut armonia, autenticitatea și simplitatea. Sunt consultant de Feng Shui din 2003; instructor de practici taoiste din 2006 și terapeut Chi Nei Tsang din 2015. Ofer și terapiile Access Bars, Energetic Facelift, terapia craniosacrală. Citirile angelice sunt și ele în sufletul meu și le ofer cu drag. Scriu poezii, desenez și pictez. Mă găsești la 0720-029877 și la miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii