Tai Chi Chuan, armonia dinamică

Tai Chi Chuan este arta marțială internă pe care o poți folosi pentru multele ei beneficii pentru sănătate, relaxare și armonizare.  Are mișcări lente, conectate cu respirația, deplasări ușoare de câțiva pași și poate fi practicat de oricine cu o stare normală de sănătate.

Este o formă dinamică de practică, spre deosebire de Chi Kung (Qigong), care este mai static. Prin exercițiile de Tai Chi Chuan înveţi cum să-ţi foloseşti energia acumulată prin practicile meditative și exercițiile de Chi Kung, circulând-o prin meridianele sistemului tău atunci când ești în mișcare.

Poți exersa Tai Chi Chuan în siguranță alături de noi la lecțiile de grup, la sesiunile particulare, la taberele de la munte sau la cursurile din București sau alte orașe.

Așteaptă-te să simți armonia dintre minte și corp pe care le obții prin respiraţia profundă, concentrarea asupra mişcărilor lente şi fluide şi păstrarea atenţiei în prezent.  

Tai-Chi-Chuan-Romania-Simplitao

Alege cum vrei să exersezi Tai Chi Chuan

Spre deosebire de alte moduri de a face exerciții, la finalul unei sesiuni de Tai Chi Chuan te vei simți plin de energie și vitalitate, nu obosit cum se întâmplă după antrenamentul care foloseşte alte practici fizice. Acest lucru este posibil după depăşirea nivelului de începător, după ce vei învăţa toate principiile de lucru cu Chi-ul folosite în Tai Chi Chuan.

EXERSEAZĂ TAI CHI CHUAN ÎN MOD PERSEVERENT ȘI VEI OBȚINE:

  • Reducerea stresului
  • Echilibrare fizică şi energetică
  • Armonie la nivel mental şi emoţional

Dacă vrei date concrete, o colecţie de studii ştiinţifice asupra Tai Chi Chuan-ului demonstrează că prin exersare:

  • crește puterea musculara şi flexibilitatea membrelor inferioare în special la adulţi
  • ai control mai bun al echilibrului şi stabilităţii posturii în timpul mişcării
  • obții o mai bună capacitate aerobică şi cardiorespiratorie
  • îți îmbunătățești postura generală
  • se reduce stresul şi depresia la adulţi

ALEGE CUM VREI SĂ PRACTICI TAI CHI CHUAN

De ce ai nevoie de exercițiile Tai Chi Chuan

Orice blocare sau stagnare a Chi-ului duce la încetinirea funcţiilor energetice, în primă fază, după care apar prolemele de sanatate în plan fizic. Păstrând sistemul energetic sănătos, îţi păstrezi corpul fizic sănătos. Orice disfuncţie sau boală apare mai întâi în sistemul energetic şi abia apoi se fixează în corpul fizic, iar prin Tai Chi Chuan ai şansa să rămâi sănătos. Prin mişcarea continuă, Tai Chi Chuan-ul alimentează în permanenţă toate zonele corpului, organele şi glandele cu energie şi sânge. Chi-ul (energia) trebuie să circule liber şi cât mai mult prin meridianele energetice.

Cum te ajută aceste exerciții

Prin folosirea principiului Yin-Yang, vei ajunge să-ţi creşti rezistenţa la efort. Prin folosirea alternativă a braţelor şi picioarelor, de genul: un braţ lucrează, celălalt se odihneşte, organismul învaţă să se relaxeze în timpul mişcării şi să se mişte în timpul relaxării. Acest lucru creează posibilitatea unei activităţi continue care să nu necesite pauze. Dacă la început vei obosi după câteva minute de practică, după un timp vei ajunge să lucrezi ore în şir fără să simţi nevoia să te opreşti.

Ce spun prietenii noştri

„Mă bucur că am ajuns la curs, am avut multe de învățat. Cursul este foarte interesant și Costin și Miruna sunt niște profesori grozavi! E un univers cu totul nou pentru mine dar sunt nerăbdător să continui. Simt că mi s-a deschis în față o nouă poartă de care trebuie să profit, conștient că am de învățat, dar viața mea se poate îmbunătăți enorm. Mulțumesc, mă străduiesc să vin la toate seminariile și, bineînțeles, la curs.”

Titus

„Să simți atât de repede efectele benefice asupră sănătății? Ei bine, în luna de când practic Tai Chi mi s-a redus considerabil o veche durere lombară (de fapt o discopatie destul de serioasă) și, pe deasupra, am devenit conștient de imensa energie pozitivă care ne influențează sănătatea. Regret doar că nu am început cursul mai devreme. Tai Chi este o aventură palpitantă, eu deocamdată am descoperit doar prefața, cu o mare poftă să știu cum e și restul.”

Dr. Valer Pompilian

Tai-Chi-Chuan-Romania

Principii Tai Chi Chuan

Caracteristic Tai Chi Chuan-ului este mişcarea lentă, circulară, continuă, folosirea principiului Yin-Yang, toate acestea conducând la obţinerea unor rezultate benefice în dezvoltarea fizică (sănătate, vitalitate), mentală (liniște, claritate, armonie) şi spirituală (valori morale, virtuţi). Prin mişcarea lentă din timpul secvențelor de mișcări (Taolu), îţi educi şi mintea şi corpul. Mintea are timp să conducă mişcarea, iar corpul are timp să o execute. În felul acesta, ai posibilitatea să-ţi focalizezi atenţia atât pe mişcarea exterioară, cât şi pe circulaţia interioară a energiei.

Tai Chi Chuan pentru energizare şi manifestare a energiei

Mişcarea circulară ajută energia să se mişte uşor prin meridiane; de aceea, poziţia membrelor sau a trunchiului nu trebuie să creeze unghiuri drepte pentru a nu bloca fluxul energetic. Odată ce ai învăţat acest lucru, îţi va folosi şi în viaţa de zi cu zi; astfel, înveţi cum să nu îţi mai blochezi energia în activităţile curente (în special în cele sedentare). Poţi conduce Qi-ul (energia) de-a lungul meridianelor şi îl poţi manifesta prin loviturile de palmă, pumn, picior, etc. Îţi poţi conduce de asemenea Qi-ul în oase, muşchi, tendoane, organe şi glande, făcându-le mai puternice şi mai sănătoase.