Meditația poate părea o provocare, mai ales când mintea noastră agitată refuză să se liniștească. Iar să faci mișcare – of, nici asta nu pare mai ușor atunci când nu mai ai energie după o zi lungă de stat pe scaun la serviciu.

Dar nu ești singur în această luptă pentru calm. Dacă te regăsești în descrierea de mai sus, ai găsit la Simplitao locul potrivit unde meditația întâlnește mișcarea, creând un echilibru perfect. Și ai destule alegeri legate de când, cum și cât de mult să te miști sau să meditezi.

Noi îți propunem duet-ul Tai Chi Chuan – Chi Kung – practici chinezești pentru sănătate, vitalitate și armonie. Aici a doar câteva idei despre ce pot face ele pentru tine; pentru alte articole mai de substanță, caută pe blog-ul nostru ce te interesează.

Practicile chinezești taoiste merg în profunzime, până la idei destul de abstracte despre energiile primordiale, crearea corpului de lumină și uniunea omului cu Tao, dar, mai întâi e important să avem o sănătate bună, un bun nivel de energie și o dispoziție calmă și armonioasă.

Tai Chi Chuan – dansul energiei

Tai Chi Chuan este mai mult decât un mod de a face exerciții fizice; este o meditație în mișcare care îți permite să ghidezi energia prin corpul tău.

Este ideal pentru tine dacă:

– vrei o modalitate de a contracara orele petrecute pe scaun
– dorești să stimulezi circulația limfei și să menții fasciile hidratate și flexibile
– vrei să experimentezi magia energiei în mișcare.

Beneficiile Tai Chi Chuan

– îmbunătățește echilibrul și coordonarea
– reduce stresul și anxietatea
– promovează sănătatea cardiovasculară și respiratorie
– întărește musculatura și îmbunătățește postura

Costin Vasile - Simplitao - Tai Chi Chuan

Chi Kung – arta de a fi în flux

Dacă preferi o abordare mai statică decât Tai Chi Chuan-ul, Chi Kung este pentru tine.
Această practică combină mișcări fizice mai ușoare cu vizualizări și intenții, permițându-ți să explorezi universuri energetice în timp ce rămâi ancorat în prezent.

Beneficiile Chi Kung

– crește vitalitatea și energia
– ajută la gestionarea emoțiilor și a stresului
– favorizează claritatea mentală și concentrarea
– susține sănătatea sistemului imunitar

Începe călătoria ta cu primul pas

Pentru Tai Chi Chuan, alătură-te nouă la sala Simplitao din zona Domenii, unde grupele de începători sunt gata să te primească. Contactează-l pe Costin la 0722-197874 pentru detalii.

Pentru Chi Kung, conectează-te cu noi online prin Zoom, unde grupele noastre sunt deschise pentru toți cei interesați. Începătorii au grupul lor lunea de la 21:30, cei mai avansați în practică miercurea și joia, tot de la 21:30.

Viața ta e formată din alegerile tale

Nu lăsa stresul să-ți domine viața – auzi peste tot asta și chiar e o idee bună, dar cum o aplici? Noi te invităm să alegi să exersezi și să meditezi cu noi.

Pe lângă cele două opțiuni de mai sus, te poți înscrie la cursurile de Tai Chi Chuan la sala Simplitao ca să redescoperi armonia corpului și a minții.

Sau participă la cursurile regulate de Chi Kung, unde vei învăța să direcționezi energia pentru o stare de bine profundă.

Alege ceea ce ți se potrivește și hai să creăm împreună viața pe care o dorești.

Scris de Miruna Macavei

Instructor de practici chinezești. Consultant de Feng Shui tradițional. Terapeut holistic și îndrumător personal. 0720-029877. miruna@simplitao.ro.

Comentarii

comentarii

20 de lecții Feng Shui pentru mai multă sănătate și prosperitate.

Nu-ți mai umple casa de ”chinezării” fără rost la sfaturile vecinilor.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.

7+1 exerciții simple pentru relaxare pe care le poți face oriunde și oricând.

Îți mulțumim! Apasă aici pentru a descărca ghidul.