Curs inițiere Tai Chi Chuan - Simplitao

7 aprilie, duminică – predare Taolu 24 de forme din stilul Yang (nivel începători)

14 aprilie, duminică – predare Taolu 74 de forme din stilul Chen (nivel începători)

– la sala de Tai Chi București, zona Piața Domenii, program 11:00 – 16:00

Așa cum a apărut și pe:
adevarul (1)
EVENIMENTUL
rfi

Un curs intensiv și antrenant de Tai Chi Chuan

Cursul este predat de Costin Vasile, instructor sportiv, profesor de practici chinezești Tai Chi Chuan și Chi Kung. Avându-l pe Costin ca îndrumător cu o experiență de peste 15 ani de predare a artei Tai Chi, vei învăța pas cu pas tot ceea ce ai nevoie ca să îți păstrezi atenția în prezent, să fii mai puternic și mai echilibrat.

Fă mișcare fără să îți uzezi încheieturile, mușchii sau tendoanele

După o anumită vârstă, ridicarea unor greutăți prea mari sau mișcările prea bruște pot accidenta. Pot apărea întinderi de mușchi, probleme la articulații, la genunchi. etc.

În schimb, făcând Tai Chi Chuan, datorită mișcărilor sale ușoare, circulare, poți face mișcare fără să îți accidentezi încheieturile, tendoanele sau mușchii. În același timp, devii mai puternic și mai stabil.

taichi2

curs-qigong-1-linisteste-ti-mintea

Tai Chi Chuan – meditația pentru cei care nu pot să mediteze

Să îți liniștești mintea nu e ușor. Făcând Tai Chi, mintea urmărește ceva propus de profesor și nu se mai gândește la problemele de zi cu zi.

Astfel apare relaxarea și implicit și procesul de vindecare pentru că mintea nu mai consumă energie pentru problemele cotidiene, iar acea energie poate fi folosită acolo unde este într-adevăr nevoie.

curs-qigong-1-linisteste-ti-mintea

Detașează-te de stres

Prin diverse mișcări ușoare, controlate, te vei detașa încet-încet de griji și stres și îți vei păstra atenția în prezent. Vei începe să te simți relaxat, dar și energizat în același timp pentru că prin Tai Chi Chuan îţi deschizi meridianele energetice şi te conectezi cu surse de putere din natură şi Univers.

tai-chi-redu-stresul
functionarea-organe-interne

Îmbunătățește funcționarea organelor interne

Pentru că prin Tai Chi Chuan îţi deschizi meridianele energetice şi te conectezi cu surse de putere din natură şi Univers, îți vei echilibra şi interconecta armonios funcţionarea sistemelor circulator, digestiv, nervos, hormonal, osos şi muscular şi pe toate acestea cu sistemul energetic.

functionarea-organe-interne

Protejează-te de boli

Orice disfuncţie sau boală apare mai întâi în sistemul energetic şi abia apoi se fixează în corpul fizic, iar prin Tai Chi Chuan ai şansa să rămâi sănătos pentru că îți păstrezi sistemul energetic sănătos. Prin mişcările continue de Tai Chi Chuan îți alimentezi în permanenţă cu Chi (energie) toate zonele corpului, organele şi glandele cu energie şi sânge.

.

tai-chi-protejeaza-de-boli
Curs-Qigong2-Vindecare-activeaza-celulele-stem-rotated

Recuperează-ți sănătatea coloanei vertebrale

Prin mişcările specifice, vom reuși să reglăm activitatea de-a lungul coloanei vertebrale și vei scăpa de tensiunile care apasă  discurile intervertebrale și implicit de durerea de spate.

Astfel, Chi-ul va curge mai bine de-a lungul meridianului energetic ducând la o mai bună funcţionare a schimbului de informaţii dintre creier şi corp cu ajutorul acelor nervi intervertebrali şi a meridianului energetic respectiv.

