Resurse Tao Yin (Tao Yoga)

Cât de important e să combini forţa cu flexibilitatea atunci când îţi alegi un program de exersare?

Forță și flexibilitate – ce bine e când le ai pe amândouă sau cel puțin când știi ce să exersezi ca să le obții.

Puterea o vei obţine exersând Tai Chi Chuan, exerciţii din cămaşa de fier şi Tan Tien Qigong (poți exersa cu noi la grupurile și cursurile de la sală).

Ramura Tao Yin (Tao Yoga) a sistemului de practici chinezeşti Universal Healing Tao îţi oferă exerciţii pentru elasticitatea tendoanelor, unele din cele mai importante părţi din corpul uman.

Mai flexibil și mai mobil prin Tao Yin

Tao Yin – Tao Yoga sau Yoga taoistă – este uşor de exersat chiar dacă nu ai flexibilitate sau nu ai mai dat de mult timp pe la vreo sală de sport.

Este similară sistemului indian Hatha Yoga prin faptul că există o serie de posturi uşoare şi prin folosirea respiraţiei.

Majoritatea exerciţiilor se fac la sol, întins pe spate, cât şi din poziţia şezut, prin care vei lucra coloana vertebrală, muşchii care-ţi susţin postura dreaptă şi corectă (ilio-psoas) şi vei relaxa şi revitaliza întregul corp.

În plus şi spre deosebire de Hatha Yoga – pentru că Tao Yin face parte din exerciţiile de Qigong în care foloseşti energia – vei lucra cu puterea energiei aurii şi a intenţiei (mintea intenţională Yi, despre care ai învăţat la cursurile noastre de Qigong/Chi Kung).

„Tao Yin dezvoltă elasticitatea, acea combinaţie dintre forţă şi flexibilitate. Fără flexibilitate, corpul devine încordat şi rigid, iar fără forţă corpul nu are putere sau aliniere. Tao Yin pune accentul pe echilibrarea şi armonizarea forţei cu flexibilitatea”.

Maestrul Mantak Chia

Află câteva din secretele Tao Yin (Tao Yoga)

Te invităm cu drag să citești și celelalte articole despre Tao Yin: