Consultația Feng Shui – ce presupune ea?
Pentru a va putea oferi date cat mai exacte si personalizate, este nevoie de urmatoarele:
- o vizita la locul respectiv (pentru a face masuratori cu busola de Feng Shui denumita Luo Pan si a analiza formele exterioare);
- anul construirii cladirii si a eventualelor spatii adaugate acesteia;
- data nasterii celor care locuiesc in cladire (pentru a calcula Ming Gua – trigrama personala)
- un plan exact, realizat la scara al cladirii. Daca nu aveti planul, inainte de consultatie cereti unui desenator tehnic sa va faca planul casei sau biroului dvs. Un plan exact si desenat la scara este esential ca sa beneficiati la maximum de consultatie, deoarece remediile trebuie amplasate in locul indicat pe expertiza.
De ce trebuie sa stiți anul în care a fost construita cladirea?
Anul construirii unei cladiri este foarte important pentru o expertiza Feng Shui exacta, deoarece nu se iau in consideratie numai imprejurimile acesteia si cei care locuiesc acolo, ci si ciclul de ani in care a fost construita cladirea. Cele mai moderne versiuni de Feng Shui nu iau in considerare anul construirii cladirii, neglijand astfel aspectul temporal care este foarte important. Plasarea in timp este esentiala!
Nu incercati sa estimati anul in care a fost construita cladirea. Pentru a beneficia cu adevarat de consultatie, aflati cu certitudine acest an. Casele sunt repartizate pe cicluri de 20 de ani, astfel incat, de exemplu, daca spuneti “1963″ cand casa a fost in realitate construita in 1964, expertiza va fi complet gresita.
Aflarea datei constructiei cladirii reprezinta un pas important pentru a profita la maximum de pe urma timpului si a banilor investiti de dvs. in consultatia Feng Shui.
Cum se procedeaza in cazul spatiilor adaugate la cladire?
Daca locuintei dvs. i-au fost adaugate ulterior si alte spatii, trebuie sa aflati si anii in care au fost construite acestea. Daca nu puteti gasi informatia, intrebati-va vecinii. Deseori, un vecin isi poate aminti anul in care a fost executata constructia, pentru ca a avut loc, in acelasi timp, un eveniment important pentru el (de ex. “camera de zi a fost adaugata cand asteptam cel de-al doilea copil, deci asta s-a intamplat in 1970″).
Cum se procedeaza in cazul apartamentelor si al blocurilor cu apartamente?
Si in aceste cazuri se poate face o consultatie Feng Shui. Masuratorile se fac in exterior, in fata ferestrelor care dau catre strada (desigur, acest lucru difera de la caz la caz).
Vreau sa construiesc o casa noua. Ma puteti ajuta sa-i gasesc un amplasament si sa o proiectez in conformitate cu principiile Feng Shui?
Desigur. Va putem ajuta sa gasiti cel mai bun amplasament pentru o casa, sa o orientati pe locul respectiv catre cea mai favorabila directie.
In plus, va putem sfatui in alegerea/proiectarea planului care va va permite sa beneficiati de “Feng Shui bun”. De asemenea, ne vom consulta cu arhitectul/arhitecta pentru a ne asigura ca proiectul este corect si ca va va fi favorabil la maximum.
Imi puteti face o consultatie de la distanta?
Nu. Un consultant bun de Feng Shui trebuie sa vada personal clientul si locul, astfel incat sa nu fie scapati din vedere factori importanti. Feng Shui este foarte puternic. Daca ni se furnizeaza o citire eronata a busolei sau daca nu putem observa un factor important legat de imprejurimi, solutiile vor fi si ele gresite si pot face mai mult rau decat bine. De asemenea, si discutia cu cel/cea care va benenficia de evaluarea cladirii este importanta.
Practicienii de Feng Shui sunt un fel de doctori ai caselor. Fiti atenti la ofertele de consultatii la distanta facute de anumiti practicieni. Chiar ati dori sa fiti consultati de la departare de un doctor in loc sa beneficiati de o consultatie completa?
Ce fel de solutii Feng Shui propuneti de obicei?
In Feng Shui traditional, cele cinci elemente: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa sunt folosite ca solutii/remedii si intensificatori ai puterii energiei. Unele dintre aceste remedii trebuie plasate in afara cladirilor, dar majoritate sunt amplasate inauntrul acestora. Vi se va spune ce element anume va este necesar si vi se va preciza marimea sau greutatea acestuia, apoi ii puteti alege stilul pentru a se potrivi cu felul in care va este decorata casa.
