Emoțiile pozitive sunt creatoare.

Cu ajutorul lor creezi sănătate, vitalitate și relații armonioase. Pe baza lor poți să acționezi și să transformi în realitate intențiile pe care ți le-ai ales.

Noi, cei de la Simplitao, te invităm să înveți și să exersezi alături de noi tehnica taoistă a sunetelor vindecătoare, pentru minunatele ei rezultate în generarea acestor energii pozitive creatoare, cât și pentru alte beneficii, despre care poți citi mai jos.

Tehnică fundamentală a sistemului Universal Healing Tao (Tao universal vindecător) în care suntem amândoi instructori, cele şase sunete cosmice vindecătoare sunt baza pentru transformarea emoţiilor negative în emoţii pozitive. Tehnica ajută la crearea unui nivel energetic superior, la echilibrarea şi curăţarea organelor interne.

Maestrul Mantak Chia, profesorul nostru principal de practici taoiste, le recomandă mereu și la fel facem și noi, oricât de mult am semăna cu un disc zgâriat de pe care sare acul. Noi exersăm această practică de 25 de ani (Costin) și, respectiv, de 23 de ani (Miruna) și tare bine ne-a făcut, ea și toate celelalte „surori” ale ei – tehnici chinezești pentru revitalizare și relaxare, plus pe cele mai avansate, de alchimie internă.

Sunetele vindecătoare sunt încorporate și în practicile avansate de alchimie a fuziunii celor cinci elemente, prin care ajungi la crearea corpului de lumină. Despre asta, în alt articol.

Tehnica sunetelor vindecatoare - Simplitao

Relaxare şi revitalizare

Cele şase sunete au fost descoperite acum mii de ani de maeştri taoişti.

Lor le-au fost asociate posturi corporale și mișcări ale brațelor care activează meridianele energetice ale corpului corespunzătoare organelor interne.

Pe măsură ce exersezi tehnica, singur sau cu un instructor, simţi cum organele interne se relaxează, îşi revin la o stare mai bună şi, la sfârşitul tehnicii, te simţi destins şi revigorat.

Sunetele vindecătoare te ajută:

– să-ți activezi curgerea energiei Qi prin corp

– să transformi și să elimini energiile şi emoţiile negative, lăsând loc sănătăţii şi virtuţilor (energiilor pozitive asociate fiecarui organ în parte)

– să devii mai sănătos per total pentru că lucrezi pe plan fizic, mental și emoțional

Folosită ca o practică de prevenire a stresului şi bolilor, această tehnică te susține să reiei legătura cu tine şi să păstrezi un echilibru al energiilor corporale, mentale, spirituale.

 

Când e bine să exersezi „sunetele vindecătoare”?

– în fiecare seară, când ai timp, ca să transformi emoţiile negative acumulate peste zi

– când ai avut o traumă emoţională, o frică puternică, un eveniment cu o mare încărcătură negativă

– dacă eşti client la terapie: înainte de o sesiune de masaj Chi Nei Tsang, alături de terapeut

– dacă eşti terapeut: după orice sesiune de terapie energetică sau de masaj

– înainte de un examen sau de o întâlnire importantă, dacă te simţi copleşit de emoţii

– oricând simţi o presiune internă (emoţională, psihică sau chiar fizică) ca să-ţi recapeţi starea de relaxare

Echilibrare pentru tine şi pentru cei dragi

Prin echilibrarea personală cu ajutorul sunetelor vindecătoare, îi influenţezi automat pe cei din jurul tău – familie, prieteni, colegi – devenind astfel o persoană pozitivă care va fi luată drept exemplu de ceilalţi.

Tao înseamnă, printre altele, echilibru, armonie, curgere, iar practicile taoiste sunt moduri simple și puternice care contribuie la atingerea acestor scopuri.

 

Cum și unde să exersez sunetele vindecătoare?

Dacă îți place să practici pe cont propriu, vestea bună e că tehnica sunetelor vindecătoare a fost înregistrată ca meditaţie ghidată în limba română de maestrul Costin Vasile, profesor de practici taoiste, şi o poţi comanda în format MP3 ca să exersezi singur.

Poţi exersa tehnica sunetelor cosmice vindecătoare şi alături de noi în cadrul exersărilor individuale din Bucureşti, pe lângă alte tehnici și meditații chinezești care ți se potrivesc.

O altă opţiune ar fi să vii la cursul de tehnici Qigong fundamentale pe care-l organizăm periodic în Bucureşti şi în ţară sau să participi la exersările regulate de grup online de luni seara.

Ne poţi scrie sau telefona pentru o întâlnire în care să afli cum te pot ajuta tehnicile de Qigong. Ne găseşti la 0722 197 874, costin @ simplitao. ro şi la 0720 029 877, miruna@ simplitao. ro.

În filmarea de mai jos maestrul Costin te ghidează să exersezi sunetul vindecător al plămânilor, cel cu care începem tehnica. Practică alături de el și transformă tristețea și alte rude negative ale ei în curaj, hotărâre și onoare.

Scris de Miruna Macavei

Instructor de practici chinezești. Consultant de Feng Shui tradițional. Terapeut holistic și îndrumător personal. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.