Ce ne place nouă la Feng Shui este partea lui dinamică. Adică energiile care se modifică în fiecare an sau stelele anuale, în limbajul acestei arte chinezești care te ajută să te armonizezi cu mediul.

Feng Shui are și o parte statică – configurația energetică a locuinței sau biroului care nu se schimbă de la an la an. Însă pe noi ne interesează acum energiile noi cu care vine 2017:

    • energiile și zonele bune, pe care le poți folosi ca să-ți sporești sănătatea, armonia și prosperitatea
    • energiile și zonele mai puțin bune, pe care te învățăm să le eviți și să le micșorezi impactul

Află cum să te ferești de energiile rele și cum să le folosești în favoarea ta pe cele benefice.

infografic-feng-shui-2017-Simplitao

Folosește infograficul acesta pe site-ul tau

Ca în fiecare an, venim în ajutorul tău cu analiza stelelor anuale pentru anul următor. Dacă vrei să fii cu Feng Shui-ul la zi și în 2017, va trebui să ţii cont de aceste stele anuale sau energii pe care le aduce cu el fiecare an.

Citeşte articolul nostru despre Feng Shui în 2017 şi află zonele rele, de evitat, ca să nu te îmbolnăveşti sau să pierzi bani; află zonele bune, de activat, ca să ai parte de succes, iubire şi vitalitate.

Află și cum să nu deranjezi zonele influențate negativ de Tai Sui, Sui Po, San Sha și steaua 5 galbenă, considerate de maeștrii Feng Shui drept cele mai importante influențe care nu trebuie „supărate”. Stelele anuale sunt energii temporale și se schimbă în fiecare an, spre deosebire de configuraţia proprie a spaţiului tău care se modifică doar în condiţii speciale (renovări majore, adăugiri de etaje, construcția unor spații adiacente).

Am configurația mea, vreau să calculez pe ea!

Dacă ai aplicat deja Feng Shui tradițional pentru spațiul tău înseamnă că ai configurația nativă a casei tale și poți folosi stelele anuale împreună cu ea. Feng Shui 2017

Folosește infograficul acesta pe site-ul tău

 

Trece stelele anuale din imaginea de mai sus în fiecare zonă de pe configurația ta și observă cum interacționează cu energiile Yin și Yang de pe schema spațiului tău. Dacă ai configurația făcută de echipa noastră, scrie-mi la miruna @ simplitao. ro și îți calculez eu influența stelelor anuale pentru tine și familia ta.

Vreau doar stelele anuale!

Dacă aplici doar stelele anuale, fă rost de planul casei/apartamentului, foloseşte o busolă performantă şi localizează punctele cardinale pe plan. Folosind un şablon cu 8 zone egale, împarte planul în 8 ca în figura de mai jos şi transferă pe plan stelele în zonele respective (noi am luat ca exemplu un apartament cu orientarea nord, în josul imaginii, dar în cazul tău poate fi orice altă orientare şi vei nota stelele pe planul tău în funcţie de ea). Stelele anuale Feng Shui 2017 pe plan

1, 2, 3 și … Feng Shui 2017!

Deși mai e ceva până va începe anul nou chinezesc 2017, pe 3 spre 4 februarie conform calendarului solar pe care-l folosim în calculele Feng Shui, poți deja să aplici sugestiile noastre. O să ne ocupăm mai întâi de conducătorul anului – Tai Sui, de distrugătorul anului – Sui Po și de San Sha, așa-numitele „cele 3 ucideri”, de fapt, energii rele de evitat. Toate aceste energii pot aduce diferite probleme, ghinion și pierderi (de sănătate, de bani, în relații). Ce trebuie să ții minte ca să nu deranjezi aceste trei influențe negative:

  • nu face renovări în acel sector
  • nu da muzica foarte tare și nu trânti ușa în acele zone
  • nu sta cu fața sau cu spatele, în funcție de energie, către acea direcție
  • dacă se fac renovări sau se construiește, în exteriorul spațiului tău, într-una din direcțiile respective, energia ar putea fi deranjată (mai greu de contracarat, deci folosește neapărat sugestiile pentru interior)

Tai Sui – marele duce Jupiter sau „șeful anului”

Qil lin animale mitice Feng ShuiÎn 2017, Tai Sui ocupă sectorul vest 2 de 15 grade, deci vest 2 ca direcție și sector vor fi influențate de această energie pe tot parcursul anului. Nu sta cu fața spre vest 2 (stai cu spatele către el) și nu fă renovări în acel sector. Unii consultanţi indică să folosim aici un set de animale mitice Qilin îndreptat cu faţa spre est 2.

