Seria „The TAO of Love”

Tao şi arta de a iubi

De mii de ani taoistii scriu carti sincere si explicite despre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturile sexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si femeii.

La fel ca in toate aspectele vietii si in arta de a iubi ne intalnim cu principiul Yin-Yang si principiul celor 5 elemente. In intelepciunea lor, taoistii antici explicau diferentele de gandire de comportament si de temperament ale barbatului si ale femeii folosind principiul Yin -Yang.

Astazi psihologi si sexologi vestiti explica diferenta dintre gandirea feminina si cea masculina, bazandu-se pe descoperirile recente din domeniul studierii functionarii creierului uman si nu numai. O multime de lucrari stiintifice vin sa confirme ceea ce taoistii au explicat inca de mii de ani intr-un limbaj simplu, concis: barbatul si femeia sunt diferiti din punct de vedere psihologic dar ei sunt complementari, adica se pot completa si sustine reciproc.

Contrar asteptarilor, taoistii arata intr-un mod foarte clar ca in arta iubirii barbatul este cel slab si nu femeia. De aceea, primul pas in arta iubirii il constitue pregatirea si initierea barbatului. Folosindu-se de metafore simple, comparand barbatul cu focul si femeia cu apa, taoistii au explicat clar caracteristicile masculine si cele feminine. Focul, barbatul, yang-ul are proprietatea de a se excita usor, dar tot atat de usor bate in retragere. Apa, femeia, yin-ul are particularitatea de a se excita greu, dar tot atat de greu poate fi potolit(a).

Arta de a iubi

Datorita particularitatilor sale, barbatul are tendinta de a se exterioriza, iar punctul lui slab este sexualitatea. In momentul in care invata sa-si stapaneasca puterea sexuala, el isi va intelege mai bine partenera. Pentru aceasta, el trebuie sa munceasca mult cu propria persoana, va trebui sa-si cunoasca mai intai corpul, apoi sa-l intareasca folosind diferite tehnici, sa-si imbunatateasca respiratia, sa-si ascuta simturile.

Unul din filmele care a surprins foarte bine aceasta munca a barbatului este „Bliss”, tradus in romana ca „Armonie sexuala”. In acest film tanarul barbat, din dragoste pentru sotia sa, incepe sa lucreze cu un sexolog ce studiase arta iubirii in taoism. El ajunge astfel sa o cunoasca mai bine pe sotia sa si sa o ajute sa treaca peste un moment greu din viata ei.

Barbatii care se initiaza in arta iubirii isi sporesc farmecul, devin mai puternici si mai longevivi, mai buni si mai intelepti. Acest lucru se intampla insa numai cand odata cu aceste practici sunt cultivate si virtutile (bunatatea, iubirea, blandetea, curajul etc). Energia sexuala amplifica emotiile si virtutile barbatului. Daca barbatul nu a lucrat mai intai pentru echilibrarea emotionala, el poate amplifica emotiile negative si viciile sale, putand devenii crud, nemilos, violent etc.

Din pacate, am vazut multi barbati (de diferite varste) care privesc relatia dintre un barbat si o femeie intr-un mod simplist si vulgar. In spatele cuvintelor obscene si al arogantei masculine ei isi ascund de fapt ignoranta si frica.

Pentru femeie, arta de a iubi incepe cu echilibrarea emotionala. Punctul slab al femeilor il constituie emotivitatea. Stapanirea emotiilor este pentru femei ceea ce este pentru barbat stapanirea sexualitatii. Foarte greu gasesti o femeie echilibrata emotional. Fluctuatia emotionala ii inebuneste pe barbati care nu pot intelege de ce femeile sufera atat. Pentru femeii este bine sa aiba un partener mai experimentat care sa le ajute sa se echilibreze emotional, care sa aibe rabdare sa le asculte si incet, incet, sa le ajute sa se centreze, pentru a nu mai fi influentate de emotii.

