Feng Shui 2021 – stelele anuale este articolul în care afli analiza energiilor anului curent. Dacă vrei să fii cu Feng Shui-ul la zi și în 2021, ar fi bine să ţii cont de sugestiile noastre.

Citeşte articolul nostru despre Feng Shui în 2021 şi află zonele rele, de evitat, ca să nu te îmbolnăveşti sau să pierzi bani; află zonele bune, de activat, ca să ai parte de succes, iubire şi vitalitate. Află și cum să nu deranjezi zonele influențate negativ de energiile denumite Tai Sui, Sui Po, San Sha și steaua 5 galbenă, considerate de maeștrii Feng Shui drept cele mai importante influențe care nu trebuie „supărate”.

Stelele anuale sunt energii temporale și se schimbă în fiecare an, spre deosebire de configuraţia proprie a spaţiului tău care se modifică doar în condiţii speciale (renovări majore, adăugiri de etaje, construcția unor spații adiacente).

Feng Shui anual – transformare și înnoire!

Nouă ne place mult la Feng Shui partea lui dinamică. Adică energiile care se modifică în fiecare an sau stelele anuale, în limbajul acestei arte chinezești care te ajută să te armonizezi cu mediul.

Feng Shui are și o parte statică – configurația energetică a locuinței sau biroului care nu se schimbă de la an la an.

Însă pe noi ne interesează acum energiile noi cu care vine 2021:

  • energiile și zonele bune, pe care le poți folosi ca să-ți activezi și mai bine sănătatea, armonia și prosperitatea
  • energiile și zonele mai puțin bune, pe care te învățăm să le eviți și să le micșorezi impactul

Dacă energiile negative ale lui 2021 apar anul acesta în dormitorul sau biroul tău și, din varii motive, nu le poți evita (nu poți muta patul sau biroul din acea zonă negativă), este neapărat necesar să folosești remediile respective. De asemenea, este indicat să fii conștient și de comportamentul tău (gânduri, vorbe, fapte) ca să fii și mai ferit/ă de anumite consecințe ale acestor energii.

Citește mai departe și află cum să te ferești de energiile rele și cum să le folosești în favoarea ta pe cele benefice.

Am configurația mea, vreau să calculez pe ea!

Dacă ai aplicat deja Feng Shui tradițional pentru spațiul tău înseamnă că ai configurația nativă a casei tale și poți folosi stelele anuale împreună cu ea.

Pentru anul 2021 avem următorul aranjament al stelelor în spațiu:

Feng shui stelele anuale 2021

Trece stelele anuale din imaginea de mai sus în fiecare zonă de pe configurația ta și observă cum interacționează cu energiile Yin și Yang de pe schema spațiului tău.

Vreau doar stelele anuale!

Dacă aplici doar stelele anuale, fă rost de planul casei/apartamentului tău, foloseşte o busolă performantă şi notează punctele cardinale pe plan.

Folosind un şablon cu 8 zone egale, împarte planul în 8 ca în figura de mai jos şi transferă pe plan stelele în zonele respective (noi am luat ca exemplu un apartament cu orientarea nord, în josul imaginii, dar în cazul tău poate fi orice altă orientare şi vei nota stelele pe planul tău în funcţie de ea).

Feng SHui 2021 pe schita apartament Simplitao

Zona asta e cam rea, oare ce să fac cu ea?

O să începem cu energiile denumite conducătorul anului – Tai Sui, de distrugătorul anului – Sui Po și de San Sha, așa-numitele „cele 3 ucideri”, de fapt, energii rele de evitat. Toate aceste energii pot aduce diferite probleme, ghinion și pierderi (de sănătate, de bani, în relații).

Ce trebuie să ții minte ca să nu deranjezi aceste trei influențe negative:

  • nu face renovări în acel sector
  • nu da muzica foarte tare și nu trânti ușa în acele zone
  • nu sta cu fața sau cu spatele, în funcție de energie, către acea direcție
  • dacă se fac renovări sau se construiește, în exteriorul spațiului tău, într-una din direcțiile respective, energia ar putea fi deranjată (este o situație mai greu de contracarat, deci folosește neapărat sugestiile pentru interior)

Tai Sui – marele duce Jupiter sau „șeful anului”

Qi lin animale mitice Feng Shui
În 2021, Tai Sui ocupă sectorul nord-est 1 de 15 grade de pe busolă (sectorul NE1 este chiar bivolul – Chou în chineză – zodia anului 2021). Deci nord-est 1 ca direcție și ca sector vor fi influențate de această energie pe tot parcursul anului 2021.