Sui Po – distrugătorul anului

Este opus direcției lui Tai Sui, deci îl găsim în est 2. La fel ca pentru vest 2, nu faceți renovări, zgomote puternice și, spre deosebire de vest 2, nu sta cu spatele către est 2. Dacă îţi plac statuetele chinezeşti şi se potrivesc decorului tău, poţi folosi tot o pereche de animale Qi Lin îndreptate spre vest 2.

San Sha – cele trei energii rele (trei ucideri)

San Sha apar anul acesta în est, deci estul este bine să-l eviți în întregime, aici fiind și Sui Po. Nu sta cu spatele spre est, evită zona și nu fă renovări.

Steaua anuală 5 galben – Wu Wang

Clopotei Feng Shui5 anual, energie de tip „pământ”, ajunge în anul 2017 în sud, o zonă de foc. Focul fiind elementul-mamă pentru pământ, îți dai seama repede că energia 5 va fi foarte puternică în acest an. Poate indica probleme de sănătate, ghinion, pierderi de bani, deci ar fi bine să-l armonizăm, nu? Pentru un Feng Shui 2017 bun, ideal ar fi să eviți zona de sud în acest an, în special dacă ai aici patul sau biroul (sau chiar o canapea pe care stai mult timp privind la televizor). Feng Shui vas sferic auriuFolosește elementul metal pentru armonizare: clopoţei de vânt cu 6 tuburi metalice şi muzică liniştitoare de pian (încearcă site-ul www.solopianoradio.com pentru o muzică plină de armonie), sfere decorative aurii (lumânări aurii, vase sferice aurii în care poți arde lumânări decorative – Zara Home, H&M Home sau Bamboo – sau reciclează globurile din bradul de Crăciun).

Ce zic stelele anuale pentru anul 2017 al cocoșului de foc?

Aşa cum ştii deja, fiecare an vine cu bune şi cu rele. Toţi vom avea  atât de parte de zone cu energii de evitat (energiile 2, 3 şi 5), cât şi de zone cu energii favorabile – stelele pozitive 1, 4, 6 şi 8, steaua 9, amplificatoare, şi steaua 7, considerată de unii maeştrii bună, iar de alţii mai puţin bună. Marchează clar pe planul tău pentru casă sau birou care sunt zonele negative şi încearcă să le folosești cât mai puţin. Pe de altă parte, în zonele pozitive puteţi activa energiile cu fântâni sau acvarii (numărul de peşti nu contează!) şi poţi folosi acele zone mai mult timp (birou, pat, canapea). Fântânile şi acvariile nu se recomandă în dormitoare. Cum de steaua 5 ne-am ocupat deja, să le luăm pe celelalte la rând.

Steaua 2, negativă, apare în nord-vest

Poate indica boli și, deci, pierderi de bani din caza lor, sau, pentru femei, o sarcină nedorită/neașteptată. Pentru energia 2, negativă, de tip pământ, foloseşte fructul Wu Lou şi câteva remedii de metal (6 sfere aurii). În plus, evită pe cât se poate această zonă.

Steaua 3, negativă și ea, este în vest

Piramida Feng ShuiEvită zona de vest dacă nu vrei neînţelegeri, certuri sau furturi. Ca și zonele de sud și nord-vest, vestul trebuie evitat și el. Elementul foc îţi vine în ajutor: foloseşte o piramidă roşie sau o lampă cu sare de Himalaya care, pe lângă energii Feng Shui, îţi aduce şi ioni negativi buni pentru sănătatea ta generală. Te poţi aproviziona de la www.magazinuldesare.com sau de la Plafar.