Practicile taoiste „Surasul interior” si „Sunetele vindecatoare” le ajuta pe femei sa se echilibreze emotional, pentru a nu amplifica emotiile negative in timpul actului sexual. Daca o femeie nu este echilibrata emotional in timpul actului sexual, ea va amplifica acest haos emotional. La fel si barbatul, daca nu este echilibrat emotional, el va amplifica toate viciile si emotiile negative pe care le are in acel moment. Practica dinaintea actului sexual are rolul de a purifica si curata barbatul si femeia de emotii negative si de a amplifica emotiile pozitive.

Asa cum reiese de mai sus, arta iubirii incepe cu initierea barbatului. Dar cum sa faci un barbat orgolios sa accepte ca are de invatat in aceasta privinta, in care el crede ca este maestru innascut?

Aici intervine psihologia feminina. Femeia trebuie sa stie sa tempereze barbatul si sa nu cedeze repede. Daca ea va proceda asa, va starni mai mult interesul barbatului, iar acesta va incepe sa-si puna mintea la contributie pentru a o cuceri. In acest moment, cand el cauta febril solutii pentru rezolvarea problemei, el este deschis sugestiilor si informatiilor care il pot ajuta sa-si atinga scopul.

Primul lucru pe care trebuie sa-l inteleaga barbatul este ca, daca doreste sa-si controleze puterea sexuala, el trebuie sa aibe grija de glanda prostata. Aceasta mica glanda (pentru localizarea ei puteti consulta un atlas de anatomie) controleaza atat urinarea, cat si ejacularea. Cu cat aceasta glanda este mai activa, cu atat mai mult barbatul este mai sanatos si mai viril.

Cum poti sa activezi aceasta glanda? Simplu. Prin contractarea muschiului pubo-coccigian (perineu). Acest muschi controleaza sfincterele anal si uro-genital. Desele contractii ale acestui muschi vor intari zona genitala, atragand dupa sine si activarea glandei prostata. O alta varianta ar fi palparea si masarea directa a glandei, adica exact ceea ce face doctorul atunci cand executa un tuseu anal pentru verificarea glandei prostate. Aceasta varianta este mai rapida si este recomandata in special celor care au deja probleme sau au peste 40 de ani.

In prima varianta rezultatele apar in timp, dupa multe contractii zilnice (cel putin 1000) si necesita multa rabdare si perseverenta. Dupa un timp, contractiile activeaza atat de puternic zona, incat barbatul este cuprins de excitatie. Acest moment este delicat, intrucat el trebuie sa foloseasca aceasta energie sexuala trezita pentru a-si vindeca intregul corp. Acest lucru se realizeaza revarsand energia sexuala in „Orbita microcosmica”. Aceasta este formata din conectarea a doua meridiane energetice extraordinare, cu ajutorul ei energia fiind repartiza in intregul corp, dupa cerintele si nevoile organelor, glandelor, muschilor, oaselor, etc.

Tehnicile de cultivare a energiei sexuale au reprezentat mult timp un secret foarte bine pazit. De ce? Pentru ca ele dau foarte multa putere oamenilor, iar daca puterea vine fara ca virtutile sa fie cultivate, omul poate sa faca mult rau, inclusiv lui.

Contractiile muschiului perineu sunt foarte benefice si femeilor. Ele isi activeaza astfel toate segmentele vaginului, aducand multa putere in ovare si uter. In felul acesta, ele vor avea mai putine probleme cu bolile aparatului genital si cu menstruatia. Aceste exercitii sunt recomandate de doctori femeilor care au nascut, tocmai pentru a le ajuta sa-si recapete puterea si energia, consumate in timpul sarcinii si al travaliului nasterii.

Observam astfel ca acelasi tip de exercitiu este benefic ambelor sexe, iar taoistii au explicat aceste tehnici in detaliu pentru a putea fi folosite in deplina siguranta atat de catre barbati, cat si de catre femei. Anumite tehnici sunt comune, altele au anumite particularitati care tin de genul practicantului (feminin sau masculin), dar ele au o finalitate clara.

