Dacă te întrebi de ce lucrurile nu se întâmplă așa cum îți dorești și de ce nu îți atingi scopurile, devino conștient de viața ta, de fapt, de corpul tău și de locurile în care îl simți încordat.

Tensiunile din corp îți limitează fluxul limfei.

Tensiunile îți încordează întregul corp, în special fasciile care învăluie fiecare parte a corpului.

Tensiunile corporale limitează fluxul energiei vieții.

Deci activitatea noastră principală, bineînțeles dacă alegem să o facem, este să ne percepem corpul în timpul zilei și să descoperim care părți din el sunt tensionate.

Iar apoi începem să creem o stare de relaxare în el creând o energie surâzătoare în fața noastră care apoi curge în jos și ne cuprinde întregul corp.

Dacă fața noastră este relaxată, întregul corp se relaxează și el.

Iar apoi îi spunem „bună!” părților contractate din corpul nostru și le lăsăm să se relaxeze. Percepem că devin moi și destinse.

Dacă lucrezi cu energia, poți să treci dincolo de corpul fizic și să îți extinzi aura ca o sferă de energie strălucitoare. Extinde-o cât de mult vrei în jurul tău, în toate direcțiile.

În această expansiune corpul ți se poate relaxa și mai mult; în această expansiune, mintea ta devine și ea mai liniștită.

Energiile bune pe care le creezi în corp nasc gânduri bune, pentru că poți avea gânduri bune doar dacă prin corp îți curg energii bune.

Altfel spus, energiile negative nu pot crea gânduri pozitive și, deci, o viață pozitivă.

Acum îți poți aduce atenția asupra frunții: las-o să se destindă, relaxează toți mușchii frunții.

Relaxează-ți apoi mușchii rotunzi în jurul ochilor și din jurul gurii și descleștează dinții. Simte cum toată fața ți se destinde din ce în ce mai mult.

Simte cum pe față îți apare un surâs. Îți poți imagina sau simți că pe fața ta se reflectă lumina aurie și caldă a soarelui care te aduce într-o stare și mai dulce de relaxare.

În fața ta poți vedea o persoană foarte-foarte dragă și care-ți surâde. Simte-i energia iubitoare și surâde-i și tu. Există o magie puternică în surâs (surâsul creează hormoni ai fericirii în corp!).

Păstrează această energie bună atât timp cât poți.

Revino la acest exercițiu scurt, dar puternic de fiecare dată când ai timp și crează-ți astfel câteva minute de pace în viață. Tu ești creatorul vieții tale, cu fiecare alegere și acțiune.

Dacă îți surâde ce am scris aici, poți lucra cu noi ca să-ți creezi o viață plină de energie și pace încorporând de exerciții simple și puternice în viața ta de zi cu zi.

Vino la exersările de seară de luni (grupul pe Zoom pentru începători). Dacă vrei sesiuni private, ne găsești așa: pe Costin la 0722-197874 și pe Miruna la 0720-029877.

Scris de Miruna Macavei

Instructor de practici chinezești. Consultant de Feng Shui tradițional. Terapeut holistic și îndrumător personal. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.