Nu sta cu fața spre nord-est 1 (stai cu spatele către el sau dormi cu creștetul capului îndreptat spre el) și nu fă renovări în acel sector.

Unii maeștri indică să folosim aici un set de animale mitice Qilin îndreptat cu faţa spre sud-vest 1.

Sui Po – distrugătorul anului

Este opus direcției lui Tai Sui, deci îl găsim în sud-vest 1 (202,5 – 217,5 grade).

La fel ca pentru nord-est 1, nu faceți renovări, zgomote puternice și, spre deosebire de nord-est 1, nu sta cu spatele către sud-vest 1 sau nu dormi cu capul îndreptat în acea direcție.

Dacă îţi plac statuetele chinezeşti şi se potrivesc decorului tău, poţi folosi tot o pereche de animale Qi Lin îndreptate spre nord-est 1.

San Sha – cele trei energii rele (trei ucideri)

San Sha apar anul acesta în principal în est, dar mai exact între 67,5 și 127,5 grade, deci este bine să eviți această zonă.

Nu sta cu spatele spre est, evită zona și nu fă renovări și zgomot puternic (nu trânti ușa, de exemplu).

Steaua anuală 5 galben – Wu Wang

Clopotei Feng Shui
5 anual, energie de tip „pământ”, ajunge în anul 2021 în sud-est, o zonă de lemn pe Luo Shu. Fiind deci într-o zonă care irită steaua 5 pământ, îți dai seama repede că energia 5 va fi destul de activă în acest an.

Poate indica probleme de sănătate, ghinion, pierderi de bani, deci ar fi bine să-l armonizăm!

Pentru un Feng Shui 2021 bun, ideal ar fi să eviți zona de sud-est în acest an, în special dacă ai aici dormitorul sau biroul (sau chiar o canapea pe care stai mult timp privind la televizor). Dacă nu ai cum să te muți, folosește remediile indicate mai jos.

Folosește elementul metal pentru armonizare:

    – clopoţei de vânt cu 6 tuburi metalice şi muzică liniştitoare de pian (încearcă site-ul www.solopianoradio.com pentru o muzică plină de armonie) sau aplicații pe tabletă sau telefon cu muzică ambientală cu pian
    – sfere decorative aurii (lumânări aurii, vase sferice aurii în care poți pune lumânări decorative – Zara Home, H&M Home sau alte magazine de decorațiuni – sau reciclează globurile din bradul de Crăciun).

Nu folosi elementul foc: culori gen roșu și portocaliu, și nici foc real (lumânări care ard). Nu folosi nici elementul pământ: maro-uri și forme pătrate/cubice maro.

Ce spun celelalte stele ale anului 2021?

Aşa cum ştii deja, fiecare an vine cu bune şi cu rele. Toţi vom avea parte atât de zone cu energii de evitat (energiile 2, 3 şi 5), cât şi de zone cu energii favorabile – stelele pozitive 1, 4, 6, steaua 9, amplificatoare, şi steaua 7, considerată de unii maeştrii bună, iar de alţii mai puţin bună.

Marchează clar pe planul tău pentru casă sau birou care sunt zonele negative şi încearcă să le folosești cât mai puţin.

Pe de altă parte, în zonele pozitive poţi activa energiile cu fântâni sau acvarii (numărul de peşti nu contează!) şi poţi folosi acele zone mai mult timp (birou, pat, canapea). Fântânile şi acvariile nu se recomandă în dormitoare.

Cum de steaua 5 ne-am ocupat deja, să le luăm pe celelalte la rând, începând cu cele mai puțin bune.

Steaua 2, negativă, apare în nord

Poate indica boli și, deci, pierderi de bani din caza lor, sau, pentru femei, o sarcină nedorită/neașteptată.

Pentru energia 2, negativă, de tip pământ, foloseşte fructul Wu Lou şi câteva remedii de metal (6 sfere aurii). În plus, evită pe cât se poate această zonă.

Ca la steaua 5, nu folosi foc, culori de foc sau de pământ. 

Steaua 3, negativă și ea, este în sud-vest

Piramida Feng ShuiEvită zona de sud-vest (pe cât posibil) dacă nu vrei neînţelegeri, certuri sau poate chiar furturi.