Dupa ce barbatul si-a intarit corpul si a capatat un oarecare control al energiei sexuale, prin tehnicile de practica individuala, el poate sa inceapa sa practice cu partenera. Pentru aceasta, el mai are de invatat multe lucruri, in special despre particularitatile femeii; despre semnalele pe care aceasta le emite pe masura ce creste gradul ei de excitatie; despre cele mai importante zone reflexogene ale corpului; despre modul cum poate conduce energia in timpul actului sexual prin corpul celor doi parteneri; despre pozitiile folosite pentru a vindeca anumite boli sau blocaje energetice.

Referitor la pozitiile actului sexual, practicantul trebuie sa inteleaga ca fiecare pozitie activeaza anumite meridiane energetice, glande sau organe, folosirea lor putand sa ne ajute sa obtinem multe rezultate benefice. Taoistii nu sunt singurii care au observat puterea vindecatoare a pozitiilor din timpul actului sexual, indienii la randul lor le-au studiat si au realizat Kama-Sutra. Din pacate, in Occident a ajuns numai varianta iconografica, fara explicatiile practicilor interne. Acest lucru a dus la vulgarizarea si banalizarea unei arte: „arta de a iubi”.

Taoistii privesc corpul fizic ca pe ceva sacru, ca pe o comoara pe care trebuie nu numai sa o pastrezi, dar si sa o sporesti. Ei au inteles, ca de altfel si anticii din Occident, ca „mens sana in corpore sano” (o minte sanatoasa se afla intr-un corp sanatos). De aceea, ei recunosc oamenii dupa modul cum au grija de corpul lor, iar in practicile taoiste unul din primii pasi il reprezinta cunoasterea si intelegerea trupului.

In arta de a iubi, taoistii folosesc zona reflexogena a organelor sexuale pentru a obtine anumite rezultate. Ei au observat ca penisul (la barbati) si vaginul (la femei) sunt direct conectate cu anumiti centri nervosi, iar pe aceste organe sexuale sunt foarte bine reprezentate glandele si organele.

La barbati, glandele sunt reprezentate pe capul penisului iar organele pe corpul acestuia. La femei organele sunt reprezentate pe peretii interiori ai vaginului, iar in zona cea mai apropiata de uter sunt reprezentate glandele.

Din aceasta scurta descriere intelegem ca in timpul actului sexual glandele si organele celor doi parteneri se conecteaza direct, schimbul de energie se realizeaza prin aceasta foarte importanta zona reflexogena care, asa cum am mai spus, este direct conectata cu anumiti centrii nervosi din creier.

Cunoscand aceste informatii, taoistii au creat exercitii specifice pentru barbati si femei pentru a intarii zona respectiva. Cu ajutorul acestor exercitii, practicantii obtin multa putere interioara, farmec personal, sanatate, creativitate, prosperitate si longevitate.

Masarea acestei zone reflexogene este mult mai puternica decat masarea altor zone similare, cum ar fi zona talpilor, de exemplu. Diferenta este data de conectarea directa a zonei respective cu centri nervosi din creier, nu numai cu organele si glandele. Pe de alta parte, nu putem merge la un cabinet de reflexoterapie si sa cerem un astfel de masaj. De altfel, nici nu stiu cati din cei care lucreaza in astfel de cabinete au aceste informatii. De aceea, trebuie sa facem singuri aceste exercitii.

Asa cum scriam in alt articol, exercitiile de practica individuala ne pregatesc pentru practica duala, cea cu partener. Este important sa intelegem ca un barbat atinge maximul de excitatie in cateva minute, in timp ce unei femei ii trebuiesc cam 20 de minute pentru a atinge acelasi prag.

Abia dupa cel putin 20 de minute toti centri energetici sunt deschisi, conectarea zonelor reflexogene sexuale este optima, iar cei doi parteneri pot face schimb de energii in mod benefic pentru amandoi. In acest moment, putem folosi anumite pozitii pentru activarea sistemului limfatic, vindecarea sistemului circulator, rezolvarea problemelor coloanei vertebrale etc.