Curs-Qigong2-Vindecare-activeaza-celulele-stem-rotated

Devino comuniunea corp-suflet-minte

Cu fiecare exersare, vei observa că devii mai conştient de corp, minte și emoții. Mişcările lente şi fluide, aliniate la o respiraţie liniştită, te ajută să “ieşi” din minte şi să revii în corp, iar acest lucru te face mai relaxat şi mai conectat la prezent. Practic,  devii propriul tău vindecător, folosindu-ţi mintea şi corpul în tandem, iar în final obţii acea pace şi armonie pe care o căutăm cu toţii.

mintea-si-corpul
efort

Crește-ți rezistența la efort

Folosind alternativ braţele şi picioarele – un braţ lucrează, celălalt se odihneşte – organismul învaţă să se relaxeze în timpul mişcării şi să se mişte în timpul relaxării.

Acest lucru creează posibilitatea unei activităţi continue care să nu necesite pauze. Vei observa că nu vei mai obosi aşa de uşor, vei fi mai relaxat, iar tensiunile inutile din corp îţi vor dispărea.

efort

EXERSEAZĂ TAI CHI CHUAN ÎN MOD PERSEVERENT ȘI VEI OBȚINE:

 • Reducerea stresului
 • Echilibrare fizică şi energetică
 • Armonie la nivel mental şi emoţional

Ce spun prietenii noştri

„Mă bucur că am ajuns la curs, am avut multe de învățat. Cursul este foarte interesant și Costin și Miruna sunt niște profesori grozavi! E un univers cu totul nou pentru mine dar sunt nerăbdător să continui. Simt că mi s-a deschis în față o nouă poartă de care trebuie să profit, conștient că am de învățat, dar viața mea se poate îmbunătăți enorm. Mulțumesc, mă străduiesc să vin la toate seminariile și, bineînțeles, la curs.”

Titus

„Să simți atât de repede efectele benefice asupră sănătății? Ei bine, în luna de când practic Tai Chi mi s-a redus considerabil o veche durere lombară (de fapt o discopatie destul de serioasă) și, pe deasupra, am devenit conștient de imensa energie pozitivă care ne influențează sănătatea. Regret doar că nu am început cursul mai devreme. Tai Chi este o aventură palpitantă, eu deocamdată am descoperit doar prefața, cu o mare poftă să știu cum e și restul.”

Dr. Valer Pompilian

Tai-Chi-Chuan-Romania

O colecţie de studii ştiinţifice asupra Tai Chi Chuan-ului demonstrează că prin exersare:

 • crește puterea musculara şi flexibilitatea membrelor inferioare în special la adulţi
 • ai control mai bun al echilibrului şi stabilităţii posturii în timpul mişcării
 • obții o mai bună capacitate aerobică şi cardiorespiratorie
 • îți îmbunătățești postura generală
 • se reduce stresul şi depresia la adulţi

Ce vei învăța la cursul intensiv de Tai Chi Chuan:

  1. Exerciții de încălzire specifice Tai Chi Chuan
  2. Noțiuni despre energie, corelarea mișcare-respirație, balansul Yin-Yang, etc.
  3. Un Taolu introductiv – suită de mișcări – de Tai Chi Chuan
  După curs vei putea exersa la sală la anternamentele de grup sau în sesiuni private.

Data cursurilor următoare:

 • 7 aprilie, duminică – predare Taolu 24 de forme din stilul Yang (nivel începători)
 • 14 aprilie, duminică – predare Taolu 74 de forme din stilul Chen (nivel începători)

Program: 11:00 – 16:00, cu pauză de prânz de o oră

Preț: 600 de lei.

Adresa: zona Piața Domenii – 1 Mai (adresa sălii este comunicată celor înscriși).

Grup maxim de 8 persoane.

După ce ai participat la curs poți exersa în continuare la sală sau în sesiuni particulare.

Înscrie-te la Costin Vasile, costin @ simplitao.ro sau prin formular.

  Numele tău (obligatoriu)

  Adresa ta de email (obligatoriu)

  Numar telefon

  Mesaj