Stați așa și nu fugiți, și energii bune găsiți!

Acum că am trecut de zonele cu probleme, să trecem la cele bune, care sunt și ele destule.

Energia 8 a prosperității – estfantani-de-interior

Energia prosperităţii curente – steaua 8, de tip pământ – apare în acest an în est. Pune o fântână în acea zonă. Ar fi fost o zonă bună dacă aici nu ar fi apărut San Sha și Sui Po, deci ai grijă cât și cum stai aici (nu sta cu spatele spre direcția est). Dacă ai aici uşa de intrare (casă, birou, magazin, etc.) este posibil să ai parte de prosperitate în acest an. Fântâni de interior foarte frumoase poţi găsi online la www.blueconcept.ro. Aveţi grijă şi ce energie Yang aveţi aici în schema locuinţei/biroului; dacă este una negativă nu folosiţi fântâna sau acvariul, ci doar folosiţi mai mult zona respectivă.

Energia 9 a prosperității viitoare – sud-est

Steaua prosperităţii viitoare – 9 foc vine anul acesta în sud-est. Ea va fi energia dominantă pozitivă începând cu 2024, la finalul perioadei actuale 8, dar este benefică şi acum. Verifică dacă poţi folosi şi în sud-est o mică fântână; dacă nu, poţi pune câteva fire de bambus în apă. Șii deja că nu e bine să te joci cu focu 🙂 – NU folosi aici decoraţiuni roşii sau lumânări aprinse.

Energia 1 în centru

Energia 1 apare în centru anul acesta. Deşi unii maeştri şi consultanţi indică să punem remedii sauactivatori și pentru stea ua din centru, în cadrul şcolii FSRC din care facem parte steaua centrală este doar punctul de pornire pentru aranjarea celorlalte energii în spaţiu.Bambus Feng Shui

Energia 4 în nord-est

Steaua 4 îți conferă succes la studii, carismă şi înclinații artistice. O poţi ajuta să „crească”, precum plantele, fie folosind elementul apă Yin, adică decoraţiuni ondulate negre sau bleumarin, fie ajutând-o cu bambusul decorativ de care am pomenit la steaua 9 foc.

Energia 6 metal în nord

Îți aduce hotărâre, perseverență, succes în societate. Vei beneficia de ele dacă vei activa steaua 6 de tip „metal” (aşa-numita „stea militară”) din nord. Dacă ai un studio de arte marţiale, se pare că vei beneficia de succes. Caută să activezi această zonă, fie cu metal (6 sfere aurii), fie cu „pământ” – decoraţiuni şi mobilier pătrate/cubice maro. Dacă ai nevoie de succes general în societate, tot la ea e bine să apelezi, deci folosește zona respectivă pentru birou.

Element apa Feng ShuiAșa și așa – steaua 7 metal în sud-vest

Energia 7 a prosperităţii trecute se află în sud-vest anul acesta, o zonă aparţinând elementului pământ, care o va întâri. Poţi folosi elemente albastre sau negre de decor sau tablouri moderne abstracte.

Armonie în design

Încearcă să aplici singur/ă sugestiile noastre sau apelează la echipa noastră ca să-ți aduci Feng Shui-ul la zi pe 2017. Știi deja că nu folosim talismane, obiecte şi statuete chinezeşti, ci energii, forme şi culori, deci soluţiile Feng Shui vor fi încorporate în designul deja existent în spaţiul tău. Doar atmosfera armonioasă şi efectele pozitive te vor „da de gol” că ai aplicat Feng Shui!

Recomandări ne-Feng Shui la final

Orice ai citi pe site-ul nostru și pe altele similare cu previziuni Feng Shui 2017 sau orice alt an, amintește-ți că noul an îți aduce provocări și oportunități, nu lucruri bune și rele fixe, predeterminate. Bucură-te ca vine încă un an în care îți poți pune planurile în aplicare și poți da aripi visurilor tale. Poate 2017 va fi anul schimbărilor – nu vei mai face doar contabilitate, ci îți vei urma visul de a picta! Anul 2017 poate fi cel mai bun an al tău. Cu o singură condiție – acționează!

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.