Dacă ești obosit de stresul cotidian, dacă simți că întregul tău corp e ca un ghem strâns și nu mai poți respira, atunci ar trebui să încerci masajul terapeutic Chi Nei Tsang. E un dar pe care ți-l faci ție, prin îmblânzirea „fiarei” stresului care te macină.

Masajul Chi Nei Tsang are origini în tradiția taoistă chineză. Este o tehnică care vizează deblocarea energiilor stagnante din abdomen, locul unde se ascunde multă tensiune și disconfort.

În timpul unei ședințe de Chi Nei Tsang, terapeuta, în cazul nostru, Miruna, lucrează pe abdomenul tău, folosind la început mișcări mai delicate și o presiunea ușoară a palmelor și degetelor pentru a te ajuta să te eliberezi de tensiunea acumulată.

Este o senzație unică, de parcă toate nodurile și ghemurile de stres se desfac sub mâinile pricepute ale terapeutei, iar tu te scufunzi într-o stare de profundă relaxare.

La următoarele niveluri, se lucrează mai în profunzime ca să fii ajutat să te eliberezi de și mai multe încordări și să-ți rezolvi problemele de sănătate.

Și, cu ce mă ajută Chi Nei Tsang, Miruna?

Beneficiile acestui tip de masaj sunt pe cât de variate, pe atât de profunde, de la îmbunătățirea digestiei și reducerea disconfortului abdominal, până la eliberarea de tensiune din mușchi și restabilirea echilibrului emoțional.

Dacă apelezi la terapia Chi Nei Tsang pe termen mai lung, vei experimenta sigur puterea sa de a aduce armonie în întreaga ta ființă.

Pe lângă efectele pozitive asupra digestiei și echilibrului emoțional, masajul abdominal Chi Nei Tsang poate contribui și la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice din zona abdominală, ajutând la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor acumulate. Acest lucru se face prin activarea vaselor de sânge și a numeroșilor noduli limfatici din abdomen.

De asemenea, prin reducerea tensiunii musculare și a disconfortului din abdomen și de mai sus, din cutia toracică, Chi Nei Tsang îți poate îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta la gestionarea mai eficientă a stresului și anxietății în viața de zi cu zi.

Chi Nei Tsang - sistemul digestiv

Abordare holistică: trup – energie – emoții

Unul dintre aspectele remarcabile ale masajului Chi Nei Tsang este abordarea holistică.

Nu se tratează doar simptomele, ci se merge direct la rădăcină problemei.

Astfel, efectele vindecătoare se resimt adânc, iar starea de bine persistă pe termen lung.

Pentru cei care nu au timp sau resurse pentru a merge la un terapeut specializat, există și varianta auto-masajului. Cu puțină răbdare și atenție la propriul corp, poți descoperi și tu beneficiile acestei tehnici de relaxare și vindecare (vezi aici articolul de aici cu manevre ușoare pe care ți le poți face singur/ă).

Un alt aspect deosebit al masajului Chi Nei Tsang este faptul că se adresează atât trupului, cât și sufletului. Nu este doar o simplă manipulare a țesuturilor, ci și o modalitate de a elibera emoțiile blocate și de a restabili echilibrul energetic.

Chinezii știau că ombilicul este locul din care se formează ființa umană și, lucrând în acest punct de origine, influențezi în bine întregul trup, emoțiile și mintea.

Resurse pentru tine

Pentru cei curioși să afle mai multe despre această tehnică ancestrală, pagina noastră de resurse este primul pas. Aici poți găsi informații detaliate despre Chi Nei Tsang și modul în care te poate ajuta să-ți recâștigi armonia interioară.

Vreau la terapia Chi Nei Tsang!

Dacă ești pregătit să treci de la teorie la practică, te invităm la sesiunile de terapie abdominală cu Miruna Macavei, terapeută acreditată Chi Nei Tsang de maestrul Mantak Chia, fondatorul sistemului Universal Healing Tao și Jutta Kellenberger, instructor senior și lidera ramurii Chi Nei Tsang.

Pe Miruna o găsești la 0720-029877 și miruna @ simplitao.ro. Adresa este în zona Piața Chibrit și o vei primi când te vei programa la prima sesiune.

În concluzie, ai la înde-mână 😊 instrumente minunate cu care să-ți faci viața mai bună; depinde de tine să le folosești cu înțelepciune.

Scris de Miruna Macavei

Instructor de practici chinezești. Consultant de Feng Shui tradițional. Terapeut holistic și îndrumător personal. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.