Dupa instalarea remediilor, casa dvs. nu trebuie sa arate in stil Feng Shui sau ca un restaurant chinezesc! Indiferent daca stilul casei dvs. este modern sau frantuzesc rural, sud-vestic sau colonial, remediile pot fi integrate in conformitate cu acesta. Am vazut multe case in care clientul folosise cele mai recente versiuni ale remediilor si acestea ieseau in evidenta. Amintiti-va ca Feng Shui se refera la armonie, asa ca remediile trebuie sa se armonizeze cu decorul. Nu lasati decat un expert in materie de Feng Shui sa va spuna ce anume obiecte din casa dvs. pot servi ca remedii.
Cat voi investi intr-o consultatie Feng Shui?
Investitia intr-o consultatie Feng Shui traditional va diferi in functie de cladire si numarul ocupantilor, durata si costurile calatoriei (daca nu sunteti din Bucuresti), etc. Acest onorariu include analiza pe care o face echipa la fata locului (discutia initiala, masurari cu Luo Pan-ul, calcule) si un raport scris, precum si consultanta ulterioara aplicarii sfaturilor oferite.
In plus, dupa redactarea consultatiei, cel/cea care a comandat evaluarea locuintei/biroului va beneficia de o intalnire pentru explicarea detaliata a expertizei. Dupa incheierea discutiei, ne puteti contacta telefonic la 0722 197 874 sau pe e-mail la miruna@simplitao.ro ori de cate ori aveti nevoie de clarificari ulterioare sau alte sfaturi.
Vreau sa citesc mai multe despre Feng Shui, dar exista foarte multe carti ale caror informatii sunt contradictorii. Ce sa fac?
Feng Shui a devenit foarte popular in momentul de fata si asta inseamna ca multi autori vor sa profite de aceasta popularitate. Acest aspect este ingrijorator, deoarece majoritatea acestor oameni nu-si dau seama ca plasarea remediilor in locuri gresite sau in conditii gresite pot conduce la raniri sau chiar mai rau. De exemplu, niste clopotei de vant din metal, plasati intr-un loc nepotrivit, pot invita spirite nedorite in casa persoanei respective.
Ce legatura au culorile cu Feng Shui?
Feng Shui a aparut in urma observarii naturii care este plina de culoare. Natura este formata din cinci elemente – lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Fiecare element are una sau mai multe culori asociate si, de obicei, este preferabil sa folositi culoarea acestuia in locul elementului insusi. De exemplu, daca in urma calculelor matematice, observ ca locuinta sau biroul unui client are nevoie de elementul foc intr-o anume zona, il voi sfatui sa aleaga mai degraba culorile rosu, purpuriu sau visiniu in loc sa arda lumanari, etc. fapt care prezinta riscuri din punct de vedere al sigurantei.
Veti folosi ritualuri? Invocații? Talismane?
Feng Shui traditional nu face apel la ritualuri de genul incantatiilor, arderilor de tamaie sau rugaciunilor. Remediile sunt ele insele puternice. Unii practicieni pretind ca folosesc ritualuri Feng Shui budiste, dar nu exista un Feng Shui budist. Cred ca ritualurile sunt importante, dar acestea nu inseamna Feng Shui. Unii clienti sarbatoresc instalarea remediilor Feng Shui intr-un ritual alaturi cei dragi, altii nu procedeaza astfel. Oricum, remediile actioneaza fara ritual.
Va dauna Feng Shui-ul convingerilor mele religioase?
Nu. Feng Shui nu este legat de nici o religie sau convingeri religioase – este o stiinta a Pamantului. Nu trebuie sa credeti in Feng Shui si nici nu trebuie sa spuneti rugaciuni pentru ca remediile sa aiba efect. Totusi, o data ce remediile au fost instalate, este important sa cautati si sa profitati de noile sanse ce vi se vor ivi in cale.
Folositi “oglinzi bagua” drept remedii?
In timpurile stravechi, oglinzile erau confectionate din metal greu, foarte bine lustruit. Cand un maestru Feng Shui ii recomanda cuiva sa atarne o oglinda intr-un anume loc, o facea pentru ca zona respectiva avea nevoie de elementul metal.
Multe carti si practicieni sfatuiesc oamenii sa atarne o oglinda bagua (o oglinda cu opt laturi) pentru a reflecta qi-ul negativ inapoi, catre sursa acestuia. Amintiti-va ca Feng Shui se refera la echilibru si la armonie – faptul de a indrepta lucruri rele catre o alta persoana contravine legilor armoniei! De asemenea, plasarea unei oglinzi bagua pe casa dvs. le spune celorlati ca sunteti de parere ca lucrurile merg rau.
Feng Shui se refera si la echilibrul dintre Yin si Yang, astfel incat daca o camera este prea intunecata sau prea mica, se poate folosi o oglinda pentru a da impresia de spatiu mai mare.