Dureri de cap, anxietate, stres, dureri ale spatelui și gâtului, oboseală cronică, depresie, stil de viață agitat – în oricare dintre situații te regăsești, terapia craniosacrală poate fi o soluție indicată pentru a echilibra stările prin care treci și a-ți îmbunătăți sănătatea.

Terapia craniosacrală a fost dezvoltată încă din anii ’70 de medicul osteopat John Upleger pe baza unor studii clinice dezvoltate la Universitatea de Stat din Michigan, ca o ramură separată a osteopatiei craniene (existentă din anii ’30 conform doctorului William Garner Sutherland)

Terapia craniosacrală se bazează pe aplicarea unei presiuni foarte ușoare la nivelul sistemului nervos central – creier și măduva spinării – (nu mai mult de 5 grame de presiune, adică echivalentul unei monezi, conform Upleger), astfel încât să elibereze tensiunile acumulate acolo.

„După câțiva ani de cercetări, noi știm acum că fiecare dintre noi avem un sistem craniosacral care are o mișcare ritmică atât timp cât suntem în viață. Am învățat să monitorizăm cu mâinile ritmul craniosacral aproape în orice parte a corpului uman. (…) Putem localiza zonele cu probleme din corp atunci când aceste părți, sau regiuni, nu au o mișcare ritmică în răspuns la blânda palpare a sistemului craniosacral. Noi nu trebuie neapărat să știm care e tulburarea, dar știm unde este ea și acesta e punctul forte în rezolvarea problemei.”
(John Upleger – Your inner physician and You)

Ce este sistemul craniosacral?

Creierul și măduva spinării formează sistemul nervos central, care guvernează abilitatea corpului de a funcționa în armonie, iar sistemul craniosacral explorat de doctorul Upleger reprezintă membranele și fluidul care înconjoară, protejează și hrănesc acest sistem nervos central (presiunea intracraniană și creierul, lichidul cefalorahidian etc.).

Acest sistem pulsează într-un ritm asemănător unui val, descoperit de medicii mai sus menționați la finalul sec. XX, iar în baza stresului de zi cu zi sau a unor traume asupra corpului, tensiuni se acumulează și ”perturbă” acest ritm.

Terapie craniosacrala

Terapie craniosacrala

Există numeroase teorii privind acest ritm sau impuls cranio-ritmic, însă ce este important este că într-o ședință de 1-2 ore, terapeutul, prin atingeri ușoare și presiune, reușește să identifice ”blocajele” și să le elibereze, astfel încât sistemul să funcționeze în armonie și echilibru.

Prin această terapie ce ia în considerare starea fizică și psihică, practicată cu atenție și respect, oamenii pot trăi schimbări de stare și de atitudine, pot simți că sunt în armonie cu ei înșiși, pot elibera tensiuni și blocaje noi și vechi.

Beneficii pentru tine

Fiind o abordare holistică, ce tratează corpul și sistemul său nervos central în întregime, concentrându-se pe ritmul său natural și pe anumite puncte importante de-a lungul său, s-au observat următoarele beneficii pentru cei ce își echilibrează sistemul cranio-sacral:

  • Eliberări atât la nivel fizic, cât și la nivel emoțional.
  • Deblocarea și eliberarea tensiunilor de la nivelul capului, gâtului, trunchiului etc.
  • Relaxarea și eliberarea unor traume pe care corpul le-a suferit
  • Îmbunătățirea sănătății sistemului nervos
  • Alinarea durerilor
  • Relaxarea gâtului, a nivelului lombar, a nivelului sacral etc. (locuri importante, unde se înmagazinează traume / suferințe etc.)
  • Eliberarea anxietăților, blocajelor, toxicității din organism

Terapia craniosacrala Simplitao

Este oare pentru mine?

Este important să reținem că această terapie stimulează tendința naturală a corpului de autocorecție și vindecare, astfel încât are atât efecte punctuale, cât și de prevenție în sănătatea fiecăruia dintre noi.

Practic, terapia cranio-sacrală facilitează atât vindecarea corpului, cât și eliberarea la nivel emoțional și subtil, ”căile de exprimare” fiind curățate pentru a funcționa corespunzător și a aduce emoțiile în conștiență. Prin integrare, eliberare, deblocare se produce și armonizarea și energizarea sistemului, deci vindecarea!

Așadar, fie că descoperi o problemă anume sau vrei să îți menții tonusul, terapia craniosacrală îți poate veni în ajutor:

  • Dacă vrei să îți echilibrezi sistemul nervos central și să fii în armonie cu ritmurile tale naturale.
  • Dacă vrei să îți menții un ritm de viață sănătos și energia ridicată.
  • Dacă vrei să îți îmbunătățești starea generală de sănătate și să eliberezi tensiunile de la nivelul întregului corp.
  • Dacă vrei să îți armonizezi viața și să scapi de stres și anxietate.
  • Dacă vrei să îți ajuți corpul pentru a se vindeca mai ușor.

Vreau și eu, dar cât de des?

Fiind o terapie ce rezolvă nevoi variate, e recomandat ca frecvența și durata ședințelor să fie personalizate.

Încearcă și tu!

Descoperă ce înseamnă concret o ședință de terapie în videoclipul de mai jos, pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia craniosacrală:

Te așteptăm cu drag să încerci terapia craniosacrală cu unul dintre noi; sună-l pe Costin la 0722197874 sau pe Miruna la 0720029877 ca să te programezi.

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.