Cu Tai Chi Chuan-ul și Chi Kung-ul m-am întâlnit din anul 1997 în cadrul unui grup de practici Universal Healing Tao, iar în anii 2000-2001 am fost instructor de Tai Chi Chuan în cadrul Federației Române de Arte Marțiale, departamentul Wushu.

În 2003 am devenit instructor asociat în cadrul şcolii „Universal Healing Tao” cu sediul în Thailanda, fondată de maestrul chinez Mantak Chia și tot atunci am lansat site-ul www.tao-magic.ro.

Costin Vasile Mantak Chia

În anul 2003 am scris și publicat cartea „Ucenicul taoist”: „Primele 100 de zile” în care am descris primii mei pași pe calea taoistă (cartea a fost republicată în 2013). Am creat și primul CD cu tehnici taoiste în limba română: „Tao Magic – armonie, echilibru, înțelepciune. Volumul 1 – Calea transformării stresului în vitalitate”, CD care cuprinde două meditatii ghidate denumite “surâsul interior” și “sunetele vindecătoare”. CD-ul l-am completat cu tehnica activării orbitei microcosmice, cel mai important circuit energetic din corp, și l-am lansat sub numele de „CD cu meditații de bază”. Al doilea CD cu meditaţii avansate a fost lansat în 2014.

În 2015 am scris și publicat alături de Miruna Macavei cartea cu practici taoiste „Calea energiei” pe care o folosim la cursurile de Qigong din București și din țară.

In anul 2004, am început să studiez cu maestrul chinez de Feng Shui traditional Joseph Yu, fiind certificat de acesta în anul 2008. In anul 2008 am publicat, alături de Miruna Macavei, cartea „Feng Shui traditional – principii, formule, metode, aplicatii”.

Incepand cu anul 2005 organizez cursuri de Feng Shui tradițional, precum și cursuri de Tai Chi și Qigong, fie personal, fie cu instructori străini, în Bucuresti și în tara.

Costin Vasile Master Florin SzondiIn anii 2005-2006, am luat parte la programele organizate de maestrul Mantak Chia la scoala sa Tao Garden din Thailanda. Dupa sustinerea examenelor, am primit acreditari de instructor în urmatoarele discipline din sistemul Universal Tao: orbita microcosmică, cele şase sunete vindecătoare, surâsul interior cosmic, cămaşa de fier Qigong I, dragostea vindecătoare, Tao Yin şi Tai Chi Chi Kung I. Tot acolo am făcut și meditațiile iluminării Kan și Li în întuneric de plin („Dark Room – camera întunecată”).

În iulie – august 2009 am fost certificat instructor în disciplina Tai Chi II după examenele de la Tao Garden Health Spa and Resort.

În anul 2011 l-am cunoscut pe maestrul Florin Szondi la un seminar internațional de Tai Chi Chuan stilul Chen tradițional organizat la București. După aceea am participat regulat la seminariile predate de maestrul Szondi în România (2012, 2016-2019). În luna iunie 2018 am devenit discipol al maestrului Szondi în prezența profesorului său, marele maestru Zhu Tian Cai.

În anul 2023 am primit acreditarea ca instructor în stilul Chen Taijiquan, oferită de dl.profesor Florin D.Szondi, Directorul United States of America Chen Taiji Center.

Costin Vasile Tai Chi ChuanÎn luna iulie 2012, după susţinerea altor examene la şcoala Tao Garden, am fost certificat instructor senior în sistemul Universal Healing Tao. În iulie-august 2013 am participat din nou la cursurile de vară din Tao Garden.

Studiez și sistemul terapeutic Chi Nei Tsang, din anul 2014, când am invitat-o pe lidera ramurii CNT, Jutta Kellenberger, să vină să predea în România. Am studiat Chi Nei Tsang și direct cu maestrul Mantak Chia, la Tao Garden.

În 2018-2019 am studiat nivelurile I și II din terapia craniosacrală biodinamică alături de profesorul Nicolae Achiriloaei.

Am participat la emisiuni radio și TV, promovând practicile taoiste și Feng Shui. Am publicat articole despre Tai Chi, Qigong și Feng Shui în ziarul National, Gandul, Ziarul Financiar, Adevarul, Psihologia azi, etc.

Din anul 2016, în cadrul Școlii Simplitao creată alături de soția mea, Miruna Macavei, ofer sesiuni individuale de practici „Tao” (Tai Chi Chuan și Chi Kung), organizez cursuri, tabere și exersări în grup în Bucuresti sau în alte oraşe, ofer consultatii și predau cursuri de Feng Shui traditional.

Mă găsești la costin @ simplitao ro și 0722 197 874.