Dupa circa 30 de minute, partenerii pot face o pauza de cateva minute pentru ca energia din zona respectiva sa fie condusa in intregul corp. Pentru barbat este esential sa faca aceasta pauza pentru a schimba sangele care se afla in corpii cavernosi ai penisului. Odata cu reducerea erectiei, are loc schimbarea sangelui, cel aflat pana atunci in penis fiind recirculat, o cantitate de sange proaspat fiind gata sa-l inlocuiasca odata cu revenirea erectiei.

Sangele reintrodus in sistem este incarcat cu energia preluata de la partener cu ajutorul secretiilor organelor sexuale, indiferent ca este vorba de barbat sau femeie. Sangele proaspat adus, dupa scurta pauza, ne poate ajuta sa continuam actul sexual inca cel putin 25-30 de minute daca asta dorim.

Important insa nu este durata actului sexual. Important este ce facem cu energia degajata in timpul actului sexual. Aceasta energie introdusa in sistemul nostru energetic ne poate vindeca sau ne poate imbolnavi. Daca noi nu suntem echilibrati emotional ea va amplifica haosul nostru emotional. Daca ea da de emotii negative, frustrari, suparari temeri sau ingrijorari ea le va amplifica. Daca ea da de dragoste, iubire, bucurie, fericire le va amplifica.

Iata de ce putini oameni fac cu adevarat dragoste, adica ei multiplica dragostea din interiorul lor cu ajutorul energiei sexuale, restul fac sex, multiplicand emotiile lor negative. Dureros dar adevarat.

Arta de a iubi, din punctul de vedere taoist inseamna multa munca, multa perseverenta si rabdare in primul rand cu tine insuti, apoi cu partenerul. Pentru a ajunge sa faci dragoste cu adevarat trebuie sa te pregatesti cu destul timp inainte, mai intai singur(a) apoi cu partener(a).

Saptamana trecuta un tanar a venit si m-a intrebat daca pot sa-l invat sa ajunga la continenta sexuala. L-am intrebat pentru ce-i trebuie si mi-a raspuns pentru ca vrea sa prelungeasca durata actului sexual. Dupa ce i-am spus cat trebuie sa munceasca inainte de a ajunge la acest nivel i-am lasat timp de gandire pentru a se decide. Din pacate, datorita informatiilor trunchiate existente pe piata, multi tineri doresc sa faca din aceasta arta subtila un fel de sport, nebanuind deloc consecintele acestui lucru.

Sper ca prin aceasta sectiune sa fi clarificat, pentru cei interesati, destule aspecte ale vietii sexuale asa cum este ea privita de catre taoisti. Aceste informatii le-am aflat de-a lungul mai multor ani mergand la cursurile profesorului Adrian Cranta si maestrului Mantak Chia, dar de inteles le-am inteles abia dupa ce le-am practicat si le-am vazut rezultatele.

Am primit destule mesaje in care mi se cerea sa transform aceste articole intr-un soi de ghid practic de alchimie taoista. Repet, intentia mea nu este de a face un curs la distanta prin internet. Intentia mea este de a arata oamenilor ca exista astfel de practici, ei insa trebuie sa caute singuri care practica le este mai potrivita, dupa care sa-si aleaga profesorul si sa inceapa practica. Tehnicile si practicile respective se predau la cursuri tocmai pentru a facilita transmiterea invataturii de la om la om. Cartile sau celelalte materiale au anumite chei care sunt date tot la cursuri. Retineti ca, fara a participa la cursuri, timpul necesar invatarii acestor practici este mult mai mare. De aceea, nu va feriti de cursuri, in cel mai rau caz va veti simti mai bine. Cautati in orasul dumneavoastra un instructor si mergeti la el sau ea la cursuri.

Vă invit să citiţi şi celelalte articole din seria „The TAO of Love” şi să vă înscrieţi la cursurile sau exersările cu noi.

 

 

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.