Foloseşte o piramidă roşie sau o lampă cu sare de Himalaya care, pe lângă energii Feng Shui, îţi aduce şi ioni negativi buni pentru sănătatea ta generală. Te poţi aproviziona de la www.magazinuldesare.com sau de la Plafar.

Avem și energii pozitive în 2021!

Acum că am trecut de zonele cu probleme, să trecem la cele bune, care sunt și ele destule.

Energia 8 a prosperității curente – vest

8 annual apare în vest anul acesta.

Este o zonă pe care o poți folosi din plin la serviciu sau acasă.

În zonele de zi de acasă sau la birou o poți amplifica folosind fântâni de interior sau acvarii. Mișcarea de asemenea activează energia pozitivă 8 a prosperității curente.

Energia 9 a prosperității viitoare – nord-est

fantani-de-interiorSteaua prosperităţii viitoare – 9 foc vine anul acesta în nord-est.

Ea va fi energia dominantă pozitivă începând cu 2024, la finalul perioadei actuale 8, fiind benefică şi acum. Verifică dacă poţi folosi şi în nord-est o mică fântână; dacă nu, poţi pune câteva fire de bambus în apă. Fântâni de interior foarte frumoase poţi găsi online la www.blueconcept.ro.

Ai grijă şi ce energie Yang ai aici în schema natală a locuinţei/biroului; dacă este una negativă nu folosi fântâna sau acvariul, ci utilizează mai mult zona respectivă.

Știi deja că nu e bine să te joci cu focul 🙂 – NU folosi nici aici decoraţiuni roşii sau lumânări aprinse.

Energia 1 în sud

Steaua 1 indică succes prin activităţi bine planificate şi puse în practică cu înţelepciune. Te ajută şi dacă eşti student sau pur şi simplu îţi place viaţa academică (cercetare, profesorat). În plus, te ajută și în demersurile tale creative (scris, artă).

Anul acesta ajunge într-un sector de foc (sud) pe care apa se va „ocupa” să-l stingă, deci steaua 1 va fi destul de activă.

Poţi s-o susţii și tu cu apă Yang – fântână/acvariu, fie cu decoraţiuni ondulate negre sau bleumarin.

Energia 4 în est

Bambus Feng ShuiSteaua 4 îți conferă succes la studii, carismă şi înclinații artistice. ANul acesta apare într-o zonă de lemn pe Luo Shu, deci va fi destul de bine susținută. Totuși, dacă simți că vrei mai mult ajutor din partea ei, o poţi ajuta să „crească”, precum plantele, fie folosind elementul apă Yin, adică decoraţiuni ondulate negre sau bleumarin, fie ajutând-o cu bambusul decorativ de care am pomenit la steaua 9 foc.

Energia 7 metal în nord-vest

Steaua prosperității trecute, care aparține elementului metal, apare în 2021 în nord-vest, o zonă tot de metal. Poţi folosi elemente albastre sau negre de decor sau tablouri moderne abstracte ca să diminuezi excesul de metal de aici.

Steaua 6 metal în centru

Steaua 6 apare în centrul schemei anuale, ea fiind cea de la care pornim calculele. În școala Feng Shui Research Center nu o analizăm ca influențând zona centrală a spațiului, deci trecem mai departe.

Armonie în design

Încearcă să aplici singur/ă sugestiile noastre sau apelează la echipa noastră ca să-ți aduci Feng Shui-ul la zi pe 2021.

Știi deja că nu folosim talismane, obiecte şi statuete chinezeşti, ci energii, forme şi culori, deci soluţiile Feng Shui vor fi încorporate în designul deja existent în spaţiul tău.

Doar atmosfera armonioasă şi efectele pozitive te vor „da de gol” că ai aplicat Feng Shui!

Recomandări ne-Feng Shui la final

Orice ai citi pe site-ul nostru și pe altele similare cu previziuni Feng Shui 2021 sau orice alt an, amintește-ți că noul an îți aduce provocări și oportunități, nu lucruri bune și rele fixe, predeterminate.

Deschide-te către energiile anului și ale naturii, ale oamenilor și Universului.

Fii conștient, atent și prezent în viața ta și vei putea să-ți creezi anul și viața așa cum îți dorești!

Miruna Macavei, consultantă Feng Shui tradițional

Scris de Miruna Macavei

Alchemist of light and joy. Magic booster. Explorer of Consciousness. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.